Katerina Moutsatsos Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Kayıkçı isimli film ile geçen Katerina Moutsatsos, 1972’de Kaliforniya’da dünyaya geldi.
Katerina Moutsatsos Kimdir

Katerina Moutsatsos Biyografisi

Yunan asıllı oyuncu Katerina Moutsatsos, Londra Kraliyet Dans Akademisi’nde ve Sorbonne Üniversitesi’nde tiyatro üzerine eğitim aldı. Pek çok dil bilen Katerina Moutsatsos, 1998’de Kayıkçı isimli film ile kamera karşısına geçti. Film, sağır ve dilsiz olan bir kayıkçının sevdiği kadın için yaptıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Mehmet Ali Alabora, Katerina Moutsatsos, Levent Özdilek ve Kosta Kortidis yer aldı. 

katerina3.jpg

2001’de Yılan Hikayesi isimli dizide Eleni karakterini canlandırdı. Dizi, kan davası nedeniyle İstanbul’a gelen Zeyno isimli genç bir kızın yaşadıklarını ve yolunun komiser Memoli ile kesişmesini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Meltem Cumbul, Mehmet Ali Alabora ve Emre Kınay yer aldı. Daha sonra ise Hayat Bilgisi isimli dizide Katerina karakterini canlandırdı. Dizi, küçük bir liseye atanan Afet isimli idealist bir öğretmenini, yeni öğrencileri ve aç gözlü okul müdürü il yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Perran Kutman, Kerem Kupacı ve Tarık Papuççuoğlu yer aldı. 

2004’te Yabancı Damat isimli dizide Stella karakterini canlandırdı. Dizi, istemediği bir adamla evlenmemek için evden kaçan ve hayatının aşkıyla karşılaşan Nazlı isimli bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde Nehir Erdoğan, Özgür Çevik, Sumru Yavrucuk, Engin Akyürek, İlker Aksum, Binnur Kaya, Zeki Alasya ve Erdal Özyağcılar yer aldı. 


Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  •  Takım Sinema Filmi 2011
  •  Tutkunum Sana -2006
  •  Yabancı Damat -2004
  •  Ayın Karanlık Yüzü -2004
  •  Hayat Bilgisi -2003
  •  Yılan Hikayesi -2001
  •  Hayallerim Suya Düştü -1999
  •  Kayıkçı - 1998

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.