Kefaret Ne Demek?
Kefaret Nedir?
İşlenen bir günahı Allah'a bağışlatmak umuduyla verilen sadaka veya oruç anlamına gelmektedir. Kefaret kelimesi Arapça'ya günahları ortadan kaldırma, telafi etme anlamına gelen İbranice kappara ve kapparanın kökü olan kipperden geçtiği söylenmektedir.
Kefaret Orucu Ne Demek?
Kefaret orucu, niyetlenildiği halde mazeretsiz bozulan orucun yerine tutulması gereken oruca denir. Bozulan orucun telafisi olarak Allah'a kefaret orucuyla borçlanılır. Bu borcun karşılığı aralıksız tutulacak altmış günlük oruçtur.
Oruç Kefareti Ne Demek?
Yolculuk veya hastalık gibi durumlarda tutulamayan her oruç için ödenmesi gereken bedele oruç kefareti denir. Bedel, oruç tutulamayan gün sayısıyla o yılki fitre miktarının çarpılmasıyla bulunur.
Yeminini Bozan Kimse Kefaretini Nasıl Öder?
Yemini bozmanın kefareti on fakire birer fitre miktarı veya bir fakire on farklı günde her gün birer fitre miktarı para vermek ya da on yoksul kişiyi sabah akşam doyurmaktır. Bunlara gücü yetmeyen kişiler ise ara vermeden üç gün üst üste oruç tutmalıdır.
TDK'ye göre Kefaret Ne Demek?
Türk Dil Kurumu'na göre kefaret kelimesi "Bir günahı Tanrı'ya bağışlatmak umuduyla verilen sadaka veya tutulan oruç" şeklinde açıklanmıştır. Kefaret kelimesinin bir diğer anlamı ise "diyet" olarak ifade edilmiştir.
Hukuk'ta Kefaret Ne Demek?
Bir yasağı çiğnemek veya bir suç işlemek kefaret gerektirir. Kişinin işlediği suçun karşılığında kesilen kefaret yargı birimleri tarafından tespit edilir ve kişi bunu ödemekle yükümlüdür.
Kefaret Nasıl Ödenir?
Kefareti ödemek ikiye ayrılır. Birinci kefaret ödeme şekli yemin, ikinci kefaret ödeme şekli ise oruçtur. Yemin kefareti, yeminini bozan kimselerin ödemesi gereken kefarettir. On fakire fitir sadakası miktarı para vermek veya bir fakire on gün boyunca her gün fıtır sadakası mıktarı para vermek ya da on yoksul kişiyi sabah akşam doyurmak şeklinde ödenebilir. Oruç kefareti ise mazeretsiz bir şekilde orucunu bozan kişilerin ödemesi gereken kefarettir. Kişi altmış gün üst üste oruç tutmalı ve kefaretini ödemelidir.