Kediler Ekmek Yer mi?

Doğası gereği etobur olan kediler her daim kaliteli kedi mamasıyla beslenmesi gerekmektedir. Kedilere ekmek vermek hakkında merak edilenler...
Kediler Ekmek Yer mi?

Kediler ekmek yer mi?

Kediler ekmek yer mi

Birçok kedi sahibi kahvaltıda bir parça tost veya öğle yemeğinde bir sandviç yerken "kediler ekmek yer mi?" sorusunu kendine sormuş olmalı. Hele ki küçük kedi arkadaşınız siz yemek yerken gözlerinizin içine bakarak miyavlamışsa bu sorunun cevabını bir hayli merak etmiş olmalısınız. Kedilerin ekmek yemesinde herhangi bir problem yoktur ancak sevimli dostunuz için gerekli besinlere sahip değildir. Kedinize belli aralıklarla bir parça ekmek vermeniz herhangi bir problem çıkartmayacaktır fakat üzümlü ve sarımsaklı gibi kedilerin yememesi gereken gıdaları içeren ekmeklerden kesinlikle uzak durmalısınız.

Ekmek çoğunlukla az miktarda protein, şeker ve yağ içeren karbonhidratlardır. Aynı zamanda ekmek B vitaminler ve lif içermektedir ancak taurin içermemektedir. Eğer ki kediniz taurin almazsa tüy dökülmesi, ağız ve diş hastalıkları ve retina dejenerasyonu gibi hastalıklarla karşılaşabilir. Bu sebeple kedinizin her daim et içeren kaliteli kedi mamaları tüketmesi önerilmektedir. 

Not: Kedinizin sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmesine yardımcı olacak kaliteli kedi mamalarına göz atmak için En İyi Kedi Maması adlı içeriğimi inceleyebilirsiniz. 


Düşük besin değeri, yüksek karbonhidrat oranı!

Kediler ekmek yer mi

Ekmek, birçoğumuzun vazgeçilmez gıdaları arasında yer alabilir ancak bu lezzetli yiyecek hem insanlar hemde hayvanlar için büyük sorun teşkil edebilir. Neden mi? Ekmek çok fazla karbonhidrat içerir. Karbonhidrat, vücudun yakıt olarak kullandığı şekere dönüşen bir makro besin maddesidir. Meyve, sebzeler, fındık ve patates gibi gıdalarında bol miktarda karbonhidrat içerdiği aklınıza gelmiş olmalı ancak her karbonhidrat eşit değildir. 

Ekmek teknik olarak rafine karbonhidrat içerir. Ekmek yapımında kullanılan tahıllar (buğday, mısır , çavdar ve arpa gibi) öğütülebilir olmaları için öğütülmeli, pişirilmeli ve başka şekilde işlenmelidir. Bu nedenle, ekmek aslında kan şekerinde yüksek artışlara neden olabilecek besin değeri düşük bir gıda olarak kabul edilir . Bu tür artışlar kilo alımı, diyabet ve hatta duygu durum işlev bozukluğuna yol açabilir. O zaman merak etmelisiniz: eğer ekmek insanlar üzerinde böyle bir etkiye sahipse, kediler ekmek yiyebilir mi? Yavru kediler ne yer?

Not: Yavru kedinizin hangi mamayı tüketmesi gerektiğine karar vermek için En İyi Yavru Kedi Maması içeriğine göz atmanızı öneririm.


Ekmek kedilerin ihtiyacı olan besinleri içerir mi?

Kediler ekmek yer mi

Ekmek bol miktarda karbonhidrat içermektedir ve bir çok kedi mamasında bu besinin yer almadığı aşikardır. Çünkü kedilerin karbonhidrat tüketimine ihtiyacı yoktur. Kediler doğası gereği etobur canlılardır ve her daim içeriğinde et olan kaliteli kedi maması tüketmelidirler. Buna ek olarak kedilerin gelişimine katkıda bulunacak bazı meyve ve sebzeler et ile beraber tüketilmelidir. 

Kediler ayrıca proteinden esansiyel amino asitler türetir. Amino asitler proteinlerin yapı taşlarıdır. Bunları vücutta hücreler oluşturmak ve bir dizi önemli biyolojik süreci tamamlamak için kullanırlar. Esansiyel amino asitler, vücudumuzun kendiliğinden üretemediği ve diyetimizde hazır tüketilmesi gereken amino asitlerdir. Kediler diyetlerinden onbir farklı esansiyel amino asit almalıdır. ediler, yiyeceklerinden Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri gibi esansiyel yağ asitlerini almalıdır. Kalsiyum ve demir gibi minerallerin yanı sıra A, B, C, D, E ve K gibi vitaminler de önemlidir.

Not: Kediler için son derece tehlikeli olan besinler hakkında bilgi sahibi olmak için Kediler Ne Yer Ne Yemez? adlı içeriği inceleyebilirsiniz. 


Kedi Maması Tavsiye: Ucuz fiyata kaliteli kedi maması nasıl alırım?

Kedilerin tıpkı insanlarda olduğu gibi temel gıda maddelerine ihtiyaç duyduklarını ve her daim kaliteli kedi maması ile beslenmeleri gerektiğini unutmayınız. Kedinize en iyi kuru ve yaş mamaları hesaplı fiyata petzzshop.com adresi üzerinden satın alabilirsiniz. 

Kediler ekmek yer mi

Kediniz için birbirinden kaliteli markaları ucuz fiyata satın alabileceğiniz Türkiye'nin en büyük online pet shop alışveriş sitesi petzzshop.com'u ziyaret etmeyi unutmayın. Petzzshop.com, dünyanın önde gelen kuru kedi maması ve konserve kedi maması çeşitleriyle evcil hayvan sahiplerine kusursuz bir hizmet sunuyor. Ucuz fiyata kaliteli kedi mamalarına göz atmak için buraya tıklayınız. 

Önerilen İçerik: En İyi Kedi Maması Markaları

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum