Kars'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kars, birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tarihi eserleri bakımından oldukça zengindir. Tarihi eserlerinin yanı sıra doğa güzellikleri de anlam taşımaktadır. Yolunuz Kars' a düşerse mutlaka tüm şehri geziniz.
Kars'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kars Selçuklu Sarayı

Selçuklu Sarayı, 12. yüzyıl eserlerinden olduğu belirtilmektedir. Saray aynı zamanda Ani Harabelerinin bir parçasıdır. Saray günümüze gelene kadar değişime uğramış ve harap olmuş durumdadır. Selçuklular tarafından inşa edilen bu yapı taş işçiliği ile yapılmıştır.

 

karsta-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

 

Ani Harabeleri

Ani Harabeleri, Ermenistan sınırında yer almaktadır. Ani Harabeleri, Hristiyan ve Ermenilerin kutsal olarak gördüğü bir yapıdır. İpek yolu üzerinde bulunması tarihte önemli bir yere sahiptir. Yaşanan depremlerden sebep günümüze gelene kadar harap olmuştur.

 

karsta-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-008.jpg

 

İnkaya Micingirt Kalesi

İnkaya Micingirt Kalesi, Sarıkamış’ta yer almaktadır. 1232 tarihinde yapılmıştır. Saltuklu Sultanı Mansur Ergin tarafından yaptırılan bu kale dikdörtgen bir yapıdadır.

 

karsta-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-009.jpg

 

Havariler Kilisesi

Havariler Kilisesi, Kaleiçi mahallesinde bulunmaktadır. Kilisesinin mimarisi Selçuklu kümbetlerine benzetilmektedir. Kilise olarak yapılan bu yapı daha sonra camii olarak kullanılmıştır.

 

karsta-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-007.jpg

 

Katerina Köşkü

1896 yılında inşa edilen bu yapı, ağaçtan ve çivi kullanılmadan yapılmıştır. Mimari güzelliği ile dikkat çekmektedir. Katerina Köşkü av köşkü olarak kullanılmıştır. Köşk birçok filme ev sahipliği yapmıştır.

 

karsta-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-005.jpg

 

Topçuoğlu Hamamı

Topçuoğlu Hamamı, merkezde yer almaktadır. İki kumbesi olan hamam dört bölümden oluşmaktadır. Hamamın diğer bir adı ise Mazlumağa Hamamıdır. Son dönemde restore edilmiştir.

 

karsta-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-006.jpg

 

Kars Müzesi

Kars Müzesi, 1981 yılında kurulmuştur. Kars tarihi oldukça geniş ve zengindir. Kars’ta yapılan çalışmalar sonucunda bulunan arkeolojik, etnografik ve taş eserler bu müzede sergilenmektedir.

 

karsta-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-004.jpg

 

Kars Kalesi

Kars Kalesi, 1152 yılında inşa edilmiştir. Sultan Melik İzzetin’in isteği üzerine yapılmıştır. Timur tarafından yıkılan bu kale, III. Murat’ın emri ile yeniden inşa edilmiştir.

 

karsta-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

 

Cıbıltepe Kayak Merkezi

Cıbıltepe Kayak Merkezi, Sarıkamış’ta yer almaktadır. Kayak merkezi şehir merkezine 55 kilometre uzaklıktadır. Merkezde 5 etaplı pist bulunmaktadır.

 

karsta-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

 

Kuyucuk Kuş Cenneti

2012 yılında ziyarete açılmıştır. Kuyucuk Kuş Cenneti’nde 1209 kuş türü bulunmaktadır. Yöre halkı ve turistler burada keyifli vakit geçirmektedirler.

 

karsta-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

 

Evliya Camii

Evliya Camii, 1579 yılında yapılmıştır. Camii Kaleiçi Mahallesinde yer almaktadır. Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılmıştır. Camii bir Anadolu Evliyası adına inşa ettirilmiştir.

 

karsta-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-010.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.