Kedilere Süt İçer mi?

Yavru kediler ilk dönemlerde anne sütü ile beslenmektedir ancak yetişkinlik dönemine ulaştığında bu son derece sakıncalı olabilir.
Kedilere Süt İçer mi?

Kedilere Süt Verilir mi?

Kedilere Süt Verilir mi

Muhtemelen kedi denildiğinde aklınıza ilk gelen besin süt olacaktır fakat kediler süt içmeli mi? sorusunu hiç merak ettiniz mi? Birçok hayvan sever tarafından doğru bilinen bu durum, veterinerler ve uzmanlar tarafından resmen çürütüldü. Sütün kedinize ne kadar lezzetli gelebileceğini biliyor olsanız da bu bir çok mide ve sindirim sistemi hastalıklarına sebep olabilir çünkü kediler laktoz intoleransıdır. 

Laktoz intolerası, sütün içerisinde bulunan temel karbonhidratlardan laktozun sindirilememesine bağlı olarak ortaya çıkan bir çeşit sindirim sistemi hastalığıdır. İnsanlarda ve hayvanlarda yaygın olarak görülen bu hastalık genellikle şişkinlik, ishal, karın ağrısı gibi semptomlarla kendini göstermektedir. Kediler yavruluk dönemi hariç yetişkinlikte ve yaşlılıkta laktozun parçalanmasını sağlayan laktaz enzimini yeteri kadar üretemezler. 2 tane şekerden oluşan bu disakkaritler, kedilerin bağırsaklarında çeşitli hastalıkların oluşmasına davetiye çıkartır.

Not: Kedinizin sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmesine yardımcı olacak kaliteli kedi mamalarına göz atmak için En İyi Kedi Maması adlı içeriğimi inceleyebilirsiniz. 


Süt kediler için zararlı mı?

Kedilere Süt Verilir mi

Yetişkin kediler de süt sindirmekte zorlanırlar. Yavru kedilerin midelerinde laktozu parçalamalarına izin veren bir enzim vardır, ancak yetişkin kediler yoktur. Bunun yerine, sütteki laktoz fermantasyona başladığında mide rahatsızlığına neden olabilir. Bazı evcil hayvan dükkanlarında laktozu azaltan özel 'kedi sütü' satılmaktadır. Bu evcil hayvanınız için lezzetli bir tedavi olarak kullanılabilir ve aynı zamanda nemli kalmasına yardımcı olabilir. Ancak, istemiyorsanız, kedinize veya yavru kedinize 'kedi sütü' vermeye gerek yoktur.

Yetişkin kediler sadece sağlıklı ve dengeli bir diyetin parçası olarak su içmelidir. Ne kadar içtikleri yaşlarına, büyüklüklerine, ıslak veya kuru yiyecekler yemelerine ve diğer birçok şeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Hatırlanması gereken en önemli şey taze ve temiz suyun her zaman kediniz ve sütten kesilmiş (veya sütten kesilmiş) kedi yavrusu için mevcut olması gerektiğidir. 

Not: Yavru kedinizin hangi mamayı tüketmesi gerektiğine karar vermek için En İyi Yavru Kedi Maması içeriğine göz atmanızı öneririm.


Yavru kediye laktozsuz süt verilir mi?

Kedilere Süt Verilir mi

Kediler doğduktan sonra annelerinin sütüyle beslenirler. Bir kedinin yaşamında, vücutlarının laktozu düzgün bir şekilde sindirmek için yeterli enzim laktazına sahip olduğu tek zaman doğumda ve yaşamlarının ilk 12 haftasındadır. Dişleri içeri girdiğinde, yavru kediler annelerinin sütünü keser ve yiyecek yemeye başlarlar. Kediler süt içtiğinde sindirilmemiş laktoz kan dolaşımına geçmek yerine bağırsaklarında kalır ve fermantasyona neden olur. Kediler laktozu sindirmek için gerekli enzime sahip olmadığından süt içmek, mide, ishal, kusma, iştah ve kilo kaybı, karın ağrısı ve rahatsızlığı gibi gastrointestinal sorunlara yol açabilir ve çizilmede artış gibi davranış değişikliklerine neden olabilir.

Tıpkı insanlar gibi, bazı kediler süt ürünlerinde bulunan bir süt şekeri olan laktozu sindiremezler. Bir kedinin yaşamında, vücudunun laktozu düzgün bir şekilde sindirmek için yeterli miktarda laktaz enzimine sahip olduğu tek zaman doğumda ve yaşamın ilk yıllarındadır. Böylece kedi annesinin sütünden beslenebilir. Bundan sonra, gittikçe daha az laktaz üretilir, bu da potansiyel olarak artmış sindirim komplikasyonlarına neden olur.

Not: Kediler için son derece tehlikeli olan besinler hakkında bilgi sahibi olmak için Kediler Ne Yer Ne Yemez? adlı içeriği inceleyebilirsiniz. 


Kediler ne zamana kadar süt içer?

Kedilere Süt Verilir mi

Yavru kedi çok gençken ve sütten kesilmeden önce sadece annelerinin sütüne ihtiyaç duyarlar. Bu, diyetlerinde başka bir şeye ihtiyaç duymadan sağlıklı büyümelerine yardımcı olmak için yeterli olacaktır. Annelerinin sütü, yavru kedi sütten kesme işlemine başlayana kadar ihtiyaç duyduğu tüm besinleri içerir.

Kediniz yetim ise veya başka bir nedenden dolayı annelerinin sütünü içemiyorsa, ihtiyaç duydukları her şeyi 'yavru kedi maması sütünden' alabilirler. Bununla birlikte, normal inek sütü kullanmamalısınız, çünkü gelişimleri için ihtiyaç duydukları her şeyi içermez.

Yavru kediler genellikle dört haftalıkken sütten kesilmeye başlar, bu noktada onlara biraz katı yiyecek vermeye başlama zamanıdır  . Aynı zamanda onlara taze, temiz içme suyu sağlamalısınız. Yiyecek, anne sütü (veya formül sütü) ve sudan her birini biraz almaları muhtemeldir, bu nedenle su kabının her zaman tamamlandığından emin olun.


Kedi Maması Tavsiye: Ucuz fiyata kaliteli kedi maması nasıl alırım?

Kedilerin tıpkı insanlarda olduğu gibi temel gıda maddelerine ihtiyaç duyduklarını ve her daim kaliteli kedi maması ile beslenmeleri gerektiğini unutmayınız. Kedinize en iyi kuru ve yaş mamaları hesaplı fiyata petzzshop.com adresi üzerinden satın alabilirsiniz. 

Kediler ekmek yer mi

Kediniz için birbirinden kaliteli markaları ucuz fiyata satın alabileceğiniz Türkiye'nin en büyük online pet shop alışveriş sitesi petzzshop.com'u ziyaret etmeyi unutmayın. Petzzshop.com, dünyanın önde gelen kuru kedi maması ve konserve kedi maması çeşitleriyle evcil hayvan sahiplerine kusursuz bir hizmet sunuyor. Ucuz fiyata kaliteli kedi mamalarına göz atmak için buraya tıklayınız. 

Önerilen İçerik: En İyi Kedi Maması Markaları

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum