Kahveli Parfe Tarifi

Yaz sıcaklarına serinliğiyle karşı koyan, Türk kahvenizin lezzetine lezzet katan nefis kahveli parfe tarifi.
Kahveli Parfe Tarifi

Kahveli Parfe Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  • Yufkalı Bisküvi (200 Gram, Arzuya göre kakaolu olabilir)
  • Toz Krem Şanti (2 Paket)
  • Soğuk Süt (2 Su Bardağı)
  • Toz Şeker (4 Tatlı Kaşığı)
  • Yumurta (1 Adet)
  • Granül Kahve (2 Tatlı Kaşığı)
  • Fındık İçi (100 Gram)

Hazırlanışı;

Fındık içlerini mutfak robotu ile toz haline getirin. Bisküvileri küçük parçalara ayırdıktan sonra elinizle ufalayın. Ardından yarım bardak soğuk süt ile granül kahveyi bir kap içerisinde karıştırıp beklemeye alın.

Kalan süt ile toz krem şantiyi bir karıştırma kabına aldıktan sonra mikser yardımıyla kıvam alana kadar çırpın. Ardından buzdolabına soğumaya bırakın.

Yumurta ve toz şekeri cam ya da metal bir kaba alarak kaynamakta olan bir suyun olduğu tencereye benmari usulü karıştırın. Bu sayede hem yumurtanın pişmesini hem de toz şekerin erimesini sağlayın. Kaynayan suyun cam kasenize değmediğine özen gösterin.

Şeker ve yumurtayı çırptıktan sonra soğuması için ayrı bir kaseye alın ve üzerine ince çekilmiş fındık ile bisküviyi ekleyin. Üzerine süt içerisinde karıştırdığınız granül kahveyi ve buzdolabında beklemeye aldığınız krem şantiyi ekleyin. Spatula ya da benzeri bir karıştırıcı ile yavaşça karıştırın.

Karışımı koyacağınız muffin kalıplarına streç film ile kaplayın ve karışımı kalıplara koyun. Üzerlerini de streçledikten sonra derin dondurucuda en az 3 saat kalacak şekilde bekletin.

Derin donduruca yeterince bekleyen parfeleri çıkartıp oda sıcaklığında kısa süre bekletin. Ardından ters çevirip kalıplardan çıkartın. Kahveli parfeniz servise hazır.

“Afiyet Olsun

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.