Kamerun'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kamerun Orta Afrika'nın ulusal park, botanik bahçe ve şelale gibi doğal güzellikleriyle ünlü turistik ülkelerindendir. Bölge her yıl yüz binlerce doğa ve safari meraklısını bünyesine çekiyor. Kamerun tatilinde gezip görmeniz gereken yerler yazımızda...
Kamerun'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kamerun Orta Afrika'da bulunmaktadır. Atlas Okyanusu'na kıyısı olan ülke, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Kongo, Ekvator Ginesi, Gabon ve Nijerya gibi ülkelerle sınır komşusudur. Nüfusu 25 milyona yaklaşan Kamerun'un yüz ölçümü alanı tam 475.442 kilometrekaredir. Ülkenin başkenti Yaounde'dir ve Kamerun nüfusunun yaklaşık onda biri burada yaşar. Doğa harikası alanlarıyla tanınan ülkede UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan ve bu listeye aday gösterilen çok sayıda milli park bulunmaktadır. Kamerun tatilinde gezilecek görülecek turistik yerleri sizler için araştırdık.

 

Mount Cameroon (Kamerun Dağı)

mount-cameroon.jpg

Ülkenin Gine Körfezi yakınlarında bulunan tam 4.040 metre yükseliğe sahip aktif bir yanardağdır. Son kez 3 Şubat 2012'de püsküren voklanik dağ, daha çok Mongo ma Ndemi (Büyüklük Dağı) ismiyle anılmaktadır. Afrika'nın en yüksek 4. zirvesi konumundaki dağ, yine bu alanda dünyada 31. sıradadır. Dünyanın en büyük volkanik dağlarından biri olarak anılan ve Kamerun'un en turistik yerlerinden biri haline gelen 'Mount Cameroon'a ilk tırmanış 1840 yılında Joseph Merrick tarafından gerçekleştirilmiştir.

 

Dja Ulusal Parkı (Dja Fauna Rezervi)

dja-ulusal-parki.jpg

1987 yılında milli park statüsü elde eden bölge, adını burayı çevreleyen Dja Nehri'nden almaktadır. Ulusal parkın içerisinde tehlike altında türler bulunduğundan bölge koruma altına alınmış ve daha sonra UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine dahil edilmiştir. 1500'den fazla bitki çeşidine, fil, goril ve şempanzeler de dahil olmak üzere 107 memeli türüne ve 320'nin üzerinde kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. 5.260 kilometrekarelik alanı kapsayan milli park, Kamerun'un en turistik yerleri arasındadır.

 

Korup Ulusal Parkı

korup-ulusal-parki.jpg

Ülkenin mili parklarına 1986 yılında eklenen bölge, tam 1.260 kilometrekarelik alanı kapsamaktadır. Korup Ulusal Parkı flora ve fauna çeşitliliği açısından Afrika kıtasının en eski ve en zengin yağmur ormanlarına sahip olması bakımından önemlidir. Bölge özellikle kuş, sürüngen, kurbağa ve kelebek türleriyle ünlüdür. Birçok akarsuyun bulunduğu milli parkın ulaşımı çok iyi sağlanmıştır. Bölgenin büyüleyici güzelliğini asma köprülerden keşfedebilirsiniz.

 

Waza Ulusal Parkı

waza-ulusal-parki.jpg

1934 yılında bir av rezervi olarak kurulan bölge, tam 1.700 kilometrekarelik alanı çevrelemektedir. Savan bitki örtüsünün hakim olduğu alan aslan, fil, sırtlan, çita, ceylan, zürafa gibi birçok memeli türünün yanı sıra balıkçıl, pelikan ve kaz türlerine de ev sahipliği yapmaktadır. 1968 yılında milli park statüsü kazanan bölge, 1979 yılında ise UNESCO biyosfer rezervi olarak belirlenmiştir. Kamerun'un gezilecek noktalarından biri olan Waza Ulusal Parkı, her yıl yüz binlerce safari tutkunun ortak adresidir.

 

Musee Maritime de Douala (Douala Denizcilik Müzesi)

musee-maritime-de-douala.jpg

1986 yılında Kamerun'un en büyük kenti Douala'da hizmete açılan kurum, ülkenin ilk denizcilik müzesi olması bakımından önemlidir. Kamerun'un denizcilik tarihine dair birçok bilgi içeren müze çeşitli gemi maketleri ve aksesuarlarıyla dikkat çekmektedir. Denizciliğe ilgi duyan kişilerin Douala'daki uğrak mekanlarından birine çevrilen kurum, 600 metrekarelik 3 katlı modern bir binada hizmet vermektedir. Ticari gemiler, gemilerin yaşadığı evrim gibi birçok konuda ziyaretçilerini aydınlatan kurum, Kamerun tatilindeki ilk rotalarınızdan biri olmalıdır.

 

Limbe Botanik Bahçesi

limbe-botanik-bahcesi.jpg

Kahve, kakao, kauçuk, palmiye yağı, muz gibi egzotik bitki türlerinin tanıtımı için 1892 yılında Alman Paul Preus'un denetiminde kurulmuştur. Dünyanın en değerli tropikal botanik bahçelerinden biri olarak tanınan mekan, tam 48 hektarlık dev bir araziyi kaplamaktadır. Eğitim, bilim ve turizm açısından önemli bir yere sahip olan botanik bahçe, Limbe şehrinin gürültüsünden uzak sessiz ve huzurlu bir yerdir. Kamerun tatilinde sükunet içinde rahat bir nefes alarak dinleneceğiniz ve yeni bitkiler tanıyacağınız eşsiz bir yerdir.

 

Ekom-Nkam Şelaleleri

ekom-nkom-botanik-bahceleri.jpg

Ülkenin batısında Haut Nkam bölgesinde Dschang ilçesinin güneyinde bulunan Nkam Nehri'nin oluşturduğu mükemmel bir şelaledir. Büyüleyici bir bitki örtüsünün içinde akan şelaleler, her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turist tarafından keşfedilmektedir. 80 metre yükseklikten akan gür şelale, görüntüsü ve sesiyle bölgeye gelenleri efsunlamaktadır. Burası aynı zamanda Kamerun'un en fazla yayın balığı üretimi sağlanan nehirlerinden biri haline gelmiştir. 

 

Blackitude Müzesi

Kamerun'un başkenti Yaounde'de hizmet veren bir etnografya müzesidir. Kamerun sanatsal mirasından artakalanları kurtarmak amacıyla oluşturulan kurum, 2000 yılında hizmete açılmıştır. 2.070 öge içermektedir. Koleksiyonları satın alma ve bağış yoluyla oluşturulan müze, 1982 yılında alınan kraliyet hazinesinin koleksiyonlarına ek olarak birçok sanat eseriyle daha da zenginleştirilmiştir. Kamerun'un hem maddi hem de manevi değeri yüksek olan ögelerinin sergilendiği müze, mutlaka ziyaret edilmelidir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.