Kaya Çilingiroğlu Kimdir

Türkiye Yüzme Milli Takımı eski kaptanı, Beşiktaş Kongre üyesi ve Türk iş adamı olan Kaya Çilingiroğlu, 1964 yılında Almanya’da dünyaya geldi.
Kaya Çilingiroğlu Kimdir

Kaya Çilingiroğlu Biyografisi

Kaya Çilingiroğlu, doktor olan anne ve babasının işleri gerekçesiyle gittiği Almanya’da doğdu. 2 yaşına kadar Almanya’da yaşadı ve 1966 yılında ailesi ile beraber İstanbul’a geri döndü. Klasik eğitiminin yarısında Saint Michel Fransız Lisesi’ne gitti ve burada da sadece 2 yıl okudu.

Lise eğitiminin devamı için Yıldız Lisesi’ne geçiş yaptı. Yıldız lisesinden mezun olduktan sonra üniversiteyi kazanan Çilingiroğlu, Tıp Fakültesi’nde eğitim hayatına devam etti. Tıp Fakültesi’nde dördüncü sınıfa geldiğinde okulu bıraktı.

Üniversiteyi bıraktığı 1985-86’dan sonraki dört-beş yıl içinde balıkçılık, bar işletmeciliği yaptı. 1990’da Osmanbey’de ofis açtı. Sigortacılık, emlakçılık ve borsa işleri yaptı. Spor programlarında yorumcu olarak görev alan Çilingiroğlu, birçok farklı kanalda bulunurken, bu işi 2015 yılı itibarıyla zaman zaman yapmaktadır.

 

Kaya Çilingiroğlu’nun Özel Hayatı

Kaya Çilingiroğlu, ilk evliliğini 1990 yılında Ayşem Saraçoğlu ile yaptı ve kısa sürede çift boşanma kararı aldı. 1993 yılında Hülya Avşar ile tanışıp, uzun bir süre flört dönemi geçirdikten sonra 1997 yılında Fransa’nın başkenti Paris’te evlendi. Çiftin bir sene sonra Zehra adında kız çocuğu dünyaya geldi. Bu evlilik 2005 yılında sakin bir şekilde sonra erdi.

ahmet şık serbest

Kaya Çilingiroğlu, Hülya Avşar’dan ayrıldıktan sonra Feraye Tanyolaç ile tanıştı ve bu çift 2009 yılında evlendi. Evlendiği tarihte çiftin çocuğu olan Hüseyin Kaya Çilingiroğlu, 2,5 yaşındaydı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.