Kar Festivali ( Sapporo Snow Festival)

Japonya'nın önemli festivallerinden olan Sapporo Kar Festivali, büyüleyici beyaz teması ve görkemli heykelleri ile sahne alacak.
Kar Festivali ( Sapporo Snow Festival)

Japonya'nın kuzeyinde yer alan ve doğal güzellikleri ile ünlü olan Hokkaido adasındaki şehri Sapporo, her yıl dünyanın en iyi kar festivallerinden birine ev sahipliği yapıyor. Bu festivalin geçmişindeki olay şudur: 1950 yılında Odori Parkı'nda kar heykellerinin yapılmasının ardından birçok insan buraya gelince bu etkinlik daha sonra festivale dönüşmüştür. Festival, özellikle 1972 yılında Kış Olimpiyatları ile daha da ün kazanmıştır. 

sapporo-kar-festivali.jpg

 

Festival döneminde dünyanın her tarafından buz heykeltıraşları Sapporo'ya gelir ve her şey hakkında çeşitli boyutlarda heykeller yaparlar. Festivalde aynı zamanda güzellik yarışması düzenlenip buz kraliçeleri de seçilmektedir. Aynı zamanda ünlü yemekler katılımcılarla buluşur ve havai fişek gösterileri ile konserler de düzenlenir.

sapporo-kar-festivali-002.jpg

Festival boyunca dans gösterileri de düzenlenmektedir. Gece olduğunda aydınlatılan heykel çalışmalarının yer aldığı ve masalsı bir görüntü ile katılımcıları cezbeden bu festival, bu yıl Şubat 2016'da gerçekleşecek.

sapporo-kar-festivali-013.jpg

Sopporo Kar Festivali 2015

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.