Kassel'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kassel Almanya'nın en tarihi ve turistik şehirlerinden biridir. Geçmişi çok eskilere dayanan Kassel'in gezilip görülmesi gereken mekanlarını yazımızda okuyabilirsiniz.
Kassel'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Wilhelmshöhe Kalesi

Klasizm mimari tarzını yansıtan yapı 1786 ve 1798 yılları arasında inşa edilmiştir. Aynı zamanda uluslararası tanınırlığı olan eski sanat eserlerinin sergilendiği bir müze olarak faaliyet göstermektedir. Kassel'in en otantik binası olarak bilinmektedir. 2013 yılından bu yana çevresindeki dağ parkı ile beraber UNESCO'nun Dünya Kültür Mirasları listesi'nde kendine yer bulmayı başarmıştır. Deniz seviyesinden 282 metre yükseklikte konuşlandırılan muazzam kale çevresindeki dağ park ile mükemmel bir cennet sunmaktadır. Şehrin değişmez simgesi haline gelen Wilhelmshöhe Kalesi Kassel seyahatlerinin en önemli adresi olmayı sürdürüyor.

wilhelmshohe-kalesi.jpg


Herkül Anıtı

herkul-aniti.jpg

Kassel Wilhelmshöhe Kalesi'nin yakınındaki Bergpark (Dağ Parkı)'nın içerisinde bulunan ve bakırdan inşa edilen ve halkın bir dönüm noktası olarak kabul ettiği heykeldir. Bu yapı da etrafındaki kale ve park gibi UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi'ne girmeyi hak etmiştir. Bu anıtın mimarı İtalyan Giovanni Francesco Guerniero olmuştur. 1701 ve 1717 yılları arasında yapılan anıt heykel, 70 metre yüksekliğe sahiptir ve Kassel'de 18. yüzyıldan kalan en önemli Barok eserlerden biri olarak ünlenmiştir.


Karlsaue

karlsaue.jpg

1,5 kilometrekarelik Barok bir şehir içi parkıdır. 2009 yılından bu yana Avrupa'nın en önemli bahçeleri arasında gösterilen Karlsaue mükemmel bir bitki örtüsüne ve kanallara sahiptir. Ayrıca birçok yürüme ve bisiklet yolu sayesinde özellikle bahar ve yaz aylarında Kassellilerin yoğun ilgisini çekmektedir.


Yeni Galeri

yeni-galeri.jpg

1871 ve 1878 yılları arasında inşa edilmiştir. Yeni Galeri, şehrin en önemli sanat müzelerinden biridir. 1976 yılından bu yana bu isimle hizmet veren kurum 2011 yılında köklü bir restorasyon süreci geçirmiştir. Romantik ve empresyonist resimlerin büyük ilgi gördüğü müzede Joseph Beuys'un heykelleri de sergilenmektedir. 19 ve 20. yüzyıl çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği müze Kassel'de mutlaka keşfedilmesi gereken yerlerden biridir. 


Fridericarium Müzesi

fridericarium-muzesi.JPG

1769 ve 1779 yılları arasında müze binası olarak inşa edilmiş ilk klasik mimari eseridir. Avrupa'da kurulan ilk kamu müzelerinden biridir. Müze binası, şehrin en tarihi bölgesinde bulunmaktadır. Almanya'nın en değerli çağdaş sanat müzelerinden biri olarak tanınan Fridericarium Müzesi, felsefe, tarih, astronomi, mimari, resim, heykel gibi muhteşem sanat eserleriyle dolu geniş koleksiyonlar sunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.