Kediler Salam Yer mi?

Kediler doğası gereği etobur canlılardır ancak sevimli dostlarınız salam, sucuk ve sos gibi et ürünleri yiyebilir mi?
Kediler Salam Yer mi?

Kediler salam yer mi?

Kediler salam yer mi

Salam genellikle sığır, tavuk ve hindi gibi et ürünlerinden yapılan ve daha sonra fermente edilen bir çeşit gıda ürünüdür. Peki kediler salam yiyebilir mi? Salam, bizim için hızlı bir atıştırmalık, sandviç içerisinde bir aperatif veya pizza üzerinde lezzetli bir et parçası olsa da kediler için güvenli olup olmadığı hakkında ne biliyorsunuz? İnsanların salam yiyebiliyor olması, kedilerin de güvenle yiyebileceği anlamına geliyor mu?

Bir çok kedi sever sevimli dostlarına bir kaç parça salam vererek mutlu etmek istemiştir ancak kedilerin salam yiyip yiyemeyeceğine dair net bir cevap yoktur. Birçok kedi salam tükettikten sonra midesinin bayram edeceğini düşünse de genellikle yüksek sodyum içeriği ve salam yapımında kullanılmış olabilecek ekstra baharatlar birçok farklı rahatsızlığı beraberinde getirmektedir. Tüm bunların yanında kedinizi veya sokak kedilerini salam, sosis ve sucuk gibi işlenmiş üçüncü sınıf gıdalarla beslemeniz durumunda iç parazit artışına sebep olacaktır. İç parazit genellikle kedilerin iç organlarına yerleşerek burada yaşayan ve beslenen organizmalara verilen genel bir addır. Muhtemelen birçoğunuzun kedileri mutlu etmek, karnını doyurmak amacıyla yaptığı bu hareketten kesinlikle kaçının.

Not: Kedinizin sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmesine yardımcı olacak kaliteli kedi mamalarına göz atmak için En İyi Kedi Maması adlı içeriğimi inceleyebilirsiniz. 


Kediye salam vermek zararlı mı?

Kediler salam yer mi

İçerisinde bol miktarda baharat içeren salam, aynı zamanda kediler için son derece tehlikeli olan sarımsak ve soğan gibi sebzeleri de içerisinde barındırmaktadır. Bu sebeple kedilere çok sık salam vermek ilerleyen süre zarfında birçok farklı hastalığın oluşumuna sebep olabilir. Tüm bunların yanında içerisinde ki tuz oranı sebebiyle kedilerde sıklıkla ağız kuruluğu yapan salam, kediler için toksik olarak adlandırılan besinleri içerisinde barındırmaktadır. 
 
Kediniz sizden salam isteyebilir hatta peşinizden ayrılmadan miyavlayabilir ancak sevimli dostunuzun sağlıklı bir hayat yaşamasına katkıda bulunmak için salam vb. fermente edilmiş et ürünleri vermeniz önerilmemektedir. Doğası gereği etobur olarak bilinen kedinize bol miktarda etten üretilmiş kaliteli kedi maması almanız hem gelişimine hemde midesine büyük bir artı katacaktır. 

Not: Yavru kedinizin hangi mamayı tüketmesi gerektiğine karar vermek için En İyi Yavru Kedi Maması içeriğine göz atmanızı öneririm.


Kediler ne sıklıkla salam yemelidir?

Kediler salam yer mi

Kediler doğası gereği zorunlu etoburlardır. Bu da günlük diyetlerinin çoğunun etten gelmesi gerektiği anlamına gelir. Salam genellikle sığır, tavuk, hindi ve domuz eti ile yapılmaktadır. Tüm bu etler kediniz için son derece faydalı gibi görünse de bunu salamla temin etmesi son derece sakıncalıdır. Kedinize sık sık olmamakla birlikte nadiren bir parça salam verebilirsiniz. 

Bazı kedi severler küçük dostları için baharatsız düşük sodyum oranına sahip salamlar tercih etmektedir ancak kediniz için bu tarz et ürünlerini çok nadir aralıklarla az az vermeniz gerekecektir. Kedinizin sağlıklı bir gelişim süreci geçirmesi için her daim kaliteli kuru kedi maması vermeniz gerekmektedir. Onları mutlu etmek ve ağızlarında unutulmaz bir tat bırakmak için ara ara konserve kedi maması da verebilirsiniz. 

Not: Kediler için son derece tehlikeli olan besinler hakkında bilgi sahibi olmak için Kediler Ne Yer Ne Yemez? adlı içeriği inceleyebilirsiniz. 


Kedi Maması Tavsiye: Ucuz fiyata kaliteli kedi maması nasıl alırım?

Kedilerin tıpkı insanlarda olduğu gibi temel gıda maddelerine ihtiyaç duyduklarını ve her daim kaliteli kedi maması ile beslenmeleri gerektiğini unutmayınız. Kedinize en iyi kuru ve yaş mamaları hesaplı fiyata petzzshop.com adresi üzerinden satın alabilirsiniz. 

Kediler ekmek yer mi

Kediniz için birbirinden kaliteli markaları ucuz fiyata satın alabileceğiniz Türkiye'nin en büyük online pet shop alışveriş sitesi petzzshop.com'u ziyaret etmeyi unutmayın. Petzzshop.com, dünyanın önde gelen kuru kedi maması ve konserve kedi maması çeşitleriyle evcil hayvan sahiplerine kusursuz bir hizmet sunuyor. Ucuz fiyata kaliteli kedi mamalarına göz atmak için buraya tıklayınız. 

Önerilen İçerik: En İyi Kedi Maması Markaları

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.