Kadınların Alışveriş Yapması İçin 10 Neden

Kadınlar erkeklere göre daha fazla alışveriş yapmaktadır. Bu içeriğimizde kadınların alışveriş yapmasının nedenlerini bir araya getirdik.
Kadınların Alışveriş Yapması İçin 10 Neden

Alışveriş, kadınların günlük yaşamlarında önemli bir yer tutar. Fakat, kadınların alışverişe olan ilgisi sadece ihtiyaçlarını karşılamakla sınırlı değildir. Alışveriş, kadınların birçok farklı nedenle tercih ettiği bir aktivitedir. Bu yazıda, kadınların neden alışveriş yapmayı sevdiklerine dair bazı sebepleri ele alacağız. Siz de kadınların alışveriş yapma motivasyonlarını merak ediyorsanız, okumaya devam edin.

Kadınların Alışveriş Yapma Nedenleri

Kadınlar için vazgeçilmeyen konular arasında en önemlisi alışveriştir. Alışveriş kadınlar için bir yaşam tarzıdır. Küçük ya da büyük bir ürün fark etmiyor, kadınlar alışverişin her halini ve anını seviyor. Yazımızda kadınlar neden alışveriş yapar sorusunun cevabını bulabilirsiniz.

İşte kadınların alışveriş yapma nedenleri:

1. Mutluluk

Kadınların Alışveriş Yapma Nedenleri

Kadınlar erkeklere göre duygularını daha çok belli ederler. Mutlu anlarında ufak tefek çılgınlıklar yaparlar. Bu çılgınlıklardan bazıları tabi ki alışveriş yapmaktır. Mutluluk anını alışveriş yaparak kutlarlar. Buna da bir yaşam tarzı denilebilir. Mutluluk anını alışveriş yaparak çıkaran kadınlar, mutluluğun zirvesine ulaşır.

2. Depresyon

Kadınların Alışveriş Yapma Nedenleri

Tabi ki kadınlar erkeklere oranla daha sık depresyona girerler. Bunun için sebep gerekmiyor. Ansızın oluşan olaylar kadınların depresyona girmesine neden oluyor. Depresyondan kurtulmak için yapılması gereken şey tabi ki alışveriştir.

Alışveriş kadının depresyon anını bir anda silip götürebilir. Dolabına aldığı tek parça ürün ya da önceden isteyip alamadığı bir ürünü satın almak depresyondan çıkmasına yardımcı olur. Hatta küçücük görünümü ile renkli bir oje satın alması bile kadının depresyondan çıkmasını sağlar.

3. Moda

Kadınların Alışveriş Yapma Nedenleri

Moda sanki kadınlar için oluşmuştur. Moda takipçisi kadınlar için sezonun yenilenmesi ve yeni bir ürünün üretildiğini duyması yeterlidir. Henüz vitrin mankenine giydirilmeyen ürün kadının üzerine giyilmiş, hatta satın alınmıştır. Moda takipçisi kadınlar için gerekli olan tek şey limitsiz bir kredi kartıdır.

4. İndirimler

Kadınların Alışveriş Yapma Nedenleri

İndirim her kadının aklını başından alır. İhtiyacı olsun olmasın, o ürünün fiyatı düşmüşse mutlaka alınacaktır. İndirim anında mağazalar savaş alanına döner fakat kadın bir ürünü gözüne kestirir, hızlıca ürüne yaklaşır, ürünle birlikte kasada sırasını alır ve ürüne sahip olur. İndirim zamanı en saçma ürün bile kadınları mutlu eder çünkü indirimden alınan ürünün tadı hiçbir yerde olmaz.

5. Özgüven

Kadınların Alışveriş Yapma Nedenleri

Alışveriş sonrası evde kıyafetleri denemek ve kendisine baktığında güzel bir manzara görmek kadın için alışverişi vazgeçilmez kılmaya yeten nedenlerden bir tanesidir. Aslında oldukça basit ve bazılarına saçma gelen bu davranışlar kadınlar için birçok şeyden daha mutluluk vericidir. Kendisinden ve yaptığı işten memnun kalmış, istediğini elde etmiş, yeni bir şey tatmış bir kadın özgüven demektir.

6. Stres

Kadınların Alışveriş Yapma Nedenleri

Kadınlar, stresli olduklarında alışveriş yapmayı tercih ederler. Alışveriş, kadınların zihnini dağıtmasına ve stresi azaltmasına yardımcı olur. Bir mağazada dolaşmak ve farklı ürünlere bakmak, kadınların stresli anlarını unutmalarına ve kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olabilir.

7. Ödül

Kadınların Alışveriş Yapma Nedenleri

Kadınlar, kendilerine ödül vermek için alışveriş yaparlar. Birçok kadın, kendilerine bir şeyler almaya karar verirler ve bu, kendilerine verdiği bir ödüldür. Bu ödül, çalışmanın karşılığı olarak görülebilir ve kadınların kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olur.

8. İmaj

Kadınların Alışveriş Yapma Nedenleri

Kadınlar, alışveriş yaparak imajlarını düzenlerler. Giyim, makyaj ve aksesuarlar, kadınların kendilerini iyi hissetmelerine ve daha güzel görünmelerine yardımcı olur. Alışveriş yaparak yeni kıyafetler satın almak, kadınların kendilerine güvenlerini artırır ve imajlarını güncellemelerine yardımcı olur.

9. Sosyal İletişim

Kadınların Alışveriş Yapma Nedenleri

Alışveriş yapmak, kadınlar için sosyal bir aktivitedir. Arkadaşlarıyla birlikte alışveriş yapmak, kadınların birbirleriyle zaman geçirmelerine ve sohbet etmelerine olanak tanır. Alışveriş, kadınların birbirleriyle bağlarını güçlendirmesine yardımcı olabilir.

10. Farklılık Yaratma

Kadınların Alışveriş Yapma Nedenleri

Kadınlar, farklılık yaratmak için alışveriş yaparlar. Yeni bir kıyafet ya da aksesuar, kadınların rutinlerini kırmalarına ve farklı bir tarz denemelerine yardımcı olur. Bu, kadınların kendilerini daha iyi hissetmelerine ve hayatlarına heyecan katmalarına yardımcı olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Alışveriş Bağımlılığı (Onyomani) Nedir?İnternetten Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Alışveriş yapmak neden rahatlatır?

Birey alışveriş yaparak bir sahiplik hissi yaşar. Bundan dolayı da mutluluk ortaya çıkar. Dolayısıyla insanlar hayatlarında eksik olan şeyleri alışveriş yoluyla tamamlamaya çalışır. Bu sayede de kısa süreli de olsa mutlu hisseder.

Kadınlar en çok ne satın alıyor?

Alışveriş artık ihtiyaç duyulan eşyaların alımından ziyade isteklerin öne çıktığı bir durum olmuştur. Kadınların %37'si giyim eşyası alırken, %19'u ise ayakkabı ve çanta almaktadır. Satın alınan diğer ürünler ise teknolojik cihazlar, kişisel bakım, kozmetik, kitap ve müziktir.

Kadınlar alışverişte ne kadar sürede sıkılır?

Yapılan araştırmalara göre erkeklerin alışverişten sıkılma süresi 26 dakikadır. Bu süre kadınlarda ise 2 saattir. Arada 1.5 saatlik bir zaman dilimi olduğu için çoğu zaman kadınlar tek başına ya da hemcinsleriyle alışveriş yapmaktadır.

Alışveriş yapmak neden mutlu eder?

Alışveriş yapmak vücudumuza daha fazla dopamin üretme emrini vermektedir. Beyinde yer alan bir nörotransmiter olan dopamin, alışveriş vasıtasıyla beynin ödül ve zevk mekanizmasını harekete geçirmektedir. Bunun sonucunda da kişi mutlu hisseder.

Çok alışveriş yapana ne denir?

Çok fazla alışveriş yapmak tıpta bir hastalık olarak geçmektedir. Onyomani adı verilen bu hastalık alışverişe çıkıp alım yapmak için kontrol edilemeyen bir isteği ifade etmektedir.

Alışveriş bağımlılığı nasıl anlaşılır?

Alışveriş bağımlılığını birkaç belirtiden anlayabilirsiniz. Bu belirtiler kötü hissedilen zamanda alışveriş yapma isteği ortaya çıkması, alışveriş yapınca rahatlamak, harcanan para miktarının aşırı miktarda yükselmesi, hesaplanandan daha fazla alışveriş yapma ve aile ya da yakın çevresinde olumsuz durumlar oluşmasıdır.

Alışveriş yapmayı nasıl bırakabilirim?

Alışveriş yapmayı bırakmak için birkaç farklı yöntemi kullanmanız gerekiyor. Para biriktirme alışkanlığı edinmek, indirimlerle gözünüzün boyanmasına izin vermemek, psikolog yardımı almak, ani alışverişlerden kaçınmak, sizi mutlu hissettiren aktiviteleri yapmak ve alışveriş bütçesi hazırlamak uzmanlar tarafından önerilmektedir. Bu önerileri uyguladığınız takdirde gerçekten ihtiyaç duyduğunuz şeylere para harcayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum