Kadir Topbaş Kimdir? Kadir Topbaş Nereli ve Kaç Yaşında?

Dünyanın genel sorunu haline gelen corona virüs salgınına yakalanan Kadir Topbaş, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. İşte eski İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş Kimdir? Kadir Topbaş Nereli ve hakkında bilgi.
Kadir Topbaş Kimdir? Kadir Topbaş Nereli ve Kaç Yaşında?

Bir dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Kadir Topbaş, corona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Bu haber sonrası birçok kişi Kadir Topbaş hakkında araştırma yapmaya başladı. Bizde sizler için Kadir Topbaş hakkında araştırma yaptık. İşte Kadir Topbaş Kimdir? Kadir Topbaş Nereli? ve Kaç Yaşında? gibi soruların yanıtı.


Kadir Topbaş Kimdir?

Kadir Topbaş Kimdir

8 Ocak 1945 tarihinde Artvin’de dünyaya gelen Kadir Topbaş, daha üç aylıkken İstanbul’a göç etmek zorunda kaldı. İlk ve ortaöğretimden sonra lise öğrenimine başladı ve ilk olarak Işık Lisesi’ne giderken, sonrasında İstanbul İmam Hatip Lisesi’ne geçiş yaptı. İlahiyat alanında eğitimine devam etti ve 1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olma başarısını elde ederken, 2 sene sonra da Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü’nde doktora tezini tamamlamıştır.


Kadir Topbaş Nereli?

Kadir Topbaş Nereli

1945 yılında Artvin’de dünyaya gelen Kadir Topbaş, aslen Yusufeli ilçesine bağlı olan Altıparmak köyündendir. Covid-19 nedeniyle 3 ay boyunca yoğun bakımda kalan Kadir Topbaş, 13 Şubat 2021 tarihinde aramızdan ayrıldı.


Kadir Topbaş Kaç Yaşında?

Kadir Topbaş Kaç Yaşında

Evli ve üç çocuk babası olan Kadir Topbaş, corona virüs sebebiyle entübe edildi. Bir süre sonra hastalıktan kurtulan Kadir Topbaş, bu sefer çoklu organ yetmezliği nedeniyle yeniden yoğun bakıma alındı. 76 yaşında İstanbul Şişli’de tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti.


Kadir Topbaş’ın Siyasi Hayatı

Kadir Topbaş’ın Siyasi Hayatı

Kadir Topbaş iş hayatına ilk olarak alanı olan mimarlıkta devam etti. Ardından gelen yıllarda siyasetin içerisine girerek, 1994'te dönemin İstanbul Belediye Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlık görevinde bulundu. Doktorasını Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü’nde yapan Topbaş, danışmanlık sırasında Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan saray, kasır ve tarihi eserlerin yenileme çalışmalarına katkıları oldu.

Kadir Topbaş, 1999 yılına gelindiğinde ise Beyoğlu Belediye Başkanlığı seçimlerine girdi ve buradan zaferle ayrılarak Başkam seçildi. Çalıştığı dönem içerisinde alanında birçok proje çizdi ve Mimari projesini kendisinin çizdiği "Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Rehabilitasyon" çalışmaları kapsamında Kasımpaşa’da Kapalı Spor Salonu Kompleksi, Eğitim ve Sosyal Tesislerini hizmete sundu. Bir dönem boyunca Beyoğlu Belediyesi’nin başkanlık koştuğunda oturan Topbaş, 2004 yılında Ak Parti’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday oldu ve uzun yıllar sürdüreceği başkanlık görevinin sahibi oldu.

Başarılı Belediye Başkanı, 2007 yılından itibaren dünya kentlerinin Birleşmiş Milletleri sayılan Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı'nın eş başkanıdır.

2010 yılına gelindiğinde ise önemli bir görevin altına ismini yazdırdı ve Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) dönem başkanlığına üç yıl süresince seçildi. Görev süresi dolduktan sonra 2013 yılında bir kez daha başkanlık seçimi yapıldı ve tek başında aday olduğu seçimde tekrardan başkan seçilerek 2016 yılına kadar görev süresini uzattı. 2017'de ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevinden nedenini kimseyle paylaşmadan istifa etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.