Kediler Çikolata Yer mi?

İnsanlar için vazgeçilmez lezzetler arasında yer alan çikolata, köpekler için son derece zararlı olduğu bilinsede kediler çikolata yer mi?
Kediler Çikolata Yer mi?

Kediler çikolata yer mi?

Kediler Çikolata Yer mi?

Çikolata her ne kadar birçok insanın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor olsa da bu tatlı yiyecek hem köpekler hemde kediler için son derece tehlikelidir. Çikolata ve kakao, insan vücudunda doğal olarak metabolize olan, ancak kedi veya köpeklerde bulunmayan, teobromin adı verilen bir bileşen içerir. Bu, maddenin çok ciddi semptomlara, özellikle karaciğer yetmezliğine yol açabilecek toksik bir birikmesine yol açar.

Kedinizin zehirlenmesi için çok fazla çikolata yemesine gerek yoktur. Her bir hayvanın metabolizması farklı olduğu için, bir kedinin zehirlenmesi için ne kadar çikolata tüketmesi gerektiğini tam olarak hesaplamak imkansızdır, ancak dikkate alabileceğiniz bazı faktörler vardır. Bu, evcil hayvanınızın yediği çikolatanın boyutuna, ağırlığına ve türüne göre farklılık gösterecektir. Koyu, acı, çikolata, süt veya beyaz çikolatadan çok daha yüksek teobromin içeriğine sahiptir.


Çikolata kediler için zehirli mi?

Kediler Çikolata Yer mi?

Çikolata, her ikisi de kediler için toksik olan kafein ve teobromin bileşenlerini içerir. Theobromine, çikolatadan yapılan kakao bitkisinde bulunan doğal olarak oluşan bir kimyasaldır. İnsanlardan farklı olarak, kediler teobromin metabolize edemez. Çikolatanın yutulmasından sonra, teobromin bir kedinin sisteminde yaklaşık 24 saat kalabilir. Dahası, kedinin vücudu onu sistemden temizleyemediğinden, zehir birikimi hastalığa ve bazen ölüme neden olur.

Hem kuru kakao tozu hem de fırın çikolatası çok yüksek seviyelerde teobromin içerir, bu da onları kedinizin tüketebileceği en kötü çikolata yapar. Bununla birlikte, koyu, yarı tatlı, süt ve beyaz dahil olmak üzere tüm çikolatalar, kedinizin tüketmesi için güvensizdir.


Kedim yanlışlıkla çikolata yedi!

Kediler Çikolata Yer mi?

Çikolata kesinlikle kedinizle veya köpeğinizle paylaşılması son derece tehlikeli olan yiyeceklerden biridir. Köpeklerde olduğu gibi çikolata kediler için ciddi bir sağlık riski oluşturabilir ve çok fazla yenmesi durumunda ölümcül olabilir. Aslında, çikolata kediler için köpeklerden çok daha toksiktir. Bununla birlikte, kediler genellikle 'tatlı' tatma yeteneğine sahip olmadığından, bir kedinin kendi başına az miktarda çikolata yediğini duymak çok yaygın değildir. Önleme her zaman en iyi ve en güvenli tedavi olmakla birlikte, bazen kazalar olabilir. Kedinizin çikolatayı içtiğinden şüphelenirseniz, derhal veterinerinizi arayın. Kedilerde çikolata zehirlenmesi belirtileri kusmaya, ishale, susuzluğa, huzursuzluğa ve aşağıdakileri içerebilir:

  • Artan kalp atış hızı
  • Hiperaktivite
  • Artan vücut ısısı
  • Hızlı nefes alma
  • Düşük kan basıncı

Aşırı durumlarda, çikolata zehirlenmesi nöbetlere, komaya ve hatta ölüme neden olabilir.

Not: Yavru kedinizin hangi mamayı tüketmesi gerektiğine karar vermek için En İyi Yavru Kedi Maması içeriğine göz atmanızı öneririm.


Kedilerde çikolata zehirlenmesi belirtileri

Kediler Çikolata Yer mi?

Kedinizin çikolata yediğini fark ederseniz yapabileceğiniz en iyi şey, onlara yakından bakmaktır. Kedinize genellikle açık havada izin veriliyorsa, herhangi bir semptom geliştirmemelerini sağlamak için en az 24 saat boyunca içeride tutun: kapıları ve pencereleri kapalı tuttuğunuzdan emin olun ve gelip eve giderken kedinize dikkat edin . edinizin çikolata yediğinden şüpheleniyorsanız, aşağıdaki belirtilerden herhangi birine dikkat edin:

  • Huzursuzluk
  • Kusma
  • İshal
  • Artan solunum hızı
  • Artan kalp atış hızı
  • Yüksek sıcaklık
  • Nöbetler
  • Kas sertliği

Kedinizde bu belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, en kısa zamanda bir veterinere başvurun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.