Karikatürist Cemal Ragıp Derin Hayatını Kaybetti

Ünlü ressam ve karikatürist Cemal Ragıp Derin, hayatını kaybetti.
Karikatürist Cemal Ragıp Derin Hayatını Kaybetti

Resim ve karikatür alanında yaptığı çalışmalarla dönemine adını altın harflerle yazdıran Cemal Ragıp Derin, 67 yaşında hayatını kaybetti.

İstanbul'da oturan Derin, rahatsızlığının ilerlemesinden sonra Balıkesir’e gitti. Burada çok durmadan Denizli’ye taşındı. Derin, önceki gün Denizli’deki evinde hayata gözlerini yumdu.

Bugün Merkez Üç Hilal Camii'nde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılınan Derin, Denizli'nin Çakmak Mezarlığı'nda toprağa verildi.

“ÇİZGİ ROMAN ALANINDA AKLA GELEN İLK İSİMDİ”

Karikatür dünyasının önemli isimlerinden Ahmet Altay, Derin’in cenazesinde şunları söyledi: "Hakikaten çizgi roman dendiğinde, Türkiye'de akla gelen 3 isimden biri. İlk akla gelen isim yani. İnanılmaz yeteneklidir. Kurşun kalem kullanmadan çizgi roman yapan adam görmedim.  Hiç kurşun kalem atmadan çizgi roman çizerdi."

“ETRAFINA DOLUŞUR BAKARDIK”

Altay, konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Karikatürist değildi Ragıp Abi. Her şeyi çizebilen bir insandı. O kadar sağlam deseni vardı ki kurşun kalem atmadan fırçayla çizebiliyordu. Biz Ustura mizah dergisindeki gençler, etrafına doluşur bakardık. Hem bizle sohbet ederdi hem de bir buçuk sayfa çizgi roman çizerdi. İnanılmaz çizgileri vardı. Gerçekten büyük bir ustayı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun."

sanatçı

CEMAL RAGIP DERİN KİMDİR?

Cemal Ragıp Derin, 1950 yılında Kocaeli'de dünyaya geldi. Hürriyet, Kelebek, Güneş, Türkiye Çocuk, Yeni Şafak gibi birçok yayın kuruluşunda karikatürist olarak çalıştı.

Çizgi roman alanındaki çalışmalarıyla kısa zamanda ün yapan Derin, karikatür kadar ressamlıkta da başarılı işlere imza attı.

Derin, rahatsızlanmadan önce son olarak TRT Haber’de yayımlanan 'Hattı Müdafaa Belgeseli'nin bazı bölümlerinde tarihi resimler çiziyordu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum