Kanserojen Madde İçeren Mobilyalara Dikkat

Modoko Başkanı, yeni mobilya alacak olanları mobilyalardaki kanserojen maddeler konusunda uyardı.
Kanserojen Madde İçeren Mobilyalara Dikkat

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı İ. Etem Özçelik, mobilya konusunda önemli açıklamalar yaptı. Yeni mobilya alacakların mobilyalarda kanserojen madde içermeyen E1 belgeli ürünleri tercih etmesini söyleyen Özçelik, tüketicilerin kanserojen maddelere karşı bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

"FORMALDEHİT SALINIMI SAĞLAYAN MOBİLYALAR TEHLİKE"

Hastalıkların en önemli nedenlerinden biri olan kanserojen maddelerinin mobilyalarda da olduğuna dikkat çeken Özçelik, “Evimizde, ofisimizde kısaca tüm yaşam alanlarımızda kanserojen bir maddeye maruz kalabiliyoruz. Mekânlarımıza aldığımız, saatlerimizi geçirdiğimiz mobilya ve dekorasyon malzemelerinde sağlığı göz önüne alarak standartlara uygun üretilmiş olan ürünler tercih edilmeli. İthal ve ucuz mobilyalarda dikkat edilmeyen E1 standardına uymayan ve bulunduğu alana formaldehit salınımı sağlayan mobilyalar tehlike oluşturuyor” dedi.

“E1 STANDARDINA UYGUNLUĞI KONTROL EDİLMELİ”

Modoko’nun kanserojen maddelerden uzak mobilyalar ürettiğine dikkat çeken Özçelik, “Mobilya sektörü olarak bu tehlikeye karşı tüketicileri bilinçlendirmemiz gerek. Özellikle çocuk ve genç odası tasarlarken sağlığa zarar vermeyen boyaları kullanarak mobilya üretilmesi gerekir. Mobilya alacaklara bu konularda dikkatli olmasını, bütçesinin yanı sıra mobilyanın kalite ve E1 standardına uygunluğunu da kontrol etmesini öneririm” ifadelerinde bulundu.

 

Erdem Kadim / NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.