Kadın ve Erkek Beyni Üzerine Araştırma Yapıldı

ABD'li bilim adamları erkek ve kadınların beyin yapısının da farklı olduğunu gözlemledi. Ayrıca bilim adamları beyin yapısının insanları farklı mesleklere yönlendirdiğini de düşünüyor.
Kadın ve Erkek Beyni Üzerine Araştırma Yapıldı

ABD'li bilim adamları kadın ve erkek beyinleri arasındaki moleküler yapının çeşitli olduğunu ve bu yüzden farklı cinslerin beyinleri arasında da biyolojik farkların olduğunu tespit etti. Araştırmacıların ‘URB597’ adlı ilaçla kadınlar üzerinde uyguladığı yöntemle bu ilacın kadın beynindeki elektriksel dürtülerin beyin hücrelerinin adale dokusuna katkı sağlayan kimyasal maddelerin oluşmasını azalttığı ortaya çıktı. Ancak erkek beyninin bu ilaca hiçbir reaksiyon göstermediği bildirildi.

 

beyin-sorunlari.jpg

Beyin Hasarları Önceden Fark Edilebilecek

‘URB597’ ilacı kadında ilk olarak bellek, odaklanma, iştah ve ağrı gibi beyin süreçlerinin hasar görmesine yol açıyor. Bunlar, ayrıca epilepsi hastalığında ve çeşitli nörolojik ihlal hallerinde büyük rol oynuyor. Böylece, bu tür moleküler cinsiyet çeşitliliğinin keşfi yeni olguları dikkate alarak, erkek ve kadınlarda ortaya çıkan beyin hasarlarını iyileştirme önlemlerinin alınmasına yardımcı oluyor.

 

farkli-meslekler.jpg

Beyin Yapısı ve Meslek Seçimi İlişkisi

Bilim adamları yaptıkları araştırmanın beyinde cinsiyet farklılıklarının açığa çıkarılmasının iki cinsin de hangi mesleklere yönelmesinin uygun olacağını öğrenmek açısından önemli olduğunu vurguluyor. Bu sayede bilim adamları belirli meslekleri neden kadınların değil de erkeklerin seçtiğini daha iyi anlayacaklarını kaydediyor. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.