Karnak Tapınağı Özellikleri ve Hakkında Bilgi

Dünya'nın en geniş yapılarından biri olan Karnak Tapınağı Mısır'ın en çok turist çeken yerlerinden biridir. Karnak Tapınağı hakkında bilgi ve özellikleri.
Karnak Tapınağı Özellikleri ve Hakkında Bilgi

Karnak Tapınağı Hakkında Bilgi

Karnak Tapınakları M.Ö 1391-1351 tarihleri arasında III.Amenhotep’un saltanat sürdüğü, egemenlik kurduğu dönemde şehrin tam ortasına 18. Hanedanlık döneminde Firavun III.Tutmosis tarafından inşa edilmeye başlanmıştır. Ardından Tutankhmanon ve Horemheb tapınağa eklemeler yaparak tapınağı tamamlayan II.Ramses olmuştur. Her gelen firavun (yaklaşık 30 firavun) ondan öncekinin daha iyisini yapmak, kendinden izler bırakmak için tapınağa bir şeyler eklemiştir.

karnak tapınagı

Dolayısıyla tapınak gezisi boyunca bir çok firavunun izine rastlamak mümkündür. Her firavun döneminde tapınakta farklı farklı işçiler, zanaatkarlar, taş ustaları olmak üzere toplam 80.000 kişi çalışmıştır. Bunların da alın teri es geçilmemelidir. Adeta açık hava müzesi aynı zamanda dünyadaki en büyük antik dini yapı olan Karnak Tapınaklarının yapımı 2000 yıldan fazla sürmüştür.

Karnak Tapınağı

Mısır'da Gezilecek Yerler


Karnak Tapınağı Bölümleri ve Özellikleri

Karnak tapınağı hâlen dünyanın en büyük tapınaklarındandır. Karnak tapınağının çeşitli bölümleri vardır. Hipostol bölümünde yakın aralıklarla 10 metre yükseklikte 134 masif sütun bulunmaktadır. Diğer bölümlerde 12-21 metre yüksekliğinde çapları 3 metreden fazla olan ve ancak altı insanın elele tutuşmasıyla çevreleyebildiği sütunlar vardır. Sadece bu sütunların dengede kalmasını sağlayabilmek bile, çok hassas teknolojik bilgiye sahip olmayı gerektirir.

karnak tapınagı


Karnak Tapınağı Güneşin Doğuşu

Karnak tapınağının girişinden bakıldığında sol ve sağda bulunan yapıları görürsünüz ortası ile boş bir şekilde durmaktadır. Ortada bulunan boşluk güneşin muazzam bir gün doğumunu göstermektedir. Turistlerin ilgisini fazlasıyla çeken bu görsel harika sabahın erken sularında gün doğumunu aileleri ile ya da arkadaşlarıyla beraber izlemek için gelmektedirler.

Karnak Tapınağı Güneşin Doğuşu


Karnak Tapınağı Nasıl Gidilir?

NeOldu.com / Tatil Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.