Pire Oluşumunu ve Ölü Tüyleri Yok Eden En İyi 5 Kedi Tarağı

Kedilerde tüy bakımı fırçalama, tarama ve tıraş işlemleriyle kolayca yapılmaktadır. Sevimli dostunuzu rahatlatacak kedilerde tüy bakımı nasıl yapılır?
Pire Oluşumunu ve Ölü Tüyleri Yok Eden En İyi 5 Kedi Tarağı

Bir kedinin görkemli ihtişamı ve genel sağlığı genellikle paltosunun görünümüne bağlıdır. Kediler çok düzenli hayvanlardır ve kendilerini temiz tutmak için ellerinden geleni yapsalar da, bazen ebeveynlerinin yardıma ihtiyaç duyarlar.

Son derece titiz olmalarıyla dikkat çeken sevimli dostlarınızı periyodik olarak fırçalamak, banyo yaptırmak ve pire olup olmadığını kontrol etmek tüylerinin kabarık, parlak ve sağlıklı tutacaktır.

Kedilerde tüy bakımı denildiğinde ilk akla gelen tarama ve fırçalama işlemleri sadece kir, yağ ve ölü tüyleri temizlemekle kalmaz, aynı zamanda cildin pullarını çıkarmaya yardımcı olur ve kan dolaşımını uyarır. Beraberinde cildinin genel durumunu iyileştirir. Kedinizin sağlıklı ve ışıltılı bir görünüme sahip olması için haftada bir veya iki kez fırçalama işlemi yapmanız gerekmektedir.

Sağlıklı ve temiz bir tüy yapısı için patili dostunuzun ölü tüylerini ayıklayan ve tüy yumaklarını engelleyen en iyi kedi tarağı ve fırçası model incelemelerine geçebiliriz.

En İyi Kedi Tarağı Listesi

SıraMarkaKullanım Tipineoldu Puanı
1Trixie Çift Taraflı TarakKısa/Uzun Tüy10/9.8
2Furminator Short HairKısa Tüy10/9.9
3Ferplast GRO5942Orta/Uzun Tüy10/9.5
4Trixie 23128Kısa/Uzun Tüy10/9.7
5Ferplast Gro 5788Orta/Uzun Tüy10/9.8
Petzzshop 
Fiyatlarını Gör
Petzzshop
 Fiyatlarını Gör
HepsiBurada 
Fiyatlarını Gör

En İyi Kedi Tarağı Tavsiyesi

Ölü tüyleri yok eden en iyi kedi tarağı modelleri:

1. Trixie Çift Taraflı Kedi Fırçası

kedi-taragi-modelleri.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Trixie çift taraflı kedi fırçası, iki farklı kullanım özelliğine sahip mükemmel bir üründür. Hem kedinizi hem de küçük köpekleri rahatlıkla tımar edebileceğiniz bu kedi tarağı 6x13 cm boyuta sahiptir. Tarağın ince tel kısmıyla kedinizi tarayabilir, yumuşak plastik kısmıyla kedinizin tüylerini parlatabilirsiniz.

2. Furminator Kedi Tarağı

kedi-taragi-modelleri-001.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Furminator Shorthair S Cat, kısa tüylü kediler için harika bir kedi tarağıdır. Yaklaşık 5 kg ağırlığa kadar olan kedilerde kullanılabilen bu tarak kısa tüylü kediler için özel olarak tasarlanmıştır. Yüzeysel kedi tıraş tarağı olan Furminator Shorthair S Cat, özel başlığı sayesinde kedinizin dökülmek üzere olan tüylerini derisine zarar vermeden kolayca temizler. Tüy toplayıcı tarak özelliği sayesinde tüy dökülmesine sebep olan maddeleri toplarken aynı zamanda kedinizin sağlıklı ve parlak görünmesine yardımcı olur.

3. Ferplast Kedi Tarağı

kedi-taragi-modelleri-002.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Ferplast GRO 5800 Kedi Fırçası, ölü tüyler toplama konusunda bir hayli başarılı bir temizleme tarağıdır. Yalnızca kediler değil köpeklerde de kullanılabilen bu temizleme tarağı, hem dökülmek üzere olan cansız tüyleri toplamak hem de birbirine karışan tüyleri açmak için oldukça kullanışlıdır. Kauçuk kaplı tel tarama fırçası Ferplast GRO 5800, orta ve uzun tüylü kedi ve köpeklerin kullanımına uygundur.

4. Trixie Masaj Kedi Tarağı

kedi-taragi-modelleri-003.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Trixie masaj kedi tarağı, %100 doğal kauçuk malzemesi ve kauçuk tarak dişleri ile eşsiz bir kedi tarağıdır. Yumuşak ve nazik dairesel hareketlerle kedinin taranması sonucu kedi tüylerindeki topaklaşmalar önlenmiş olacaktır. Kedilerde aynı zamanda masaj etkisi yaratan bu ürün, sevimli dostlarınıza rahatlatıcı ve stres azaltıcı etki gösterecektir. Bu sayede stresli ve huzursuz kedilerin rahatlaması yardımcı olmaktadır. Bu kedi tarağı aynı zamanda kedi yıkama fırçası olarak da kullanılabilir. İster su ve şampuan ile, ister kuru şampuan ile tüm kedi yıkamalarda rahatlıkla ve kolayca kullanılabilir.

5. Ferplast Pire Kedi Tarağı

kedi-taragi-modelleri-004.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Ferplast Gro 5790 Kedi Tarağı, kedilerde günlük bakım için harika bir üründür. Plastik sapı sayesinde kolay kullanılabilen bu ürün, sevimli dostunuzun cildine zarar vermeyen yuvarlak krom dişlere sahiptir. Köpek ve kedilerin tımar edilmesinde kullanılabilen Ferplast Gro 5790, En çok tercih edilen kedi tarağı modelleri arasında yer alıyor.

Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Kedi MamalarıEn İyi Kedi Kumu

Kedi tüy bakımı nasıl yapılır?

Kedi tüy bakımı doğal, hipoalerjenik sabun ve şampuanlar kullanılarak yapılmalıdır. Kedinizi yıkaman dışında matlaşmayı önlemek, öldü tüyleri ortadan kaldırmak ve pire oluşumlarını engellemek için düzenli olarak kedi fırçası veya kedi tarağı kullanarak temizleyin. Öte yandan kimyasal ve yapay maddeler içermeyen doğru bir kedi maması ile besleyin.

Kediler ne sıklıkla taranır?

Uzun tüylü kediler her gün tımarlanmaya ihtiyaç duyarken, kısa tüylü kediler haftada bir tımar seansından memnun olacaktır. Kedinizi düzenli olarak belirli aralıklarla kedi kuaförüne götürebileceğiniz gibi aynı zamanda evinizde kedi tarağı kullanarak fırçalayabilirsiniz. İdeal olarak kedinizin bakımını yaparken kaliteli kedi fırçası ve tımar eldiveni kullanmanız gerektiğini unutmayın.

Kedilerde tüy bakımı yapılmazsa ne olur?

Kedinizin düzenli olarak tüy bakımının yapılması sevimli dostunuzun kendini iyi hissetmesine, parlak ve sağlıklı tüy görünümüne sahip olmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca kediler kendilerini düzenli olarak tımar eden canlılardır ancak kedilerde tüy bakımı yapılmaması durumunda artan pireler, deri sorunları ve beraberinde cansız ve ya aşırı dökülen tüy problemleri baş gösterebilir.

Kedilerde pire nasıl önlenir?

Kedinize pire bulaşmasını önlemek ve evinizdeki diğer tüm evcil hayvanlara düzenli olarak pire tedavisi uygulanması gerekmektedir. Bu tedavi veteriner tarafından gerçekleştirilen pire aşılarını içerirken aynı zamanda kedinizi düzenli olarak fırçalamak veya taramak da pire oluşumunun önüne geçebilir.

Kedileri tıraş etmek yanlış mı?

Dışarıda yaşayan bir kediyi tıraş etmek, onları güneş yanığı veya diğer cilt yaralanmaları için risk altına sokarken ev kedilerinin düzenli olarak tıraş edilmesi hem cilt derisinin hava almasına hem de kedinizin rahatlamasına yardımcı olur. Ayrıca tıraş olan kediler evde sıklıkla yaşanan tüy dökme probleminin ortadan kalkması anlamına gelir.

Tıraşlı kediler taranır mı?

Yeni tıraş olan kedinizin tıraşsız bölgelerini taramanızda herhangi bir sakınca görülmemektedir. Bu bölgeler özellikle kafa, boyun ve kuyruk kısımları olmalıdır. Öte yandan tıraş edilen ancak tüyleri uzamaya başlayan kediler için kısa tüylü kediler için özel olarak üretilmiş kedi fırçası kullanabilirsiniz.

Kedi fırçası fiyatları ne kadar?

2024 yılında Petzzshop.com'da yer alan binlerce kedi tarağı ve fırçası kedi çeşitleri içerisinde en ucuz kedi tarağı fiyatı 20 TL iken, en kedi fırçası fiyatı 714,85 TL olarak satışa sunuluyor. Hesaplı fiyata satışa sunulan kedi fırçası markaları ve çeşitlerine göz atmak için buraya tıklayın.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.