Kahveli Sufle Tarifi

Özellikle kafelerde servis edilen ve yenildiği anda ağızda güzel bir lezzetin oluşmasına sebep olan Kahveli Sufle pastası, sizin için hazırladığımız tarif haberi sayesinde artık soflarınızdaki yerini alacak.
Kahveli Sufle Tarifi

Kahveli Sufle Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 yumurta sarısı
  • 125 gr. tereyağı
  • 120 gr. bitter çikolata
  • 2 çay bardağı un
  • 60 gr. toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı espresso
  • Üzeri için pudra şekeri


Kahveli Sufle Nasıl Yapılır?

Yapım aşaması diğer pasta çeşitlerine göre biraz zahmetli olsa da, o küçük tatlı lezzet için emin olun değer, siz de eğer kahveli sufleyi evinizde kendinize ve sevdiklerinize yapmak isterseniz tek yapmanız gereken sizin için hazırladığımı kahveli sufle tarifini okumak olacaktır.

 

Kahveli Sufle ve Adım Adım Hazırlanışı

Sufleyi hazırlamaya işlemine tereyağı ve çikolatayı eriterek başlıyoruz. 125 gr. tereyağını ve 120 gr. bitter çikolatayı derince cam bir kaseye koyun, içine su koyup kaynattığınız bir tencereye oturtun ve benmari usulü küçük parçalara ayırdığınız 120 gr. bitter çikolatayı ve tereyağını hazırladığınız kapta eritin. Tereyağı ve çikolata eridikten sonra karıştırarak malzemelerin ılımasını bekleyin.

Diğer yandan 2 yumurta sarısını derin bir kasede çırpın. Hafifçe köpürttüğümüz yumurtaların üzerine 60 gr. toz şekeri de ekleyin ve çırpma işlemine devam edin. Benmari usulü erittiğimiz çikolata ve tereyağını da, 2 çay bardağı unu ve yarım çay bardağı sıcak suyla karıştırıp, espressoyu köpürttüğümüz yumurtaların üzerine ekleyip tüm malzemeleri tekrardan güzelce çırpın. Hazırladığımız hamurun içlerini, yağladığımız sufle kaplarına paylaştırarak iyice doldurun. Sufle kaplarına hamuru doldururken bir parmak boşluk bırakmak çok önemlidir.

Hazırladığımız suflelerimiz önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-12 dakika pişirme işlemine başlayın. Suflenin yapımında en önemli nokta, içlerinin tam olarak pişmemesidir. Bu yüzden pişirme süresini iyi ayarlamak çok önemlidir. Pişen suflelerin üzerine pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.