Kadir Çitil Kimdir? & Hakkında Bilgi

1959 senesinde Malatya'nın Hekimhan ilçesinde doğan Kadir Çitil hakkında bilinmesi gerekenleri bu içeriğimizde bir araya getirdik. İşte Kadir Çitil'in biyografisi!
Kadir Çitil Kimdir? & Hakkında Bilgi

Kadir Çitil Biyografisi

1959 senesinde Malatya'nın Hekimhan ilçesinde dünyaya gelen Kadir Çitil, ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini burada tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için Bursa'ya gelmiştir. Bursa Eğitim Enstitüsü Matematik Öğretmenliğini Bölümü'nden mezun olan Çitil, MHP teşkilatı içerisindeki aktif isimlerden bir tanesi olarak bilinmekle beraber Bursa şehrinde de bilinen simalardan bir tanesi olmayı başarmıştır.


Siyasi Yaşamı

1997 - 2000 seneleri arasında MHP Bursa İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş olan Kadir Çitil, 2000 senesinden sonra da parti içerisinde çeşitli görevler almıştır. Özellikle Bursa bölgesinde yapmış olduğu çalışmalar ile gerek yerel seçimlerde gerek genel seçimlerde aktif bir particilik yaşamına sahip olan Çitil, MHP teşkilatı içerisindeki önemli isimlerden bir tanesi olarak bilinir. Kadir Çitil particilik hayatında birçok toplantı ve özel görüşme içerisinde yer almıştır.


İş Yaşamı

Bursa'da ikamet etmekte olan siyasetçinin siyasi yaşamının yanı sıra tekstil ve sanayi alanında faaliyet göstermekte olan bir şirketin sahibi olarak iş yaşamında da çeşitli atılımları bulunmuştur. Evli ve üç çocuk babası olan Kadir Çitil, bölgedeki tekstil işletmelerinden bir tanesi olarak yerli kuruluşlar içerisinde yer alır. Bursa'nın yanı sıra üretimi yapılan tekstil ürünlerinin Türkiye'nin her bölgesine dağıtım ağını da gerçekleştirmektedir.


MYK Üyeliği

2000 yılına kadar yapmış olduğu İl Başkanlığı görevinin ardından 21 Mart 2015 tarihine gelindiği zaman MHP 11. Olağan Büyük Kurultayı'nda parti yöneticileri tarafından MYK üyesi olarak ataması yapılan Kadir Çitil, hala bu görevini ifa etmektedir. Parti içerisindeki aktif siyasetçilik yaşamına bu günlerde MYK üyesi olarak devam eden Çitil, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Cumhur İttifakı için Bursa bölgesinde aktif çalışmalar yapmış, bu konudaki özverili çalışması dikkat çekmiştir. 

Önerilen İçerik;
 MHP MYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum