Katar Gezilecek Yerler

Katar, Arap Yarımadası'nın tarihi ve turistik ülkelerinden biridir. Katar seyahatinde ülkenin gezilecek görülecek yerleri ile ilgili aradığınız her şeyi yazımızda bulabilirsiniz. İşte, Katar'ın tarihi ve turistik yerleri...
Katar Gezilecek Yerler

Katar Hakkında Bilgi

  • Arap Yarımadası'nın doğu kesiminde yer almaktadır. 
  • 11.571 kilometrekarelik yüz ölçüme sahiptir.
  • Yaklaşık 3 milyon nüfusu vardır.
  • Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn sınır komşusudur.
  • Yeraltı kaynakları sayesinde dünyanın en zengin ülkelerinden biridir.
  • Başkenti Doha'dır.
  • Telefon kodu +974'tür.
  • Para birimi Katar Riyali'dir.

Katar Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Katar'da gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Katar'daki gezilecek yerler listesi
  • Katar müzeleri
  • Katar'da yer alan tarihi mekanlar
  • Katar'daki turistik noktalar
  • Katar'da otel önerileri
  • Katar'da nerede ne yenir?
  • Katar'da ulaşım nasıl sağlanır? 
  • Katar'a ne zaman gidilir?
  • Katar festivalleri nelerdir?

İslam Eserleri Müzesi

Ieoh Ming Pei ve Jean-Michel Wilmotte gibi ünlü mimarların dizayn ettiği kurum Katar'ın başkenti Doha'da hizmet veriyor. 2008'de hizmete açılan müze şaşalı mimarisiyle kentin en değerli sembollerinden biridir. 7. ve 19. yüzyıllarına ait eserleri kapsayan müze Doha Limanı kenarında suni bir adanın üzerine kuruludur. İran, Mısır, Irak, Türkiye, İspanya gibi İslam geçmişi olan ülkelerden toplanan dokuma, seramik, cam, elyazmaları gibi birçok farklı koleksiyona ev sahipliği yapan İslam Eserleri Müzesi Katar turunuzun ilk adreslerinden biri olmalıdır.

islam-eserleri-muzesi.jpg


Souq Waqif (Waqif Pazaryeri)

Katar'ın Doha kentinde bulunan turistik bir pazar yeridir. Bu pazarda Katar halkının geleneksel giysileri ile baharat, el sanatları ve hediyelik eşyalar satan mekanları hizmet vermektedir. Yaklaşık 100 yıllık tarihi geçmişe sahip olan Souq Waqif geleneksel mimari tarzının korunması amacıyla 2006 yılında restore edilerek tekrardan hizmete açılmıştır. Pazaryeri birkaç sanat galerisine ev sahipliği yapmakla yanaşı toplantılara, yerel konserlere ve birçok aktiviteye sahne olmaktadır. Katar gezisinde bu pazar yerini gezerek hediyelik eşyalar alabilirsiniz.

souq-waqif.jpg


Mathaf: Arap Modern Sanat Müzesi

Yaratıcılığı destekleyen, diyaloğu ve yeni fikirlere ilham kaynağı sunan kurum 2010 yılında hizmete açılmıştır. Başkent Doha'da bulunan kurum ülkenin en önemli kültürel mekanlarından biridir. Katar Vakfı'nın katkılarıyla açılan kurum Fransız mimar Jean-François Bodin tarafından tasarlanmıştır. 5500 metrekarelik alana kurulan Arap Modern Sanat Müzesi'nde 1840'lardan günümüze kadar uzanan ulusal sanatçılara ait yaklaşık 9 bin eser sergilenmektedir. Mükemmel tablolarıyla ilgi gören kurum, Katar'ın gezilecek yerlerindendir.

mathaf-arap-modern-sanat-muzesi.jpg


The Pearl-Qatar (İnci-Katar)

Burası Katar'ın başkenti Doha'da yaklaşık 4 milyon metrekarelik alanı kapsayan bir yapay adadır. Burası ilk kez yabancı uyrukular tarafından mülkiyet olarak kullanılmaktadır. 2012 yılında adanın nüfusu 5 bin dolayındayken bu raakm şu anda 12 bini aşmıştır. 2018'de adada 18.831 konut 45 bin de nüfus olacağı öngörülüyor. Bölgede dünyaca ünlü kişilerin yazlık villaları bulunuyor. Katar'ın turistik yerlerinden birine dönüşen The Pearl-Qatar (İnci-Katar) mutlaka görülmesi gereken bir bölgedir.

the-pearl-qatar-(inci-katar).jpg


Doha Corniche

Başkentte Doha Körfezi boyunca birkaç kilometre uzanan bir kıyı şerididir. 1970'lerin sonunda ve 1980'lerin başında yürütülen yoğun çalışmaların ardından oluşturulmuş bir alandır. Şu anda bölgenin etrafı yüksek katlı yapılarla çevrilidir. Al Rumaila Park'a yakın pozisyonda bulunan Doha Corniche yürüyüş, jogging ve gezi meraklıları için ülkedeki en ideal noktalardan biridir.

doha-corniche.jpg


Villaggio Mall

Başkent Doha'nın batı kısmında Aspire Bölgesi içinde bulunan mükemmel bir alışveriş merkezidir. Hyatt Plaza ve Spor City arasındaki Al Waab Caddesi üzerinde hizmet vermektedir. Villagio Mall Amerikalı, İngilizİtalyan ve Alman ünlü markaları dahil 200'den fazla mağaza içermektedir. 100 bin metrekarelik lüks alışveriş merkezinin bahçesinden içine kadar uzanan ve sandal imkanının da bulunduğu İtalyan Venedik tarzı şahane bir kanalı da bulunuyor. Bu kanal alışveriş merkezine farklı bir ambiyans katıyor. Aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Villagio Mall Katar gezi rehberinizde muhakkak yer almalıdır.

villagio-mall.jpg


Katar Ulusal Müzesi

Yapımı 2016 yılı içerisinde tamamlanacak olan büyük ve ilginç mimariye sahip bir müzedir. Jean Nouvel tarafından tasarlanan müze binası Doha Corniche karşısında yer alıyor. 430.000 metrekarelik alana kurulan Katar Ulusal Müzesi Şeyh Abdullah Bin Jassim Al Thani'nin 20. yüzyıl sarayından esinlenerek oluşturulmuştur. Müzede doğal tarih, Basra Körfezi sergileri, Bedevi kültürü, tarihi sergiler kabile savaşları, Katar Devleti'nin kurulması ve son olarak petrolün keşfi eserleri kronolojik olarak düzenlenecek. Şu anda arkeolojik eserler, mimari elemanlar, miras ev ve yolculuk nesneleri, tekstil ve kostümleri, takı, dekoratif sanatlar, kitap ve tarihi belgelerden 8 bin civarında esere sahip olan kurumun ögelerinin artacağı ifade ediliyor.

katar-ulusal-muzesi.jpg


Aspire Kulesi

Adını bulunduğu Doha'nın Aspire Bölgesinden alan kule tam 300 metrelik bir gökdelendir. 2007 yılında inşa edilen 36 katlı yapı Katar'ın en değerli sembolleri arasında bulunuyor. Mimar Hadi Simaan ve Ove Arup and Partners yapı şirketleri tarafından tasarlanmıştır. Bölge halkı arasında kule Halife Spor Kulesi ya da Doha Olimpiyat Kulesi olarak da adlandırılmaktadır. Şu anda ülkenin en yüksek binası olarak bilinen Aspire Kulesi Katar gezisinde görmek ve fotoğraflamak isteyeceğiniz yapılardan biridir.

aspire-kalesi.jpg


Katar Devlet Camii

Katar'ın en büyük camilerinden biridir ve Abdul Vahab Camii olarak da anılmaktadır. 18. yüzyılda yaşayan büyük Müslüman teolog, reformcu ve öncü İmam Muhammed İbn Abdül Wahhab'ın adını alan cami 20. yüzyılın ilk yarısında inşa edilmiştir. Zarif kubbeleri, minaresi hem Arap hem de modern mimarinin mükemmel füzyonunu bir araya getiren heybetli cami, Katar'ın tarihi yerlerindendir. 175.000 metrekarelik alanı kapsayan cami aynda 12 bin kişiye ibadet etme fırsatı sunuyor.

katar-devlet-camii.jpg


Zubarah Kalesi

Şeyh Abdullah bin Qassim Al Thani'nin gözetimi altında inşa edilen yapı Al Zubarah Kalesi olarak da biliniyor. Askeri amaçla 1938 yılında oluşturulan kale Katar'ın en tarihi yerlerinden biridir. Önceleri Sahil Güvenlik noktası olarak hizmet veren yapı, daha sonra çağdaş topikal arkeolojik bulgular için çeşitli sergiler ve sanat eserlerinin sunulduğu bir müze şeklinde yenilenerek halka açılmıştır. Bölge Katar'ın en büyük sit alanı konumundadır. Katar turunuzda Zubarah Kalesi'ni görmeden bölgeden ayrılmamanızı tavsiye ediyoruz.

zubarah-kalesi.jpg


Katar'da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Vize istemeyen ülkeler arasında yer alan Katar, gezilecek yerleriyle insanları büyülemeye devam ediyor. Bu içeriğimizde Katar'da konaklanacak 5 otel önerisi derledik. İşte Katar'ın en iyi otelleri;


The St. Regis Doha 

Çeşitli spor dallarıyla hizmet vermektedir. Tüm odaları Basra Körfezi manzaralıdır. Geniş süitllerinde 106 cm düz ekran TV ve iPod yuvası bulunmaktadır. Tesiste 24 saat spa ve sağlıklı yaşam merkezinde makyajın tadını çıkarabilirsiniz. Fitness ve sauna da bulunmaktadır. Ziyaretçi puanlamasından 9.1 puan alan bu hotel 5 yıldızlıdır.

the-st.-regis-doha .jpg

Adres: Doha, Katar

Telefon: +974 4446 0000

Fiyat: Geceliği 268 € ile 885 € arasındadır.


Marriott Marquis City Center Doha Hotel

Doha'nın merkezinde bulunmaktadır. Arap Denizi manzaralı odalarında çay-kahve makinesi ve minibar bulunmaktadır. Her birinde çalışma masası ve dizüstü bilgisayar kasası bulunmaktadır. Özel banyoda bornoz, banyo malzemeleri ve saç kurutma makinesi sağlanmaktadır. Ziyaretçi puanlamasından 9.2 puan alan bu hotel 5 yıldızlıdır.

marriott-marquis-city-center-doha-hotel.jpg

Adres: Omar Al Mukhtar Street, Area 61, Al Dafna, Street #850, Doha, Katar

Telefon: +974 4419 5000

Fiyat: Geceliği 135 € ile 441 € arasındadır.


Crowne Plaza Doha 

Isıtmalı yüzme havuzu bulunmaktadır. Bu tesis ayrıca iş merkezi, spa ve fitness merkezi sunmaktadır. Resepsiyonu 24 saat açıktır. Uluslararası Havalimanı'na 15-20 dakika uzaklıktadır. 24 saat oda servisi de mevcuttur. Ziyaretçi puanlamasından 8.5 puan alan bu hotel, 5 yıldızlıdır.

crowne-plaza-doha .jpg

Adres: Airport Road, Doha, Katar

Telefon: +974 4408 7777

Fiyat: Geceliği 61 € ile 120 € arasındadır.


Millennium Plaza Doha

Açık havuz ve teras sunan bu tesis mükemmel bir konumda yer almaktadır. Otelde spa merkezi ve spa küveti bulunmaktadır. Ücretsiz wifi hizmeti vermektedir. Tesisin resepsiyonu 24 saat hizmet vermektedir. Ziyaretçi puanlamasından 8.3 puan alan bu hotel, 5 yıldızlıdır.

millennium-plaza-doha.jpg

Adres: 231 Suhaim Bin Hamad St, Doha, Katar

Telefon: +974 4041 6999

Fiyat: Geceliği 66 € ile 550 € arasındadır.


The Westin Doha Hotel & Spa

Doha şehrin merkezinde bulunan The Westin Doha Hotel & Spa, ücretsiz wifi hizmeti sunmaktadır. 3 adet havuz alanı dahil kapsamlı dinlenme olanakları bulunmaktadır. Tüm ihtiyaçlarınızda yardım edebilecek 24 saat açık resepsiyon bulunmaktadır. Ziyaretçi puanlamasından 8.8 puan alan bu hotel, 5 yıldızlıdır.

the-westin-doha-hotel--spa.jpg

Adres: Salwa Rd, Doha, Katar

Telefon: +974 4492 1555

Fiyat: Geceliği 135 € ile 1140 € arasındadır.


Katar'da Nerede Ne Yenir?

Katar'ın gezilecek önemli tarihi yapıları ve güzelliklerini gördükten sonra bir sonraki durağınız yemek olmalıdır. Bizde sizler için Katar'ın en ünlü ve en güzel mekanlarını araştırdık ve derledik. İşte Katar'ın en iyi restoran bar ve kafeleri;


Azraq at Banana Island Resort Doha by Anantara​​​​​​

Vejetaryen dostu olan bu restoran genellikle deniz mutfağını kullanmaktadır. Bu restoran sizlere kahvaltı, öğle yemeği, brunch, akşam yemeği ve içecek hizmeti vermektedir. Sizlere ücretsiz wifi hizmeti de sunmaktadır. 

azraq-at-banana-island-resort-doha-by-anantara​​​​​​.jpg

Adres: Banana Island Resort Doha by Anantara Shyoukh Port Corniche, Doha 23919 Katar

Telefon: +974 4040 5116


Teatro

Doha'nın göbeğinde yer alan bu restoran vejetaryen dostudur. Birçok mutfağı kendine konu edinen bu restoran sizlere öğle yemeği, brunch ve akşam yemeği hizmeti vermektedir. Alkol ve ücretsiz wifi hizmeti de sunmaktadır. 

teatro.jpg

Adres: City Center Doha Shopping Mall, Conference Centre, Doha, Katar

Telefon: +974 4445 8888


Riva

İtalyan mutfağını kendine konu edinen bu restoran vejetaryen dostudur. Bu restoran sizlere öğle yemeği, brunch ve akşam yemeği hizmeti vermektedir. Ücretsiz wifi hizmeti de vermektedir. Alkol bulundurmamaktadır. 

riva-004.jpg

Adres: Doha, Katar

Telefon: +974 4441 0108


Katar'a Ne Zaman Gidilir?

Yazın sıcaklıklar çok yüksek olduğundan akşamları hava hafif serinlemekle birlikte insanlar yaz aylarında genellikle içeride kalmayı tercih ediyorlar. Ekim, Kasım ve Aralık ayları Katar'ı ziyaret etmek için en uygun zamanlardır.

katara-ne-zaman-gidilir.jpg


Katar'a Nasıl Gidilir?

Katar'a İstanbul ve Ankara'dan haftanın hemen her günü direkt ve aktarmalı uçuş bulunmaktadır. Bu uçuşlar Doha'ya yapılmaktadır.

katara-nasil-gidilir.jpg


Katar Festivalleri ve Zamanları

Katar'da her sene coşkuyla kutlanan dini günler dışında, uluslararası cazibesi olan kültürel etkinlikler de düzenlenmektedir. Her yıl mart ayında yapılan Doha Kültür Festivali bunların en büyüğüdür. Müzik ve bir sürü etkinliklerin bir arada olduğu festivalde sayısız etkinlik yapılmaktadır. 

katar-festivalleri-ve-zamanlari.jpg

Önerilen İçerik: Vizesiz Gidilen Ülkeler ve Pasaport Harçları 2020

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.