Kaşıbeyaz Ataşehir Fiyatları ve Mekan Hakkında Yorumlar

Kaşıbeyaz lezzet grubunun yeni şubesi olan Ataşehir Kaşıbeyaz Restorana hafta sonu büyük bir merakla gittim. Daha önce Florya ve Yeniköy'deki şubelerine sık sık gittiğimden, yeni mekanın heyecanını ve farkını yaşamak istiyordum.
Kaşıbeyaz Ataşehir Fiyatları ve Mekan Hakkında Yorumlar

Kaşıbeyaz lezzet grubu geçmişten bugüne verdiği hizmetle kalitesini her zaman ortaya koyan bir marka oldu. Lezzet, servis, kalite her daim üst seviyelerde olmuştur. Dededen oğula, onlardan da toruna gelen işletme geleneği onlarca yılldır devam ediyor. 

Yazının sonunda 2 yılın ardından tekrardan gittiğim mekanın son değerlendirmesi yer alıyor.

Watergarden'da açılan Kaşıbeyaz Ataşehir'e gitmeden önce de aynı kalitenin devam edip etmediğini merak ediyordum doğrusu. Çünkü bir çok köklü restoran zincir olup büyüdükçe kalitesini maalesef yitiriyor.

Pazar günü mekanı aradım ve rezervasyonumu yaptırdım. İkisi çocuk dört kişilik yer yaptırdım. Valeye yaklaştım ve aracımızı teslim ettik. İki bebek arabası da bizimle birlikteydi. Valeler derhal ilgilenip yardımcı oldular. 

kasibeyaz-atasehir.jpg

Mekana daha girerken Kaşıbeyaz'ın kalitesini hissediyorsunuz. Özellikle mimarisine hayran kaldım. Bizler çocuklu olduğumuz için terasta değil, sigara içilmeyen iç bölümde oturduk. Doğrusu teras mükemmel, bir kere daha sadece orada oturmak için çocuklar yanımızda olmadan gideceğiz.

Garson arkadaş menüyü getirdi ve siparişlerimizi verdik. Bir karışık ızgara, bir de karışık kebap söyledik. Salata siparişimiz gavurdağından yana oldu. İçkinin yanına şalgam, salata haricinde de süzme yoğurt ve çiğ köfte rica ettik. Ayrıca sıcacık pideyle sunumu yapılan tereyağı ve tulum peynirlerini de tattık.

Karışık ızgarada kuzu pirzola özellikle dikkatimi çekti. İşi sadece et olan birçok steak house restoranlardan bile daha lezzetliydi. Tadı hala damağımda. Izgaraya eklenen dönerde benden tam not aldı.

Karışık kebabı çok anlatmayacağım. Zaten Kaşıbeyaz'ın kebap konusundaki başarısını anlatmaya gerek yok. Özellikle fıstıklı kebap çok daha iyiydi. 

Yemeğin ardından özellikle tatlı olarak tercihim tabiki de katmerden yana oldu. İstanbul'da en lezzetli katmerin Kaşıbeyaz'da yapıldığını zaten herkes bilir. Ancak ben katmeri çok sevdiğim için özellikle tercih ettim. Diğer tatlılarını da bilen bilir zaten. Ardından meyve ikramında da bulunuldu.

360 TL / Hesap mekanın standartlarına göre orta, çünkü bir çok mekanla kıyaslanmayacak bir kaliteye sahip. Lezzet, sunum, kalite, hijyen tartışılmaz. A sınıfı bir restoran için piyasa standartlarına göre gayet normal bir hesapla karşılaştım. Doğrusu ben daha yüksek bir hesap bekliyordum. 

Özellikle garsonların ilgisi farkını gösteriyor. İlgi alaka da bu yüzden benden tam not aldı. Yazılarımı okuyanlar iyi bilir, kılı kırk yararak yorum yaparım. Ama gerçekten de mekanda eleştirilecek bir şey bulamadım.

Zaman Çok Şeyi Değiştirebiliyor! Yazık...

Bu yazıyı yazdığımdan bugüne kadar tam iki yıl geçmiş. Bu süre içerisinde defalarca aynı mekana gittim. Bugün il dışından gelen misafirlerimi yemeğe çıkarmak amacıyla Kaşıbeyaz Ataşehir'e tekrardan gittim. 4 kişi olarak gittiğimiz mekanda kalite anlamında öncesine göre bir eksiklik yoktu. Gel gelelim hesap konusuna. 4 kişilik bir yemekte iki kişi yemek yiyip iki kişi sadece meze tüketti. Alkol alınmadı sadece bir kişi 20'lik rakı siparişi verdi. Yemeğin sonunda da meyve ve tatlı faslı. Buna rağmen hesap istenildiğinde 1.136 TL'lik kazık bir hesapla karşılaştım. Doğrusu Kaşıbeyaz ailesine yakıştıramadığım bir son ile karşılaştım. Bir daha Ataşehir şubesine gider miyim? Sanmıyorum... 

Silkelenin ve kendinize dönün!...

Değerlendirme;

Lezzet; İyi

Servis; İyi

Lavabolar; Hijyenik

Vale Hizmeti; İyi

Fiyat; Berbat!!!

 

Mekan İşletmecilerine Önerilerim;

  • Kalitenizi artırarak devam ettirmenizi diliyorum. Gerçekten dedelerinizden devraldığınız işletmenizi bu kadar başarılı yönetebilmeniz ve kalitenizi artırarak devam etmeniz taktire şayan.
  • Personeliniz çok ilgili, bu şekilde kılı kırk yararak personel tercihi yapmaya devam edin.
  • Fiyatlar orta. Belki biraz daha düşürebilirsiniz ancak o zaman da müşteri profilinizde bir gerileme olabilir.
  • Çocuk alanından lavabolara ilerleyen koridorun tasarımı mekanla çok örtüşmüyor. Bu kısmı mekanın yapısına daha uygun bir şekilde düzenleme yapabilirseniz bütünlüğü tümden sağlamış olacaksınız.
  • Çocuk bakım odasındaki ıslak mendiller bebeklere özel mendiller olmalı. Ayrıca bu odanın hijyeni herşeyden daha önemli. Bu konuya özellikle özen göstermelisiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum