Netflix Orijinal Yapımı Kalifat Dizisi Hakkında Bilgiler ve İzleyici Yorumları

Netflix’in 2020 yapımı dikkat çekici dizilerinden Kalifat hakkında bilinmesi gerekenleri, dizi eleştirisini ve izleyici yorumlarını bu içeriğimizde sizlere sunuyoruz. İşte 2020 yılının en çok izlenen dizilerinden biri olan Kalifat hakkında bilgiler...
Netflix Orijinal Yapımı Kalifat Dizisi Hakkında Bilgiler ve İzleyici Yorumları

Kalifat Dizi İncelemesi ve İzleyici Yorumları

2020 yılında yayınlanan Netflix Orijinal yapımı yeni dizi Kalifat İsveç yaşayan birkaç gencin IŞİD terör örgütüne katılmalarını anlatmaktadır. Gerçek olaylardan alıntı yapılarak senaryosu oluşturulan dizi Avrupa’da bir hayli çok izleniyor. Dizinin birkaç bölümünde Türkiye’ye de değiniliyor. Malum olaylar Türkiye sınırında gerçekleştiği için dizide ülkemizin bahsi geçiyor. Birçok Avrupa ve Asya ülkelerinden gençleri bünyesine kazandıran IŞİD’in insanları nasıl devşirdiğini gördüğümüz filmde dram dolu sahneleri izliyoruz. NeOldu.com okurlarına şiddetle tavsiye ettiğim yapım hakkında hazırladığımız inceleme dizi içeriğimizde en çok izlenen Netflix dizileri arasında yer alan Kalifat dizisi hakkında herşeyi ele aldık. İşte Kalifat dizisi hakkında bilinmesi gerekenler ve izleyici yorumları


Kalifat İnceleme

1. Başarılı yönetmen Wilhelm Behrman ve Niklas Rockström’ün birlikte yönetmenliğini yaptıkları Kalifat dizisi İsveç’te izlenme rekorları kırıyor. Dizide konu edinilen karakterlerin İsveç’ten kalkıp Suriye’ye gelerek IŞİD’e katılması senaryoyu bir hayli ilginç kılıyor.

NEtflix


2. Türkçe’ye Hilafet adıyla geçen dizinin oyuncu kadrosunda ise Aliette Opheim, Gizem Erdoğan ve Amed Bozan yer almıştır. Kalifat dizisinde IŞİD’e katılan gençlerin dinden uzak yaşayan aileleri ve onları kandıran bir arkadaşları sebebiyle IŞİD’e katıldıkları gözüküyor.

NEtflix


3. Kalifat dizisinde anlatılan hikaye şöyle ki; uzun yıllar önce İsveç’e göç eden bir ailenin kızları okulda tanıştıkları bir arkadaşlarının telkinleri ile Suriye’de sözde cihad için savaşan IŞİD militanlarına katılıyorlar.

Netflix


4. Bu sırada istihbaratta çalışan bir kadın da kızları bulup o cehennemden kurtarmak için büyük bir çaba sarf ediyor. Hikayeyi izleyince insanların nasıl kolayca kandırılabildiğini ve kullanıldığını görüyoruz.

NEtflix


5. İsveç’te ve Avrupa’da yoğun bir izleyici kitlesine erişen dizi hakkında ülkemizde ise yoğun bir eleştiri var. Eleştirinin sebebi ise dizinin birkaç bölümünde Türkiye Cumhuriyeti polisine dair kötülemeler görüyoruz.

Netflix


6. Ayrıca dizide her Müslümanın terörist gibi gösterilmeye çalışılması da tepki alan bir diğer konudur. Genel olarak Kalifat dizisi Suriye’de yaşanılanları ve IŞİD’e katılan insanların hallerini göstermesi açısından gayet iyi bir dizi.

Netflix


7. Netflix’te ilk sezonu yayınlanan dizi ortalama 46 dakikalık 8 bölünden oluşuyor. “Kalifat” ne kadar içinde barındırdığı unsurlar sebebiyle eleştirilerimize maruz kalsa da IMDb’de aldığı 8.0’lık puanıyla izlenmeye değer olduğunu gösteriyor.

NEtflix


Netflix’in En Çok İzlenen Yapımlarından “Kalifat” Dizisi Hakkında İzleyici Yorumları

Kalifat dizisi hakkında genel bilgileri ve görüşlerimizi aktardığımız bu içeriğimizde aklında soru işareti kalanlar için ve hala izleyip izlememekte kararsız kalanlar için izleyici yorumlarına da yer verdik. Dizi hakkında fikir sahibi olmak için mutlaka izleyici yorumlarını okumalısınız.


İzleyici 1:

Yeni bitti, Ortadoğu hem çok çekici hem de dehşet verici; Pervin gibi niceleri benzer acıları yaşıyordur şu an bunları yazarken bile. Gerçekten tam olarak bu şekilde mi beyinleri yıkanıyor bilemiyorum, nasıl bir teslimiyettir, nasıl bir cahilliktir yahu! gerçek İslam bu mudur, bir tarafta öldürmeyeceksin diye diğer tarafta da kafirlerin cezası ölümdür diye sunuluyor; elbette gerçek bir İslam var ve bence bunların hiçbiri değil! gerçekleri çarpıtmak gibi bir yeteneği var insanoğlunun, bugün bile böyleyse, o gün de öyledir kim bilir.


İzleyici 2:

13-15 yaşlarında tam sorgulama çağındaki gençlerin beyninin nasıl da kolay yıkanabildiği çok güzel anlatılmış. Kendilerini sözde İslam ve Allah yoluna adayan IŞİD' e dahil etmek için kandırıldıkları İbrahim tarafından Rakka' da onları güzel bir hayatın beklediğine inandırılırlar.


İzleyici 3:

Tek kelimeyle mükemmel olmuş. Görmekten kaçtığımız buz gibi gerçekleri çat diye suratımıza çarpan son derece realist bir yapım. Tek solukta bitti, tebrikler.


İzleyici 4:

Chernobyl'in ardından son bir yıl içinde izlediğim en iyi dizi. Mükemmel ötesi. Bir bölüm izleyeyim bakayım ne anlatıyor diye başlayıp, sabah 4'e kadar bütün bölümlerini bitirdim. Harika olmuş.


İzleyici 5:

Daha önce hiç İsveç dizisi izlememiştim bu sabah tesadüfen başladım ve 8 bölümü soluksuz izledim. Kimse kusura bakmasın ama dizide anlatılanlar yaşandı bu IŞİD kabusu 3-4 sene önce herkesin belası durumunda idi. Dizi de bu konuyu çok güzel işlemiş. Akıcı senaryo, kusursuz oyunculuk ve gerçekçi bir konu olunca Suriye - İsveç - Türkiye üçgeninden harika bir dizi çıkmış ortaya. İnsan başından kalkamıyor. Diziye puanım 10 üzerinden 8.


İzleyici 6:

Konusu güzel ve sürükleyici bir dizi. IŞİD gibi bir konuyu olabildiğince tarafsız anlatmış. derdi İslam ile değil tamamen terör merkezli bir dizi. Oyuncular çok başarılı, saçma sapan makyajlar yok. Herkes gayet doğal ve normal hayattaki gibi kusurlarıyla ve güzellikleriyle bir bütünler.


İzleyici 7:

İsveç yapımı, IŞİD'i merkezine alan 8 bölümlük Netflix dizisi. Gerilim dozu, gerçekçi senaryosu ve başarılı oyunculuklarıyla bu dizi beni fazlasıyla tatmin etti. Kalifat, dinlerin, kutsal kitapların kötü niyetli ellerde büyük felaketlere yol açtığını, terörün hangi yöntemlerle insanları ağına düşürdüğünü ve kullandığını, ailenin, aile içi iletişimin önemini ve gençlerin kandırılmaya yatkınlıklarını en yalın ve ürkütücü haliyle ekranlara yansıtmış. Bu coğrafyada yaşayan herkes seyretmeli.


İzleyici 8:

İsveç yapımı mükemmel bir dizi, ilk dakikalardan itibaren sarmaya başlıyor. Ayrıca dizinin başrol oyuncusu Pervin Yılmaz’ı oynayan oyuncu da Türk.


İzleyici 9:

Soluk soluğa izlenecek bir yapım olmuş. Messiah, gibi çok riskli bir konu irdelenmiş. Ama kırmadan dökmeden halletmişler. Popüler kültür dizilerine alternatif arıyorsanız mutlaka izleyin. Hem biraz İsveç diline de maruz kalmış olursunuz.


İzleyici 10:

Oyuncular çok iyiydi, hepsini ayrı ayrı takdir etmek lazım. Pervin'i mi, Züleyha'yı mı, Hüsam'ı mı, Züleyha'nın babasını mı... hangi birini öveceğimi bilemedim. Oyunculuklar güzel, konu sürükleyici olunca bir çırpıda izleyiverdim. Keşke aptallık etmeyip her gün birer bölüm izleseydim. Bu güzelliği harcamış gibi hissediyorum kendimi. İzleyin, izlettirin.


Netflix’in 2020 Yılına Damga Vuran Yeni Dizisi Kalifat Oyuncuları ve Karakter Analizleri

Avrupa’da mükemmel bir izleyici kitlesine ulaşan Netflix yeni dizisi Kalifat’ın başrolünde yer alan oyuncuları ve hayat verdikleri karakterleri inceledik. İşte Kalifat dizisi oyuncuları ve karakter analizleri

Gizem Erdoğan – Pervin

Netflix

Türk asıllı İsveçli aktör Gizem Erdoğan Kalifat dizisinin ana karakterlerinden Pervin’e can veriyor. Before We Die, Alex ve Dröm Vıdare gibi yerel bazda bir hayli izlenen yapımlarda rol alan başarılı aktör Kalifat dizisinde gösterdiği oyunculuk performansı ile göze çarpıyor.


Amed Bozan – Husam

Netflix

Kariyerinin ilk büyük işi olan Amed Bozan dizide Husam karakterine hayat vererek kendini tanıtmayı başardı. Oyunculuk performansı olarak göze batmayan ve rolünü üstlenen bir oyuncu görünümü sundu diyebileceğimiz Amed Bozan’ın henüz kariyerinin başında olması sebebiyle hakkında çok da bilgi bulunmuyor.


Aliette Opheim – Fatima

Netflix

İsveç sinemasının başarılı aktörlerinden Aliette Opheim yerli sinemada rol aldığı filmlerle tanınmış olup şimdiye kadar sergilediği iyi oyunculuk performanslarıyla biliniyor. İsveçli aktör dizide Fatima karakterine hayat vermiş olup IŞİD’e katılmak için İsveç’ten kaçan kızları kurtarmaya çalışan istihbarat elemanı rolünü üstlenmiştir.

Önerilen İçerik: Netflix Orijinal Yapımı Unorthodox Dizisi Hakkında Bilgiler ve İzleyici Yorumları

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum