Kadınlar Haftada En Az Bir Kez Seks Yapınca…

California Üniversitesi tarafından bir araştırma yapıldı. Bu araştırma sonucunda kadınların cinsel yaşamı ve yaşam kalitesi arasındaki ilişki ortaya kondu.
Kadınlar Haftada En Az Bir Kez Seks Yapınca…

ABD'nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan California Üniversitesi tarafından kadınların cinsel yaşamı ve yaşam kalitesi arasındaki ilişkiyi ortaya koyan bir araştırma yaptı. Bu araştırmaya göre haftada en az bir kez seks yapan kadınlar daha geç yaşlanıyor.

California Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bu araştırma Psikoendokrinoloji dergisinde yayınlandı. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, araştırmada şu sonuç ortaya çıktı: Cinsel olarak aktif kadınların telomer uzunlukları artıyor ve telomerlerin uzunluğu geç yaşlanma, daha uzun hayat, genel sağlık durumunun daha iyi olması konularıyla ilişki içerisinde.

seks-001.gif

Uzun ilişkisi olan yüzden fazla anne ile yapılan araştırma, partner desteği ya da çatışma, genel ilişki tatmini ve stresin yanında fiziksel temas konularını da incelemeye aldı. Katılımcılardan telomer uzunluğunun tespiti için kan örneklerinin alındığı bu araştırma bir haftada tamamlandı.

aşk

Araştırmanın başyazarı Tomas Cabeza de Baca, “Zamanla kısalaşan telomerler kronik dejeneratif hastalıklara ve erken ölümlere yol açabiliyor” diye konuştu.

aşk

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.