Karpuzlu Buz Tarifi

Yaz mevsiminin sıcaklarını kendi silahıyla vurmaya ne dersiniz? Bir yaz meyvesi olan karpuz ile kolay ve pratik bir şekilde serinlemeniz mümkün. İşte karpuzlu buz tarifi.
Karpuzlu Buz Tarifi

Karpuzlu Buz Nasıl Yapılır?

Bu tarif ile yazın bastıran sıcaklarında serinleyebilir, doğal ve katkısız olduğu için gönül rahatlığıyla çocuklarınızla ya da sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Malzemeler;

  • Karpuz (4 Büyük Dilim),
  • Esmer Şeker (2 Yemek Kaşığı),
  • Limon Kabuğu (1 Adet, Rengelenmiş),
  • Limon Suyu (1 Tatlı Kaşığı, Taze Sıkılmış),
  • Tarçın (1,5 Çay Kaşığı, İsteğe göre)

Hazırlanışı;

Dilim haline olan karpuzdan kabukları alın. Dikkatli bir şekilde de çekirdeklerini çıkartın. Kabuklarından ve çekirdeklerinden ayırmış olduğunuz karpuzu küçük küp olacak şekilde kesin. Ardından blendır ya da mutfak robotuna koyun. Diğer tüm malzemeleri de mutfak robotuna ilave edin ve karışım püre şeklinde oluncaya kadar mutfak robotunuzu kapatmayın.

Elde ettiğiniz karışımı varsa özel dondurma kalıplarına, yok ise karton bardaklara doldurun. Ortasına denk gelecek şekilde dondurma çubuklarını yerleştirin.

Tüm işlemleri yaptıktan sonra hazırlamış olduğunuz malzemeyi derin dondurucuya atın ve 4-5 saat kadar soğumasını bekleyin. Ardından karpuzlu buzlarınız servise hazır.

“Afiyet Olsun”

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.