Kediler Patates Yer mi?

Kediler patates yiyebilir mi? Patates kedilere zararlı mı? Kedilere patates vermek hakkında tüm merak edilenler...
Kediler Patates Yer mi?

Kediler patates yer mi?

Kediler patates yer mi

Patates püresi, kızartması veya patates içeren lezzetli bir akşam yemeği yiyorsunuz ve kediniz tabağınızın yanı başında gözlerinizin içine bakıyor. Her şeyden önemlisi kediler patates yer mi? Kedi arkadaşınızın buna ihtiyacı var mı? Kedi arkadaşınızın doğa tarafından etobur olduğunu unutmayın. Ataları sadece et yiyerek evrimleşti. Bilmeniz gereken kediler tarih boyunca avlanarak evrimleşmiştir, bugün gördüğümüz rafine işlenmiş yiyecekleri yiyerek kesinlikle evrim geçirmediler.

Pişirilmiş patates kediler için herhangi bir zarar teşkil etmemektedir ancak bu patatesin nasıl pişirildiğine bağlıdır. Bununla birlikte çiğ patates gliko alkaloid solanin
adı verilen kediler için toksik bir alkaloid içerir.
Patates piştikten sonra ısı ile toksinler yok olur ve kedinizin yemesi için güvenli hale gelir. Bu sebeple kedinize haşlanmış patates vermenizde hiç bir sakınca yoktur ancak kedinize ikram edeceğiniz patatesin kızartılmış, baharatlı, sarımsaklı veya soğanlı olması durumunda oldukça tehlikeli bir hal alacaktır. Kızartılmış patates içeriğinde bol miktarsa sağlıksız yağ içermektedir. Bu sebeple kedinize haşlanmış veya buğulanmış patates vermeniz gerekmektedir.

Not: Kedinizin sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmesine yardımcı olacak kaliteli kedi mamalarına göz atmak için En İyi Kedi Maması adlı içeriğimi inceleyebilirsiniz. 


Patates kediler için zararlı mı?

Kediler patates yer mi

Pişmiş patates her ne kadar güvenli olsa da kediniz için sindirim problemlerine neden olabilecek  kızartma ya da içerisinde çeşitli baharat, sarımsak veya soğan gibi besinlere sahip patateslerin verilmesi oldukça zararlıdır. Kendiniz için hazırladığınız patatesler genellikle soğan veya sarımsak gibi besinler içermektedir ve her iki gıda da kedilere asla verilmemesi gereken yiyecekler arasında yer almaktadır. 

Sarımsak, soğan, frenk soğanı, arpacık soğanı ve pırasa gibi sebzeler allium ailesine aittir. Bu sebzelerin kediler veya köpekler tarafından yüksek oranda tüketilmesi zehirlenmelere sebep olabilir. Özellikle sarımsak, hem kediler hem de köpekler için soğandan beş kat daha zehirlidir. 

Not: Yavru kedinizin hangi mamayı tüketmesi gerektiğine karar vermek için En İyi Yavru Kedi Maması içeriğine göz atmanızı öneririm.


Kediler patates kızartması yer mi?

Kediler patates yer mi

Patates kızartması, kalori ve yağ bakımından yüksektir. Tıpkı insanlar gibi. Kediler de sağlıklı olmak için yağlara ihtiyaç duyar. Ancak, kedilerin diyetlerinde Omega-3 ve Omega-6 gibi esansiyel yağ asitlerine ihtiyacı vardır . Doymuş yağ içermezler. Patates kızartması gibi derin kızarmış yiyecekler çok az esansiyel yağ asitleri içerir. Bu kedinin günlük sodyum alım seviyesi için güvenlik sınırının üç katından fazladır.

Not: Kediler için son derece tehlikeli olan besinler hakkında bilgi sahibi olmak için Kediler Ne Yer Ne Yemez? adlı içeriği inceleyebilirsiniz. 


Kediler patates cipsi yer mi?

Kızarmış patatesler haşlanmış, patates püresi veya fırınlanmış patates gibi güvenli değildir . Sağlıksız yağlar, asitler ve yağlar içerirler. Yani, kediler için zararlıdır. Aynı şey patates cipsi için de geçerlidir. Yapay tatlar, otlar ve  tuzlar vardır. Bu kediler için son derece sağlıksızdır ve  bunun değerli kediniz için kötü sonuçları olacaktır. Bu nedenle, kedilerinize patates cipsi vermekten kaçınmanız en doğrusudur. Patates cipsi çok miktarda tuz, yağ ve baharat gibi kedi sağlığını tehdit eden içeriğe sahiptir. Bu yalnızca kediler değil insanlar içinde son derece tehlikeli bir gıdadır. 


Kediler tatlı patates yer mi?

Birçok evcil hayvan kurumuna göre tatlı patates kediler için toksik değildir. Bu her ne kadar doğru olsa da kedinizi her türlü insan gıdasıyla beslerken dikkatli ve bilgili olmanız son derece önemlidir. Kediler bizler gibi her yiyeceği sindiremez ve birçok gıda midelerinde tahrişe sebep olabilir. Bu sebeple kedinize ikram edeceğiniz tatlı patates oldukça az miktar olup haşlanmış olarak verilmelidir. Tüm bunların yanında kedinize içeriğinde sağlıklı gıdaların yer aldığı kaliteli kedi maması vermeniz en doğru seçim olacaktır. 


Kedi Maması Tavsiye: Ucuz fiyata kaliteli kedi maması nasıl alırım?

Kedilerin tıpkı insanlarda olduğu gibi temel gıda maddelerine ihtiyaç duyduklarını ve her daim kaliteli kedi maması ile beslenmeleri gerektiğini unutmayınız. Kedinize en iyi kuru ve yaş mamaları hesaplı fiyata petzzshop.com adresi üzerinden satın alabilirsiniz. 

Kediler ekmek yer mi

Kediniz için birbirinden kaliteli markaları ucuz fiyata satın alabileceğiniz Türkiye'nin en büyük online pet shop alışveriş sitesi petzzshop.com'u ziyaret etmeyi unutmayın. Petzzshop.com, dünyanın önde gelen kuru kedi maması ve konserve kedi maması çeşitleriyle evcil hayvan sahiplerine kusursuz bir hizmet sunuyor. Ucuz fiyata kaliteli kedi mamalarına göz atmak için buraya tıklayınız. 

Önerilen İçerik: En İyi Kedi Maması Markaları

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.