Kars'ın Meşhur Lezzetleri

Kars, yöresel yemekleri ve tatlıları geçmişten günümüze hala yapılmaktadır. Kars'a yolunuz düşerse meşhur kaşarı ve balını mutlaka tadınız.
Kars'ın Meşhur Lezzetleri

Kars Kaşarı

Kars deyince akla ilk gelen lezzetlerin başında kaşar peyniri yer almaktadır. Kars kaşarı Türkiye çapında oldukça meşhur bir peynir çeşididir. Kars’ın simgesi haline gelen bir lezzettir. Kars kaşarı mutlaka tadılması gereken bir peynir türüdür.

 

karsin-meshur-lezzetleri.jpg

 

Kars Balı

Kars Balı, Kars kaşarı kadar meşhur bir tattır. Kars balının tadı oldukça lezzetli ve diğer ballara göre farklıdır. Bu yöredeki ballar Kafkas arısı ırkı ile üretilmektedir.

 

karsin-meshur-lezzetleri.jpeg

Hörre

Hörre, Kars’ın yöresel bir çorbasıdır. Genellikle soğuk kış aylarında içilen bu çorba üzerine dökülen yağ sosu ile daha da lezzetli hal gelmektedir.

 

karsin-meshur-lezzetleri-005.jpg

 

Tandırda Kaz Çekmesi

Tandırda Kaz Çekmesi, Kars yöresine ait bir yemektir. Kaz çekmesi oldukça lezzetlidir. Tandırda pişirilen bu yemek herkes tarafından çok sevilmektedir.

 

karsin-meshur-lezzetleri-004.jpg

 

Yaprak Mantı

Yaprak mantı bir hamur işidir. Hamur yoğurulur. Yufka haline gelir ve küçük parçalar halinde kesilir, haşlanır. Daha sonra üzerine yoğurt ve özel domates sosu dökülerek servis yapılmaktadır. Lezzetli bir yemektir.

 

karsin-meshur-lezzetleri-007.jpg

 

Piti Kebabı

Kars yöresine ait bir lezzet olan Piti Kebabı kuzu etinden yapılmaktadır. İçine baharat ve nohut eklenerek pişirilmektedir.

 

karsin-meshur-lezzetleri-003.jpg

 

Hasuda

Hasuda bir tatlı çeşididir. Yağda un kavurarak yapılan şerbetli bir tatlıdır.

 

karsin-meshur-lezzetleri-001.jpg

 

Kars Böreği

Kars böreği Kars yöresine ait bir lezzettir. Peynirli olarak yapılmaktadır. 

 

karsin-meshur-lezzetleri-002.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum