Kendine Hayran Bırakan Kastamonu'nun 8 Meşhur Lezzeti

Kastamonu’nun yöresel yemekleri kenti ziyaret edenleri kendine hayran bırakıyor. Bizde sizler için Kastamonu'nun meşhur lezzetini derledik...
Kendine Hayran Bırakan Kastamonu'nun 8 Meşhur Lezzeti

Kastamonu'nun Meşhur Yemekleri

Kastamonu’nun yöresel yemekleri kenti ziyaret edenleri kendine hayran bırakıyor. Şehir, kendi bünyesinde ürettiği ürünleri mutfağına yansıtmakta oldukça başarılı. Tosya üzümü ve pirinci, İnebolu kestanesi, Azdavay armudu, Araç ceviz ve kızılcığı, Taşköprü eriği ve sarımsağı; şehrin en bilinen ürünleri. Hamur işi ve et yemeklerinin ön planda olduğu Kastamonu mutfağı, oldukça geniş bir menü sunuyor. 

İşte damak zevkinizi kendinden geçirecek Kastamonu'nun meşhur lezzetleri;

1. Banduma

Kastamonu'nun Meşhur Yemekleri

Kastamonu'ya özgü bir yemektir. İçerisinde hindi eti bulunan çok lezzetli yöresel bir yemektir. Hindi pişirilir. Suyuna yufkalar batırılır. Yufkanın üzerine hindi etleri ve ceviz parçaları serpilir.

2. Kuyu Kebabı

Kastamonu'nun Meşhur Yemekleri

Genellikle düğünlerde erkek tarafının misafirlerine düğünün şerefine sundukları ikramdır. Lezzetine doyum olmayan bir yöresel lezzettir. Kuzular asılarak kuyunun içine konulur. Kuyuda ağır ağır pişer. Bu lezzeti bir kere tadan bir daha unutamaz.

3. Çekme Helva

Kastamonu'nun Meşhur Yemekleri

Kastamonu'ya özgü bir tatlıdır. Pişmaniye ve saray helvası karışımıdır. Kastamonu'ya gittiğinizde çekme helvaya her yerde rastlayabilirsiniz. Kastamonu merkezde çekme helva satan çok sayıda dükkan vardır. Dönerken sevdiklerinize birer kutu almayı unutmayın.

4. Simit Tiridi

Kastamonu'nun Meşhur Yemekleri

Şu meşhur tiridine bandım türküsünün nereden geldiği anlaşılmıştır herhalde. Simit için hamur yapılır. Daha sonra fırında pişirilir. Üzerine kemik suyu ve sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.

5. Etli Ekmek

Kastamonu'nun Meşhur Yemekleri

Kastamonu'nun en lezzetli yemeklerindendir. İnce hamur açılır. Üzerine kıymalı harç sürülür. Sacda pişirilir. Kastamonu'da gittiğiniz her restaurantta etli ekmek bulabilirsiniz. Biz size Kastamonu'nun en bilindik ve lezzeti dilden dile dolaşan yemeklerini sıraladık. Kastamonu'da daha bir sürü yemek çeşidi olup, hepsi de birbirinden lezzetlidir. Kastamonu'ya gitmediyseniz bile bu lezzetleri tatmak için gitmeye değer.

6. Patates Paçası

Kastamonu'nun Meşhur Yemekleri

Patates paçası, meşhur Taşköprü sarımsağının sahneye çıktığı bir lezzet. Patates haşlandıktan sonra ezilerek püre haline getiriliyor. Püre haline gelen patates daha sonra nişasta, yoğurt ve sarımsak ile karıştırılıyor ki lezzetinin sırrı burada yatıyor. Paça, ocakta ya da fırında yapılıyor. Biz iki çeşidini de yemenizi tavsiye ediyoruz.

7. Ekşili Pilav

Kastamonu'nun Meşhur Yemekleri

Et ve hamur işinden biraz uzaklaşıp, baklagillere ve sebzelere doğru yol alalım. İnce bulgur ve mercimek pişirilirken bir yandan da soğan ile tereyağı hazırlanıyor. Son olarak, bulgur ve mercimeğin üzerine dökülüyor. Sabırsızlar için kötü bir haberimiz var; çünkü ekşili pilavın ocakta ağır ateşte pişirilmesi gerekiyor.

8. İnebolu Simidi

Kastamonu'nun Meşhur Yemekleri

Kastamonu’nun sevilen ilçesi İnebolu’ya özgü bu lezzet, parmak yedirten cinsten.. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi haline gelen İnebolu simidini, tatmadan kentten ayrılmamanızı tavsiye ederiz. İlçeye ait taş fırınlarda her sabah çıkar çıkmaz tükenen bu simitlerin en önemli özelliği susamsız görüntüsü ve gevrekliği..

Benzer İçerik Önerileri
Kastamonu'da Gezilecek YerlerKastamonu Hakkında Bilmedikleriniz

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum