Karabey Kadri Karaoğlu Kimdir

25. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt Milletvekili olan Karabey Kadri Karaoğlu, 1966 yılı Bayburt’da doğmuştur.
Karabey Kadri Karaoğlu Kimdir

Karabey Kadri Karaoğlu’nun Eğitim ve Öğretim Hayatı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği bölümünden 2.sınıfta ayrılarak kazandığı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Tıp eğitimi aldı ve bu fakülteden 1993 yılında mezun oldu.

1993-1996 yılları arasında Bayburt Arpalı Beldesi sağlık ocağında doktorluk yaptı. 1997 yılında Bayburt Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğü görevine atanan Dr. Kadri Karaoğlu 1998 yılında İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevine getirildi daha sonra Sağlık Müdürlüğüne atandı. İl Sağlık Müdürlüğü ve Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi baştabipliği dönemini içeren 18 yıllık yöneticilik kariyeri boyunca yurt içinde ve yurt dışında birçok araştırma ve çalıştaya katılan Karaoğlu bu süre içerisinde ilde sağlık alanında birçok projeyi başarılı bir şekilde hayata geçirmiştir.

Karabey Kadri Karaoğlu’nun Siyasi Hayatı

Çocukluk çağlarından itibaren Ülkücü hareket içinde yetişen Dr. Kadri Karaoğlu gerek Ülkü Ocakları bünyesinde gerekse de yükseköğrenim gördüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesindeki öğrencilik yıllarında Ülkücü harekette etkin görevler almış, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrenci teşkilatı başkanlığı yapmıştır. Aynı dönemde Fındıkzade Ülkü Ocakları kurucu üyesi ve kurucu başkan yardımcılığı görevlerini yürütmüştür. Diğer taraftan Karaoğlu ilde gerek resmi komisyonlarda gerekse de sivil toplum örgütlerinde çeşitli düzeylerde görevler ifa etmiştir.

25. Dönem Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt Milletvekili olarak meclise girmiştir fakat 26. Dönem seçimlerinde mecliste yer alamamıştır.

Karaoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.