Kas Hastalığı Nedir? Kas Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi

Hemen hemen her yaşta meydana oluşabilen kas hastalığının nedenlerini, belirtilerini ve tedavisini içeriğimizde bulabilirsiniz.
Kas Hastalığı Nedir? Kas Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi

Kişinin merdiven çıkma, oturduktan sonra ayağa kalkma gibi fiziksel aktiviteleri yapmada zorlanmasına neden olan kas hastalıkları, günümüzde çok fazla karşılaşılan bir problemdir. Bu içeriğimizde kas hastalığı nedir, neden olur, belirtileri ve çeşitleri nelerdir, ölümcül müdür ve tedavisi nasıldır gibi soruları cevapladık.

İşte kas hastalığı hakkında her şey...

Kas Hastalığı

Kas Hastalığı

Hemen hemen her yaş grubunda görülebilen kas hastalıkları (miyopatiler), günlük yaşamı büyük oranda kısıtlayan ve hızla ilerleyen hastalıkların başında gelmektedir. Doğru ve erken teşhisin oldukça önemli olduğu kas hastalığında genetik etkenler büyük bir rol oynamaktadır.

Kesin tedavisi bulunamayan kas hastalığı, fizyoterapi ve rehabilitasyon ile hastanın kaslarının kuvvetlendirilmesi ve düzeltilmesi sağlanmaktadır. Genellikle ailesinde kas hastalığı bulunan kişilerde rastlanılan bu hastalık 2-3 kuşak ilerisinde de gözlemlenebilir. Kas hastalığı doğuştan meydana gelebileceği gibi çocukluk, ergenlik ve yaşlılık dönemlerinde de ortaya çıkabilen bir rahatsızlıktır.

Kas Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

kas-hastaligi-001.webp

Yürüme bozuklukları, oturduktan sonra kalkmada zorluk çekme, ergenlik döneminde yaşıtlarından geride kalma, kas tutulmaları, yürürken sıkça düşme, göz kapaklarında meydana gelen sarkma, göz hareketlerinde azalma ve çok çabuk yorulmak kas hastalıklarının belirtileridir.

Yukarıda saymış olduğumuz belirtileri kendinizde görüyorsanız bir an önce uzman bir doktora başvurmalısınız. Alanında uzman bir doktor gerekli tetkikleri yaptırdıktan sonra tedavi sürecini başlatacaktır.

Kas Hastalığının Yol Açtığı Sonuçlar

kas-hastaligi-002.webp

Kas hastalıkları birçok probleme yol açmaktadır. Bunlar yürümekte zorlanma, kaslarda incelme, göz kapaklarında düşme, görüş problemleri, kas krampları, parmak uçlarında yürüme, solunum ve yol sıkıntısıdır.

Bu gibi sorunlara neden olan kas hastalıklarının bir an önce tedavi edilmesi gerekir. Aksi takdirde hayatımız bundan ciddi bir şekilde etkilenebilir ve birilerinden destek almak zorunda kalabiliriz. Ayrıca bu rahatsızlığın günlük yaşamın yanı sıra iş hayatını da etkilediğini söyleyelim.

Kas Hastalığı Neden Olur?

kas-hastaligi-003.webp

Kas hastalığının kesin olarak neyden kaynaklandığı hala bilinmemektedir. Ancak yapılan araştırmalara göre genetik faktörlerin bu hastalıkların oluşmasında büyük rol oynadığı tespit edilmiştir. Bunun yanında nadiren de olsa yaşamsal süreçte oluşan bir nedene bağlı olarak gelişen durumlarda söz konusu olabilir.

Kas Hastalığı Tedavisi

Kas Hastalığı

Bu hastalığın kesin bir tedavisi halen bulunmamakladır. Ancak uygulanan çeşitli ilaç tedavileri sayesinde kasların güçlenmesine destek sağlanmaktadır. İlaç tedavisinin yanı sıra uygulanan fizik tedavi ise kasların güçlendirilmesi ve hareketlerinin kolaylaştırılmasına yardımcı olmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Polimiyalji Romatika Nedir ve Neden Olur?Myasthenia Gravis Belirtileri ve Tedavisi
Miyofasiyal Ağrı Sendromu Belirtileri ve TedavisiPolimiyozit Nedir?
Kas Yırtılması Nedir?Dermatomiyozit Teşhisi ve Tedavisi
Kas Stresi Nedir?

Kas hastalığı nasıl belli olur?

Kas hastalığına sahip olan bireyler normalde yapabileceği bazı şeyleri yapamazlar. Bunlar yokuş ya da merdiven çıkma, oturduğu yerden kalkma, kollarını kaldırıp bir yere uzanma ve başını yıkamada zorlanmadır. Kişi bu tarz aktiviteleri yaparken zorlanıyorsa kas hastalığına sahip olabilir.

Kas hastalığı sebepleri nelerdir?

Kas hastalıklarının oluşmasının altında yatan en büyük sebep genetik faktörlerdir. Kişinin genlerinde bulunan bir bozukluk, kas hücresine etki ederek işlevini bozmaktadır. Bunun sonucunda da kas hastalıkları ortaya çıkmaktadır.

Kas hastalığı çeşitleri nelerdir?

Kas hastalıkları birkaç türde karşımıza çıkmaktadır. Bunlar botulismus, lambert-eaton ve myasthenia gravistir. İnklüzyon cisimciği miyoziti, polimiyozit, dermatomiyozit ve diğer miyozitler ise iltihabi kas hastalıkları çeşitleridir.

Kas hastalığının tedavisi var mı?

Kas ağrılarını gideren kesin bir tedavisi yoktur. Doktor uygulayacağı tedavide bu rahatsızlığın neden olduğu belirtileri azaltmayı amaçlamaktadır. Bu sayede kişinin yaşam standardı yükselmiş olur. Ayrıca fizik tedavi gibi yöntemlerin de tedavi sürecinde kullanıldığını söyleyelim.

Kas ağrısı nelere vurur?

Kas ağrıları vücudumuzun çoğu bölgesinde görülen bir ağrı türüdür. Ancak en çok boyunda, sırtta, ellerde ve bacaklarda karşımıza çıkmaktadır. Gerginlik, stres, yaralanma ya da aşırı kullanım yüzünden oluşabilen ağrılar günlük hayatımızı idame ettiremeyecek noktaya kadar ulaşabilmektedir.

Kas hastalığı kaç yaşında başlar?

Kas hastalığı çok erken yaşlarda çıkabilen bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık çoğunlukla erkek çocuklarda karşımıza çıkmaktadır ve 3 ile 5 yaş arasında ilk olarak görülmektedir. İlk belirtiler ise 11 ile 25 yaş aralığındaki kişilerde ortaya çıkar.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum