Kelebek Çiftliği

Türkiye'de bir ilk olan Kelebek Çiftliği, ziyaretçilerini bekliyor. Kelebek Çiftliği, özel olarak ürettikleri kelebek çeşitlerinin yaşam evrelerini izleme imkanı sunuyor.
Kelebek Çiftliği

Türkiye’ nin ilk Kelebek Çiftliği Beykoz’ da kuruldu. Yrd. Doç. Dr. Nafiz Ünlü ile eşi Emekli öğretmen olan Çiğdem Ünlü tarafından 500 metre alan üzerine kurulmuştur. Malezya, Filipinler ve Ekvator kuşağından getiriliyor.

 

kelebek-ciftligi-001.jpg

 

Kelebekler burada özel olarak üretiliyor. Doğadan toplanmadan özel üretilen kelebekler farklı çeşit ve renklerde bulunuyor. Kelebekler 4 evre geçirmektedir. Bu evreler yumurta, tırtıl, pupa ve erişkinlik dönemlerinden oluşmaktadır.

 

kelebek-ciftligi-002.jpg

 

Kelebeklerin kupadan çıkışından doğaya salınmasına kadar tüm evreler burada yaşanmakta ve izlenilmektedir. Kelebek çiftliğinde 6 türden 500 kelebek bulunuyor. Buraya gelen ziyaretçilerin kelebeklerin oluşma evrelerine tanık olabiliyor. Kelebeklerin oluşma evresini merak eden ziyaretçiler kelebeklerin 4 evresini görme imkanı buluyor.

 

kelebek-ciftligi-004.jpg

 

Yurt dışından gelen pupalardan çıkan kelebekler, sera evresine geçiyor. Daha sonra ise tırtıl evresi ve yumurta evresine geçiyorlar. Kelebeklerin yaşam süreleri 2 hafta ile 6 hafta arasında değiştiği belirtiliyor. Hatta 3ay ile 1 yıl arasında yaşayan kelebekler dahi bulunmaktadır. Bu bilgi kelebeğin ömrünün 1 gün olmadığını ifade ediyor.

 

kelebek-ciftligi.JPG

 

Birçok okul kelebek çiftliğine geziler düzenleyerek çocukların kelebeklerin oluşum evrelerine tanık olmasını sağlıyor. Sadece çocuklar değil yetişkinler de burayı ziyaret ederek, kelebeklerin hayatlarını izleme imkanı buluyor.

 

kelebek-ciftligi-008.jpg

 

Ziyarete gelen kişiler ilk önce 20 dakikalık kelebekleri anlatan filmi izliyor. Daha sonra ise serayı geziyorlar. Serayı gezen ziyaretçiler kelebekler hakkında ilginç görüntülere ve bilgilere sahip oluyor. Kelebeklerin burada yaşaması için sıcaklığı 29 derecede nem ise %80'de ayarlanıyor.

 

kelebek-ciftligi-005.jpg

 

Meyve ile beslenen kelebekler için meyve tabakları hazırlıyorlar. Bu şekilde beslenmeleri sağlanıyor.

 

kelebek-ciftligi-007.jpg

 

Kelebeklerin yaşantıları bu şekilde insanların gözlerinin önüne seriliyor.

 

kelebek-ciftligi-006.jpg

 

Eğer sizler de kelebeklerin yaşam evresini merak ediyorsanız, Kelebek Çiftliğine giderek bilgi sahibi olabilirsiniz. Çocuklarınızın bu farklı anı yaşamasını sağlayabilirsiniz.

 

kelebek-ciftligi-001.JPG

 

Hergün 10:00 - 18:00 saatleri arasında ziyaretçilere açıktır. 

 

Giriş Ücretleri

Yetişkinler 20 TL 

Öğrenciler 17,50 TL

Aile ( 2 yetişkin + 2 çocuk ) 60 TL

Engelli ziyaretçiler % 50 indirimli giriş yapmaktadır. 

Okul ve gruplar ziyaret için randevu almalıdır. 

Obur Tırtıl Cafe' de kahvaltı, öğle yemeği, çay ve kahve servisi verilmektedir.

Açık alanında kır düğünü, sünnet, nikah, organizasyonlar, bireysel ve kurumsal etkinlikler yapılmaktadır.

Adres : Fatih Sultan Caddesi, Zerzevatçıköy (Acarkent bitişiği) Beykoz / İstanbul

Tel : 0216 319 52 53 

        

Şeyma TOKUR / NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.