Kalem Kutusunda Bulunması Gereken 14 Eşya

Kalem kutusu, içerisinde barındırdığı eşyalar ile öğrencilere kolaylık sağlamaktadır. İşte kalem kutusunda mutlaka bulunması gereken eşyalar...
Kalem Kutusunda Bulunması Gereken 14 Eşya

Birçok insanın hayatının bir parçası olan kalem kutuları, sadece kalem, silgi ve kurşun kalem gibi temel araçları içermez. İdeal bir kalem kutusu, çalışma veya okul günü boyunca ihtiyacınız olan tüm araçları içermelidir. Bu yazıda, kalem kutusunda bulunması gereken 15 farklı eşyayı sizler için derledik.

Kalem Kutusunda Bulunması Gereken 14 Eşya

Okula giden her öğrencinin yanından ayırmadığı, içine birçok eşyasını koyduğu kalem kutusu olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Kalem kutuları içinde okulda ihtiyacınız olacak ek çok eşyayı rahatlıkla sığdırabilirsiniz. İşte kalem kutusunda olması gereken eşyalar:

Kalem Kutusunda Bulunması Gereken Eşyalar

1. Kalem

Kalem kutusunda olması gereken en önemli eşya kalem. İster uçlu, isterseniz kurşun kalem mutlaka kalem kutunuzda bulundurmanız gerekiyor. Gün boyu okulda en çok kullandığınız eşyalar arasında kalem ilk sırada yer alıyor.

2. Silgi

Ben yanlış yapmam demeyin, kalem kutusunda bulunması gereken eşyalar arasında silgi oldukça önemli. Yanlış bir yazı yazdığınızda, yazıyı silmeniz için silgiye ihtiyacınız olacak. Her boyutta ve farklı renklerde silgi seçeneklerini kalem kutunuzda taşıyabilirsiniz.

3. Kalem Ucu

Kursun kalem yerine uçlu kalem kullanmayı tercih ediyorsanız, kalem kutunuzda mutlaka kullandığınız kalemin yedek ucunu bulundurmanız gerekir. Kaleminiz hangi boysa ucunuzu ona göre tercih ederek kutulu bir şekilde kalem kutunuzda bulundurabilirsiniz.

4. Kalemtıraş

Kalem kutunuzda mutlaka bulundurmanız gereken en önemli eşyalar arasında kalemtıraş yer alıyor. Kurşun kalem, kırmızı kalem ve diğer renkli boyama kalemlerinizin ucu kırıldığında tekrar kullanmak için kalemtıraş kullanmanız gerekir.

Kalem Kutusunda Bulunması Gereken Eşyalar

5. Makas

Sürekli lazım olmasa da kalem kutunuzda bulunması gereken eşyalar arasında Makas yer alıyor. Herhangi bir şeyi kesmek için kullanabileceğiniz en uygun araç makas olacaktır, bunun için piyasada bulunan size en uygun farklı boylarda ve özelliklerde olan makaslardan biriniz tercih edebilirsiniz.

6. Uhu

Herhangi bir şeyi yapıştırmak için kullanmanız gereken uhu, kalem kutusunda bulunması gereken eşyalar arasında yer alıyor. Farklı yapı ve boylardaki uhu seçeneklerinden herhangi birini kullanabilirsiniz.

7. Ataç

Defter düzenine önem veriyorsanız mutlaka kalem kutusunda ataç bulundurmanız gerekir. Ataçlar defter düzeni için oldukça uygun eşyalardan biridir. Her renk ve farklı boyutlarda ataç seçenekleri bulunmaktadır. defterinize ve kullanıma en uygun olan seçeneklerden herhangi birini kalem kutunuzda bulundurabilirsiniz.

8. Renkli Boya Kalemleri

Herhangi bir şeyi boyamak ya da çizimi tamamlamak için gerekli olan boya kalemleri, kalem kutusunda olması gerekenler arasında yer alıyor. Her an bir resim boyamak yada renkli bir çalışma yapmak için boya kalemlerinizi kalem kutunuzda taşıyabilirsiniz. Kutusundan daha az yer kaplayacağından sizin için daha avantajlı olur.

Kalem Kutusunda Bulunması Gereken Eşyalar

9. Pilot Kalem

Olmazsa olmazlar arasında yer alan, birçoğumuzun başlık atmak için kullandığı pilot kalemler kalem kutusunda yer alması gereken eşyalar arasında yer alıyor. Farklı renk seçeneklerinden size en çok lazım olanı ya da kırmızı, mavi, siyah gibi en fazla kullanılan renkleri kalem kutunuzda taşıyabilirsiniz.

10. Peçete

Kalem kutusunda cep boyu peçete bulundurmanız da önerilen diğer bir eşya.

11. Zımba

Dokümanlarınızı bir arada tutmak için bir zımbaya ihtiyacınız olabilir.

Kalem Kutusunda Bulunması Gereken Eşyalar

12. Cetvel

Okulda veya işte geometri problemleriyle uğraşırken cetveller oldukça önemlidir.

13. Marker

Renkli notlar almak veya önemli paragrafları vurgulamak için markerlarınızı bulundurun.

14. Bant

Kağıt yırtıklarını bant yardımıyla yapıştırabilirsiniz

Hangi çeşitli araçlar kalem kutusunda olmalıdır?

Raptiye, makas, zımba, tutkal, kalemtraş ve cetvel kalem kutusunda bulunması gereken çeşitli araçlardır.

Kalem kutusunda bulunması gereken kaç adet kalem olmalıdır?

En az 2-3 adet kalem bulundurmak gereklidir.

Kalem kutusu ne kadar büyük olmalıdır?

Kalem kutusunun boyutu, ihtiyaçlarınıza bağlı olarak değişebilir. Ancak, orta boyutlu bir kalem kutusu, tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar büyük olacaktır.

Kalem kutusunda kaç adet silgi bulundurmak önerilir?

En az 2-3 adet silgi bulundurmak önerilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum