Kediler Yoğurt Yer mi?

Her daim kaliteli kedi maması ile beslenmesi gereken sevimli dostlarınıza yoğurt vermek hakkında merak edilenler...
Kediler Yoğurt Yer mi?

Kediler yoğurt yer mi?

Kediler yoğurt yer mi

Birçok kedi sahibinin merak ettiği soru, kedilerinin süt ürünleriyle beslemesinin güvenli olup olmadığıdır. Yavru kedilerin anne sütüyle beslendiğini göz önüne aldığımızda kedilerin süt içmesi normaldir, ancak bu büyüdükçe yetişkinlik ve yaşlılık dönemlerinde değişiklik gösterebilir. Kediler, inek sütünde bulunan şeker nedeniyle süt ürünlerini sindiremedikleri için büyüdüklerinde laktoz intoleransı olma eğilimindedir.

Yoğurt, içeriğinde bol miktarda potasyum, kalsiyum ve magnezyum içerir. Tüm bu besinler hem insanlar hem de kediler için faydalıdır. Kalsiyum, kemikleri güçlendirme yeteneği ile bilinir. Magnezyum, kedinizin tüm önemli vitaminleri ve proteinleri emmesine yardımcı olduğu için harikadır ancak bu besinler, kedilere yalnızca takviye olarak verilmelidir. Her şeyden önce kedinizin kaliteli kuru mamayla beslendiğinden emin olmalısınız. 

Not: Kedinizin sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmesine yardımcı olacak kaliteli kedi mamalarına göz atmak için En İyi Kedi Maması adlı içeriğimi inceleyebilirsiniz. 


Yavru kediler yoğurt yer mi? 

Kediler yoğurt yer mi

Daha önce de belirtildiği gibi, yavrular hayatlarının ilk birkaç ayında annelerinin sütünü içtiklerinde laktozu sindirmelerine yardımcı olan enzimi üretebilirler. Bu, sütü yetişkin kedilerden çok daha iyi bir şekilde sindirebilecekleri anlamına gelir. 

Büyüme ve gelişmenin ilk aşamalarında yavru kedinizin neyle beslediğinize dikkat etmelisiniz. Yavru kediniz sade olduğu ve yapay tatlandırıcı içermediği sürece az miktarda yoğurt yiyebilir. Tüm bunların yanı sıra yavru kedilerin yoğurt tüketmesinde herhangi bir sakınca görülmese de ilk birkaç ay onlara yoğurt vermekten kaçınmanız önerilir. Bunun sebebi,  yavruluk dönemindeki kedilerin gelişmekte olan vücut yapısına bağlı olarak narin bir mideye sahip olmaları ve sağlıklı bir gelişim için kaliteli yavru kedi maması tüketmeleri gerekmesidir. 

Not: Yavru kedinizin hangi mamayı tüketmesi gerektiğine karar vermek için En İyi Yavru Kedi Maması içeriğine göz atmanızı öneririm.


Kediler yoğurt yemeli mi?

Kediler yoğurt yer mi

Birçok hayvan laktozu parçalayan bir enzim olan laktoza sahip değildir . Bu nedenle, süt bazlı ürünler hem köpeklerde hem de kedilerde mide sorunlarına neden olabilir. İlginç bir şekilde, kediler gençken, annelerinin sütünü içerken laktoz işlemektedirler ancak yaşlandıkça bu işlem artık gerekli değildir ve zamanla laktazı kaybederler. Yoğurt daha düşük bir laktoz sayısına sahip olduğundan, kediler sınırlı miktarda verilebilecek gıdalar arasında yer almaktadır. Kedilerde aşırı yoğurt tüketimi sonrasında  laktoz intoleransının meydana gelmesi durumunda:

  • ishal
  • kusma
  • iştahsızlık
  • kilo kaybı
  • karın ağrısı
  • letarji
  • çizik

Uzmanlar, kedinize küçük miktarda yoğurt vererek laktoz intoleransı seviyelerini test etmeyi ve gün içinde bir reaksiyon olup olmadığını izlemenizi önermektedir. Kediniz yoğurt tükettikten sonra 24 saat içinde herhangi bir belirti göstermezlerse, ara sıra vermenizde bir sakınca olmayacaktır. 

  • Kusan kediye yoğurt vermenizde herhangi bir sakınca görülmemektedir. Süt içindeki laktoz yüzünden kedilerde tehlikelidir ancak süt yerine kedinize oda sıcaklığında yoğurt ve peynir vermeniz oldukça sağlıklıdır. 
  • Kediler meyveli yoğurt yer mi? Sevimli dostlarınız için yoğurdun son derece faydalı olduğunu hatırlatarak meyveli yoğurt tüketiminde oldukça dikkatli olmanızı öneririz. Özellikle kedileri zehirleyebilecek ve sağlık sorunlarına sebebiyet verecek meyvelerden hazırlanmış yoğurtların kediler için oldukça tehlikeli olabileceğini unutmayınız. 

Not: Kediler için son derece tehlikeli olan besinler hakkında bilgi sahibi olmak için Kediler Ne Yer Ne Yemez? adlı içeriği inceleyebilirsiniz. 


Kedi Maması Tavsiye: Ucuz fiyata kaliteli kedi maması nasıl alırım?

Kedilerin tıpkı insanlarda olduğu gibi temel gıda maddelerine ihtiyaç duyduklarını ve her daim kaliteli kedi maması ile beslenmeleri gerektiğini unutmayınız. Kedinize en iyi kuru ve yaş mamaları hesaplı fiyata petzzshop.com adresi üzerinden satın alabilirsiniz. 

Kediler yoğurt yer mi

Kediniz için birbirinden kaliteli markaları ucuz fiyata satın alabileceğiniz Türkiye'nin en büyük online pet shop alışveriş sitesi petzzshop.com'u ziyaret etmeyi unutmayın. Petzzshop.com, dünyanın önde gelen kuru kedi maması ve konserve kedi maması çeşitleriyle evcil hayvan sahiplerine kusursuz bir hizmet sunuyor. Ucuz fiyata kaliteli kedi mamalarına göz atmak için buraya tıklayınız. 

Önerilen İçerik: En İyi Kedi Maması Markaları

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.