Kayropraktik Tedavi Nedir? Neden ve Nasıl Yapılır?

Geçmişten günümüze gelen bir ağrı geçirme yöntemi olan kayropraktik tedavinin ne olduğundan, nasıl ve neden yapıldığından içeriğimizde bahsettik.
Kayropraktik Tedavi Nedir? Neden ve Nasıl Yapılır?

Çok eski zamanlardan beri kullanılmasına rağmen modern tıbbın gelişmesi sebebiyle arka plana atılan kayropraktik tedavi teknolojik aletlerin yükselmesi sayesinde tekrardan karşımıza çıkmaya başlamıştır. Son zamanlarda teknolojik aletlerle entegre olarak oldukça güzel sonuçlar almamızı sağlayan kayropraktik tedavi hakkında bilinmesi gerekenlere içeriğimizde yer verdik.

İşte kayropraktik tedavi hakkında her şey...

Kayropraktik Tedavi Nedir?

Kayropraktik Tedavi

Kayropraktik tedavi kökeni çok eskilere kadar giden insanlığın ilk tedavi yöntemlerinden biridir. Vücudun kendi kendini iyileştirme yeteneği olduğunu vurgulayan bu yöntem vücuttaki bozulan yapıyı el ile eski haline getirmek suretiyle o bölgeye tekrar kan akışı sağlamakta ve oradaki dokuları vücudun iyileştirmesine yardımcı olmaktadır.

Günümüzdeki kayropraktik tedavi ise ezbere yapılan bir yöntem değildir. Uzmanı olan kişiler ciddi eğitimler görürler. Bu kişiler vücut iskelet ve sinir sisteminin yapısını çok iyi bilirler. Yanlış bir hareketin nelere yol açabileceğinin farkındadırlar. Bu yüzden kayropraktik yöntem moden tıp yöntemleri arasındaki yerini almıştır.

Kayropraktik Tedavi Nasıl Uygulanır?

Kayropraktik Tedavi

Kayropraktik tedavi konunun uzmanları tarafından yapılması gereken bir tedavi yöntemidir. Çünkü bu tedavide eklemler ve sinirlerin meydana getirdiği ağrılar iyileştirildiği için hata kabul etmez. Uzman kişiler tarafından yapılmadığı zaman sonuçları sakatlanmalardan ölümlere kadar gidebilmektedir.

Tedavinin yapılışına gelince örneğin omurga yamukluğu ya da fıtık olan kişiler öncelikle röntgen cihazı ile incelenir ve sorunun nerede olduğu tespit edilir. El ile de sorunlu bölge bulunur ve uygun hareket seçilerek baskı ya da çekme hareketi uygulanır.

Kayropraktik Yöntem ile Hangi Rahatsızlıklar İyileştirilir?

Kayropraktik Tedavi

Kayropraktik tedavi oldukça geniş yelpazede uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde bel fıtığı, boyun fıtığı, migren atakları, bel kayması, omurga eğriliği (skolyoz), omuz ve sırt ağrıları, diz ve bilek ağrıları, bacak ve ayak uyuşmaları, el ve kollardaki his kaybı, boyun tutulması, boyun düzleşmesi ve başlangıç evresindeki kamburluk tedavi edilebilmektedir.

Eğer sizde de saymış olduğumuz problemlerden birisi varsa sizler de kayropraktik tedavi yöntemini kullanabilirsiniz. Alanında uzman kişinin sizi bu problemlerinizden kısa süre içerisinde kurtaracağından emin olabilirsiniz.

Kendimiz Kayropraktik Tedavi Yapabilir Miyiz?

Kayropraktik Tedavi

Kayropraktik tedavi hareketleri çok çeşitlidir. Dolayısıyla kendi kendinize yapabileceğiniz hareketler de mevcuttur. Ancak bu hareketlerin şiddetini iyi ayarlama ve hatta hareketleri yapmadan önceki duruş pozisyonlarını bilmek gerekmektedir. Bu yüzden evde hareketleri kendi başınıza yapmak ya da bir arkadaş yardımıyla yapmak son derece tehlikeli olacaktır. Uzman biri ise bu tedaviyi sizden çok daha iyi ve etkili şekilde yapacaktır.

Kayropratik Tedavi Zararlı Mı?

Kayropraktik Tedavi

Kayropratik tedavi bazı yan etkilere sahiptir. Bu tedavi sonrasında eklem ve kaslarda ağrı, yorgunluk, kaslarda sertlik, his kaybı, uygulama bölgesinde hassasiyet, kaslarda güç kaybı ve uzuvlarda elektriklenme hissi gibi yan etkiler ortaya çıkabilmektedir.

Kayropraktik tedavinin yukarıda saymış olduğumuz geçici rahatsızlıklar dışında vücudumuza herhangi bir zararı yoktur. Herhangi bir şekilde ciddi sağlık sorunlarına yol açmayan bu tedavi yöntemini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Kayropraktik Tedavi Türkiye'de Yapılıyor Mu?

Kayropraktik Tedavi

Ülkemizde kayropraktik tedavi uzun zamandır uygulanmaktadır. Bu eğitimi alan uzman kişiler çeşitli hastane ve muayene salonlarında bu tedaviyi uygulamaktadır. Özellikle büyükşehirlerde birçok kayropraktik tedavi merkezi bulunmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kamburluk İçin EgzersizlerKamburluk Belirtileri ve Tedavisi
Skolyoz Belirtileri ve TedavisiOsteoporoz Nedenleri ve Tedavisi

Kayropraktik tedavi nasıl yapılır?

Kayroptaktik tedavi düşük basınç ve yüksek hızla iskelet sistemi üzerinde çalışılmasını kapsamaktadır. Bu kapsam özellikle omurga üzerine yapılan işlemlere yoğunlaşır. Bu tedavide kemiğe müdahale edilerek sinir yollarının açılması sağlanır.

Kayropraktik kaç seans?

Kayropraktik tedavide çoğu zaman 6 ile 8 seans arasında bir tedavi süreci belirlenmektedir. Bu süreç sonunda kişi yaşadığı bu rahatsızlıktan kurtulacaktır. Ayrıca fizik tedavi ile egzersizin beraber yapılmasının tedavinin daha hızlı bir şekilde ilerlemesine yardımcı olacağını söyleyelim.

Manuel terapi kimlere uygulanmaz?

Bazı kişilere manuel terapi uygulanamamaktadır. Bu kişiler omurgada ciddi sinir basısı olanlar, eklem yönü serbest olmayanlar, enfeksiyonu olanlar, aktif travma yaşayanlar, ileri osteoporotik, ileri dejeneratif, malignitesi ve enfeksiyonu olan hastalardır.

Kayropraktik uzmanı hangi bölüm?

Kayropraktik tedavi için Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümündeki doktorlara görünmemiz gerekiyor. Uzman bir doktor tüm şikayetlerinizi giderecektir.

Kayropraktik bakım nedir?

Kas iskelet problemleri başta olmak üzere vücudun farklı bölgelerinde çıkan ağrıları dindirmek için kayropraktik bakım uygulanmaktadır. Bu bakımda çoğu zaman manuel terapi adı verilen el ile yapılan fiziksel tedaviden faydalanılır.

Kayropraktik fıtığa iyi gelir mi?

Kayropraktik tedavi sayesinde vücudumuzdaki birçok ağrının nedenlerinden kurtulabilirsiniz. Uzmanlar kayropraktik tedavinin baş ve boyunun yanı sıra fıtık ağrılarına da iyi geldiğini söylemektedirler.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum