Kafirun Suresi Okunuşu, Anlamı, Türkçe Arapça Yazılışı ve Faziletleri

Kafirun suresinin okunuşu, anlamı, yazılışı ve faziletleri ile ilgili bilinmesi gereken her şeyi sizler için özenle hazırladığımız bu içerikte bulabilirsiniz. İşte, Kafirun suresi okunuşu ve anlamı başta olmak üzere bilinmesi gereken her şey…
Kafirun Suresi Okunuşu, Anlamı, Türkçe Arapça Yazılışı ve Faziletleri

Kafirun suresinin okunuş amacı bir nevi Allah’a şirk koşanlar için okunan bir suredir. Kafirun suresinde iman ve şirkin aynı anda bir arada olamayacağını belirtmektdir. Peki, kafirun suresi okunuşu, anlamı ve yazılışı nasıldır?

Kafirun Suresinin Türkçe Yazılışı ve Okunuşu

Okunuşu: Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm. Gul yâ eyyuhe’l-kâfirûn. Lâ a’budu mâ ta’budûn. Ve lâ entum âbidûne mâ a’bud. Velâ ene âbidun mâ abettum. Velâ entum âbidûne mâ a’bud. Lekum dînukum veliye dîn.

Anlamı: Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla. De ki: Ey kâfirler. Ben sizin taptıklarınıza tapmam. Siz de benim ibadet ettiğime ibadet edecek değilsiniz. Ben de sizin taptıklarınıza tapacak değilim. Siz de benim ibadet ettiğime, ibadet edecek değilsiniz. Sizin dininiz size, benim dinim bana.


Kafirun Suresi Arapça Yazılışı

Arapça yazılışı;

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ

قُلْ يَٓا اَيُّهَا الْـكَافِرُونَۙ ﴿١﴾ لَٓا اَعْبُدُ مَا تَعْبُدُونَۙ ﴿٢﴾ وَلَٓا اَنْتُمْ عَابِدُونَ مَٓا اَعْبُدُۚ ﴿٣﴾ وَلَٓا اَنَا۬ عَابِدٌ مَا عَبَدْتُمْۙ ﴿٤﴾ وَلَٓا اَنْتُمْ عَابِدُونَ مَٓا اَعْبُدُۜ ﴿٥﴾ لَـكُمْ د۪ينُكُمْ وَلِيَ د۪ينِ ﴿٦

kafirun suresi arapça yazılışı


Kafirun Suresi Faziletleri

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Her kim Kafirun Suresini okursa, Kuran’ın Dörtte birini okumuş gibi olur.”(1)

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem), Hazreti Nevfel’e:

-“Seni buraya getiren mühim iş nedir?” buyurunca, o da:

-“Bana, uyuyacağım sırada söyleyeceğim bir şey öğretmen için geldim” dedi.

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) de:

-“Öyleyse yatağına girdiğinde Kafirun suresini oku, sonra onu bitirince uyu! Çünkü o, şirkten uzaklaşma bildirişidir.!” buyurdu.(2)

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Size Allah’u Teala’ya şirk koşmaktan sizi koruyacak bir kelime söyleyeyim mi?” buyurmuş ve “Uyumadan önce Kafirun suresini okuyun!” buyurmuştur.(3)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.