Ataşehir Volkan Arpacı Ocakbaşı Kebap Hakkında Yorum

Yıllardır gittiğim bir mekan. Bir zamanlar Adanalı Hasan Kolcuoğlu Ataşehir olarak geçiyordu. Şimdi Hasan Kolcuoğlu - Volkan Arpacı ''Metrelerce Lezzet'' sloganıyla hizmet veriyor. Mekanın evveliyatını iyi bildiğim için eleştirilerim ağır olacak.
Ataşehir Volkan Arpacı Ocakbaşı Kebap Hakkında Yorum

Ataşehir Kolcuoğlu restoran yıllardır gittiğim bir mekan. İş görüşmelerimi, aile arasındaki yemeklerimi ve dost sohbetlerini yaptığım mekanlardan biridir. Sanıyorum işletme değişmiş ya da bir yenilemeye gidilmiş. 

Geçmişte mekana sürekli gittiğimden personel tarafından iyi tanınırım. Tabi onlar yazdığımı bilmezler. Çünkü bu benim için özel bir hobi…

Yani gurmeler gibi mekanları gezip, yiyip içip, süper ağırlanıp sonrada ‘sözde’ eleştiri yapan tiplerden değilim. Dedim ya sürekli gittiğim bir mekan. 

Bir yere sürekli gidiyor olsam da kesinlikle rezervasyon yapmadan gitmem. Çünkü rezervasyonda istediğim masayı belirtir ve müsaitlik varsa mekana giderim.

Bir süredir Ataşehir Kolcuoğlu’na gitmemiştim. Arayıp rezervasyon yaptım. Mekana gittiğimde tabelanın güncellendiğini ‘Volkan Arpacı’ isminin eklendiğini fark ettim. Sanırım ortaklıklar sona ermiş uzun yıllardır restoranların iletmecisi olan Volkan Arpacı işletmeyi ele almıştı. Ataşehir’de uzun zamandır Kolcuoğlu Kebap’ın kendi içerisinde bir karışıklık içerisinde olduğu biliniyor. Sonunda tabela değişmiş ve bir yenilemeye gidilmişti. (Bilen bilir, bir kısım çalışanlar oradan ayrılmış ve Mozaik Çarşı’da ‘’Ataşehir Kolcuoğlu Merkez’’ isimli bir restoran açmışlardı. Yanılmıyorsam o mekan bugün hizmet vermiyor.) Kolcuoğlu isminin bir marka değeri olduğu için ‘Marka Savaşları’ uzun yıllardır devam ediyordu.

 

Neyse mekana girdiğimde rezervasyon yaptırdığımı dile getirdim. Personel yenilenmiş, tanıdık tipler değişmişti. Masama doğru ilerlerken hiç de hoşnut olmadığım bir yere oturtuldum. Şefi çağırıp telefonla rezervasyon yaptırdığımı ve bu masanın bahsettiğim masalardan biri olmadığını dile getirdim. Cevabı oldukça ilginçti. ‘Abi yoğunluk var.’ Sonra mekandan ayrılana kadar sürekli tercih ettiğim masaların boş olduğunu fark ettim. Gerçekten de çok yoğunmuş.

Rezervasyon nedir? Müşteri mekanı neden arar? Rahat hissettiği bir mekanda, rahatça vakit geçirebileceği bir ortam olsun diye. Bu tip konularda takıntılıyımdır. Normalde hemen mekandan kalkar ve ayrılırdım. Çünkü aynı hareketi, aynı mekanda 4 yıl önce yine yapmıştım. Eski şef kapıdan beni yakalamış abi kusura bakma çocuklar yeni diye açıklamalar yapmaya başlamıştı. Ancak ben yinede oradan ayrılmıştım, yine aynı şeyi yapacaktım ancak yeni bir işletme olduğu için oturmayı tercih ettim. 

2 kişilik Fix Menü istedim. Standart mezeler gelmeye başladı. Garsonlar daha saat çok erken olamasına rağmen yorgun olamazlardı. O yüzden hizmet hızlı olmalıydı. 3 defa hatırlattım ve 'o sıcak ve lezzetli ekmekleri' ancak gelebildi. Çünkü çevrede kendilerine göre önemli başka masalar vardı. Ve ilgileri o masalar üzerineydi. Ayrımcılık vardı yani kısacası. (Halbuki bilseler bana tek ayak üzerinde servis yaparlardı sanırım.)

Neyse servisin ağırlığı, istenilen şeylerin geç gelmesi, kadehin 20 dakika boş beklemesi sonucu kendi servisimi kendim yapmaya başlayınca biraz hareketlendiler.

 

Hep kötü şeyleri anlatmayacağım tabi. Meze sayıları azalmasına rağmen lezzeti geçmişe göre daha iyiydi. Ara sıcakları da artık daha lezzetliydi. Kolcuoğlu’nun meşhur fix menüsünün yanına, girişe yerleştirilen reyon sayesinde Alakart geliştirilmişti.

Şalgam özel bir şekilde sunum yapılıyor hem göze hem de damağa hitab ediyordu. Etleri her zamanki gibi orta iyi lezzetteydi. Meyveler ve tatlı servisi de mezeler gibi sayıca azalmış ancak lezzet olarak bir değişiklik göstermiyordu. Yani tatlılar için de orta iyiydi diyebilirim. 

 

Değerlendirme;

Lezzet; Orta İyi

Servis; Vasat

Lavabolar; Hijyenik

Vale Hizmeti; Orta iyi

Fiyat; Orta

  • Bir daha gidermiyim; ‘Kontrol için, EVET!’

 

Mekan İşletmecilerine Önerilerim;

  • Rezervasyon alan ve saks mavisi italyan kesim takım elbise giyen genç personelinizi dürüstlük konusunda uyarınız. Telefonda ayrı, mekanda ayrı konuşma size kısa vadede belki müşteri kazandırır, ancak hizmet verdiğiniz müşteriler takıntılı insanlar. Herşeyden önemlisi de prensip sahibi insanlar. Çünkü Ataşehir’desiniz. Müşterinin istediği tarzda uygun yer yoksa bunu kesinlikle belirtmelidir. 

 

  • Müşteriler arasında garsonlarınız ayrımcılık yapmasınlar. Çünkü Ataşehir’de ayrımcılık yapabilecek kadar Ataşehir’deki insanlara aşina kişiler değiller. Kıllı kodamanlara verdikleri hizmeti gerçek Ataşehirlilere vermeyi de bilsinler. Sizi ayakta Ataşehir tutar.

 

  • Fiyatlarda revize yapmanızı öneririm, çünkü yanıbaşınızdaki Köz Kanat artık eskisi gibi değil.

 

  • Ataşehir Develi, Ataşehir Sahan vs diğer kebapçılarla ancak ve ancak fiyatlarınızla yarışabilirsiniz.

 

  • Yoğunluk var deyip 'size göre' değerli masalarınızı boş tutmayın. Müşteriler en çok kendisini aldatılmış hissettiklerinde küserler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum