Karadut Reçeli Tarifi

Karadut çok lezzetli bir meyve ancak mevsimi kısa olduğu için yakaladığınız yerde hem yemek için hem de reçel yapmak için bolca toplamak gerekir. İşte nefis karadut reçeli tarifi…
Karadut Reçeli Tarifi

Karadut Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  • Karadut (600 Gram)
  • Toz şeker (400 Gram)
  • Karanfil (3 Adet)
  • Limon Suyu (Yarım Tatlı Kaşığı, Taze Sıkılmış)

Hazırlanışı;

Karadutların sap kısımlarını ayıkladıktan sonra bol suda yapısını bozmadan yıkayın ardından süzgeç yardımıyla fazla sularını süzdürün.

Hazırladığınız karadutları derin bir tencereye aldıktan sonra üzerine toz şekeri ilave edin. Karadutun suyunu salması için tencerenin kapağını kapatın ve bekletin.

Dutlar suyunu saldıktan sonra kısık ateşte dutlar hafif yumuşayana kadar pişirin. Bu arada karadutların şekerle birleşen suyu da hafif kıvam almalı ancak dutları dağıtmamalı.

Bu sırada üzerine taze sıkılmış limon suyunu kattıktan sonra 2-3 dakika kadar pişirmeye devam edin. Ardından altını kapatıp ocaktan alın.

Kıvamını almış olan reçelinizi bir kavanoza aldıktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Ardından reçel kavanozunu ters çevirip bir gece bu şekilde beklettikten sonra reçeliniz servise hazır.

“Afiyet Olsun”

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.