Kastamonu Gezilecek Yerler

Kastamonu' ya gittiğinizde orada kimselere nereleri görmeliyim diye sormayın. Haberimizi inceleyin. Size rehberlik sunacaktır. İşte sizler için hazırladığımız Kastamonu'da gezilecek yerler listesi...
Kastamonu Gezilecek Yerler

Kastamonu Karadeniz Bölgesinin en güzel illerinden birtanesidir. 7000 yıllık bir tarihe sahip adeta müze şehir görüntüsündedir. Kastamonu ayrıca, dağları, kanyonları, göl ve akarsuları, denizi ile çok güzel bir tatil bölgesidir. Gelelim Kastamonu' ya yolunuz düştüğünde mutlaka gidip görmeniz gereken yerlere;


1. Kastamonu Kalesi

Şehrin göbeğinde, ihtişamıyla, güzelliğiyle sizi selamlayan kaleyi mutlaka görmeniz gerek. Kastamonu'nun en önemli, tarihi miraslarından birtanesidir. Kaleye çıktığınız da şehiri ayaklarınızın altında hissedeceksiniz. Kale şehrin öyle bir tepesinde konumlanmış ki şehrin heryerinden rahatlıkla görülebiliyor. Kaleye çıkmak için önce arabayla sonra, ise yürüyerek devam etmeniz gereklidir.

kastamonu-kalesi-001.jpg


2. Kastamonu Müzesi

Buram buram tarih kokan bu müzeyi mutlaka görmelisiniz. Kastamonu ve etrafında bulunan Hellenistik, Roma ve Bizans dönemlerinden kalan, çeşitli cam, toprak eserler, heykeller ve mezar stelleri ve daha bir çok tarihi miras sergilenmektedir.

kastamonu müzesi


3. Kastamonunun Hamamları

Kastamonuya gidip de tarihi hamamlarını görmeden dönmeyen sakın. Kastamonuda yapımı 14. ve 16 YY llara dayanan bir çok hamam bulunmaktadır. Gidip görebileceğiniz hamamlar; Çifte hamam, kale hamamı, Yeni hamam, Saray hamamı..

kastamonunun-hamamlari.jpg


4. Ilıca Şelalesi

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesine uğrayıp ılıca şelalesini görmenizi tavsiye ederiz. Tam bir doğa harikası olan bu şelalenin görüntüsünden başınız dönebilir. Akan suyun muhteşem sesiyle mest olacaksınız. Suya mutlaka elinizi sokun. Titremenize sebep olabilir.

ılıca şelalesi


5. Kastamonu'nun Yaylaları

Kastamonu' ya gidipte yaylalarını görmemek olur mu? Yeşiline, havasına, doğasına bayılacağınız bu yaylalara kendinizi bırakın. İşte o yaylalardan bazıları, Araç' ta ; munay, fındıklı, kirazlı ve başköy yaylaları. Daday' da; oluklu yaylası. Küre'de; belören yaylası. Tosya da; kösem yaylası, yeşil göl ve sekiler yaylası. İçlerinden bir kaç tanesini görme fırsatı mutlaka yaratın.

kastamonu yaylaları


6. Plajlar

Kastamonunun elbette denizi de var muhteşem sahil ve plajlarıda. Onlardan birkaçı; Cide Gideros Koyu, Cide İlçesi Plajı, Kumluca, Akbayır Köyü Kumsalı , Doğanyurt'da Kadınlar Plajı, İnebolu'da Boyranaltı Plajı, Gemiciler Köyü Plajı, Bozkurt'da, Yakaören (İlişi) Köyü Plajı, Abana'da Halk Plajı, Tatil Köyü Plajı ve Çatalzeytin'de Ginolu Plajı. Yaz aylarında azımsanmayacak kadar şehir dışı ve yurt dışından misafirleri ağırlayan bu sahil ve plajlara bayılacaksınız.

kastamonu plajları


7. Evkaya Mezarları

Şehir merkezinde yer alan ve Kastamonu'daki en eski mezarlardan birisi olan Evkaya Mezarları, tarihi bir yapıdadır. Bazı kaynaklarda MÖ 7. yüzyılın başlarında Pafyagonyalılar tarafından kutsal tapınak alanı olarak inşa edildiği söylenir. Evkaya Mezarları Kastamonu Valiliği 2002 yılında Evkaya Mezarlarını turizme kazandırmıştır. 

evkaya-mezarlari.jpg


8. Kastamonu Nasurullah Cami ve Şadırvanı

Kastamonu Nasurullah Camii, Kastamonu Osmanlı himayesine girdikten sonra 2. Beyazıd'ın hüküm sürdüğü devrin sonlarına yakın bir dönemde Nasurullah Kadı tarafından camii olarak yaptırılmıştır. 1506 senesinde yapıldıktan sonra 1746 senesinde Nasurullah Camii'ye 3 kubbe daha eklenerek kubbe sayısı 9'a çıkarılmıştır.

kastamonu-nasurullah-cami-ve-sadirvani-001.jpg


9. Saat Kulesi

Kastamonu şehrinin sembolü haline gelmiş ve yüz yılları aşkın süredir tarihe tanıklık eden bir yapı olan Kastamonu Saat Kulesi şehir merkezinde, Saray Üstü Tepesi'nde bulunmaktadır. Osmanlının son devrinde yapılmış olan 13 metrelik Kastamonu Saat Kulesi, Abdurrahman Paşa tarafından 26 Ağustos 1885 yılında yapılmıştır. 

kastamonu-saat-kulesi.jpg


10. Kastamonu Evleri

Kastamonu merkez başta olmak üzere, İnebolu ve Taşköprü ilçelerinde Kastamonu Konaklarına sıkça rastlanılmaktadır. Şehrin karakteristlik özelliğini belli eden Kastamonu evleri, son derece çeşitlidir. Bu mimari eserler, yüzlerce yıllık kültür birikiminin yansımasıdır. Konaklar, genellikle ahşap ve üç katlıdır. Çatılarda yöreye özgü olan arduvaz taşı kullanılmıştır. Bu taş, karadeniz rüzgarlarına karşı oldukça dayanıklıdır ve yalıtım sağlar.

kastamonu-evleri-001.jpg

Önerilen İçerik; Medine'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Neoldu.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.