Kediler Peynir Yer mi?

Vitamin ve mineral açısında zengin bu süt ürünü, kediler için zararlı mı? Kediler peynir yer mi? Kedilere peynir vermek hakkında merak edilenler..
Kediler Peynir Yer mi?

Kediler peynir yer mi?

Kediler peynir yer mi

Evcil hayvan ebeveynleri olarak, kediler için neyin güvenli olduğu ve neyin güvensiz olduğu hakkında bilgi sahibi olmak çok önemlidir. Örneğin çikolata ve üzüm gibi bazı yiyecekler, hem köpekler hem de kediler için oldukça tehlikelidir. Peki ya kedilerin asla hayır diyemediği lezzetler arasında yer alan peynir ne olacak? Öncelikle süt ve süt ürünleri, herhangi bir kedinin diyetinin doğal bir parçası değildir. Tüm kediler ve ataları doğal etçil hayvanlardır, yani et ürünleriyle sağlıklı bir gelişim elde etmektedir. 

Kediniz laktoza tahammülsüz değilse, peyniri ılımlı olarak vermek en iyisidir çünkü peynir yağ ve sodyum bakımından çok yüksektir. Bir kedinin diyetine çok fazla peynir eklemek kilo alımına neden olabilir, bu da diyabet, obezite, kalp hastalığı ve eklem problemleri gibi yolda birçok sağlık sorununa yol açabilir. Peynirdeki yüksek sodyum ayrıca susuzluğun artmasına ve anormal idrara çıkmaya neden olabilir ve yüksek tuzlu bir diyet devam ederse, hipertansiyon ve böbrek problemlerine yol açabilir.

Not: Kedinizin sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmesine yardımcı olacak kaliteli kedi mamalarına göz atmak için En İyi Kedi Maması adlı içeriğimi inceleyebilirsiniz. 


Peynir kediler için zararlı mı?

Kediler peynir yer mi

Yavru kediler ilk dönemlerde anne sütü ile beslenmektedir ancak yetişkinlik dönemine ulaştığında bu son derece sakıncalı olabilir. Yetişkin kediler de süt sindirmekte zorlanırlar. Yavru kedilerin midelerinde laktozu parçalamalarına izin veren bir enzim vardır, ancak yetişkin kediler yoktur. Bunun yerine, sütteki laktoz fermantasyona başladığında mide rahatsızlığına neden olabilir. Peynirde aynı şekilde sütten üretilen bir besin olmasından dolayı kedilerde mide ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına sebep olabilir.  Süte alerjisi olan kediler, küçük bir peynir ısırığına bile kötü tepki gösterebilir. (Genellikle, kedilerin çok fazla gıda alerjisi yoktur ancak süt, balık ve kırmızı et daha yaygın olanlardır.) Laktoz intoleransı olan yavru kediler gibi, kedinizin süte alerjisi varsa, peynir yemek son derece tehlikali olabilir. Alerjisi olan kedinizde sindirim sorunları hatta bağışıklık sistemini etkileyebilir. Kedilerin süt ve süt ürünlerine alerjisi olduğunu gösteren en büyük belirtiler arasında:

  • Kusma
  • İshal
  • Gaz
  • Kaşıntılı ve / veya kırmızı cilt lekeleri
  • Saç kaybı

Kediniz bunları veya başka olağandışı belirtileri gösteriyorsa, bir kontrol planlamak için mümkün olan en kısa zamanda veterinere başvurun.

Not: Kediler için son derece tehlikeli olan besinler hakkında bilgi sahibi olmak için Kediler Ne Yer Ne Yemez? adlı içeriği inceleyebilirsiniz. 


Yavru kediler peynir yer mi?

Kediler peynir yer mi

Yavru kedi, annelerinin sütünü tüketmelerine ve sindirmelerine izin veren daha fazla miktarda laktaz enzimi üretirler. Bununla birlikte, bu üretim sütten kesilme başlar başlamaz önemli ölçüde yavaşlayacaktır. Bu nedenle, yavru kedinizin boğulma riski olmadan katı yiyebildiği zaman yani yetişkinlik döneminde, süt ürünlerini sindirme yetenekleri çoktan gitmiş olacaktır. Bu sebeple yavru kedileri peynirle beslemek son derece sakıncalıdır. Yalnızca belli aralıklarla çok küçük parçalar halinde tattırılabilir. 

Bunun üzerine, yavru kedilerin çok özel diyet gereksinimleri vardır . Büyüdükçe ve geliştikçe, onları güçlü ve sağlıklı tutmak için bol miktarda doğru besine ihtiyaç duyarlar. Onlara zayıf sindirime ve gevşek dışkılara neden olabilecek bir şey beslemek bağırsaklarına kalıcı zarar verebilir. Her daim kediniz için kaliteli yavru kedi maması tercih etmeniz gerektiğini unutmayın.

Not: Yavru kedinizin hangi mamayı tüketmesi gerektiğine karar vermek için En İyi Yavru Kedi Maması içeriğine göz atmanızı öneririm.


Kedi Maması Tavsiye: Ucuz fiyata kaliteli kedi maması nasıl alırım?

Kedilerin tıpkı insanlarda olduğu gibi temel gıda maddelerine ihtiyaç duyduklarını ve her daim kaliteli kedi maması ile beslenmeleri gerektiğini unutmayınız. Kedinize en iyi kuru ve yaş mamaları hesaplı fiyata petzzshop.com adresi üzerinden satın alabilirsiniz. 

Kediler ekmek yer mi

Kediniz için birbirinden kaliteli markaları ucuz fiyata satın alabileceğiniz Türkiye'nin en büyük online pet shop alışveriş sitesi petzzshop.com'u ziyaret etmeyi unutmayın. Petzzshop.com, dünyanın önde gelen kuru kedi maması ve konserve kedi maması çeşitleriyle evcil hayvan sahiplerine kusursuz bir hizmet sunuyor. Ucuz fiyata kaliteli kedi mamalarına göz atmak için buraya tıklayınız. 

Önerilen İçerik: En İyi Kedi Maması Markaları

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.