Kadri Yıldırım Kimdir

Halkların Demokratik Partisi Siirt Milletvekili olan Kadri Yıldırım, 1959 yılında Diyarbakır doğmuştur.
Kadri Yıldırım Kimdir

Kadri Yıldırım Biyografisi

Kadri Yıldırım’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

1986-1998 yılları arasında değişik il ve ilçelerinde öğretmen ve idareci olarak çalışan Yıldırım, 1996 yılında Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında Yüksek Lisans ve doktorasını tamamlamıştır.

1999 yılında Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Arap Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Aynı anabilim dalında 2004 yılı Mayıs Döneminde Doçent oldu ve anılan fakültede Arapça ve Farsça derslerini okuttu. 2010 yılında Profesör oldu ve Mardin Artuklu Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı olarak göreve başlamış ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü olarak atanmıştı. TRT-6 kanalında Kürt Dili ve Edebiyatıyla ilgili “Ziman û Wêje” (Dil ve Edebiyat) adıyla haftalık bir program yürütmüştür.

Kadri Yıldırım, 25.ve 26.  Dönem Genel Seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi Siirt Milletvekili olarak meclise girmiştir.

Yıldırım, evli ve dört çocuk babasıdır. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.