Kaçırılmaması Gereken Futbol Filmleri

Dünyanın en çok ilgiyle takip edilen spor dalı şüphesiz futboldur. Kitleleri arkasında sürükleyen bu sporu beyaz perdeye en güzel işleyen 10 filmini sizler için araştırdık...
Kaçırılmaması Gereken Futbol Filmleri

cehennemde-iki-devre.jpg

Two Half Times in Hell /  Cehennemde İki Devre (1963)
Futbolun savaş alanına taşındığı bir başka film...Hitler'in toplama kampındaki savaş tutsakları ile Almanlar arasında bir maç ayarlanır. Bu maç tutsaklar için bir umut maçı olur. Ama maçın sonunda Alman askerleri tarafından öldürülmeyeceklerinin garantisi yoktur. 
 

zafere-kacis-.jpg

Victory / Zafere Kaçış (1981)
Ordularla müttefiklerin karşılaşması. Bu maçla ya yahudiler eşit olabilecek ya da yahudiler daha da aşağılanacak.  Müthiş gerilimin yaşandığı bu filmde, futbolun bir spor değil savaş olduğunu ve her savaşında bir kaçışı olduğu anlatılıyor.
 

shaolin-futbolu.jpg

Shaolin Soccer / Şaolin Futbolu (2001)
Futbolda yediği ihanetle futbol yaşamına ara veren bir gencin Shaolin rahibeleriyle futbola tekrar adım atmasının anlatıldığı bu mükemmel komdei filmi gülmek için birebir.
 

hayatimin-calimi-beckham.jpg

Bend It Like Beckham /Hayatımın Çalımı Beckham (2002)
İngiltere'de David Beckham gibi olma hayali taşıyan Hintli bir genç kızın hayatını ele alan bir film. Futbol tutkusuna karşı çıkan ailesinden kaçıp İngiltere'nin yolunu tutarak komik bir hayata yelken açar. Komedi türünde izlenmesi gereken 2002 yapımı müthiş bir film
 

yesil-sokak-holiganlari.jpg

Green Street Hooligans / Yeşil Sokak Holiganları (2005)
Saf bir hayatın holiganizmle buluşması.. 2005 yapımı bu film holiganizmi ve futbol terörünü en çıplak şekilde gösteren başarılı bir yapıt. Yeşil sokak holiganları, dünyada çok büyük bir ilgi gördüğünden 2 ve 3. serileride çekildi.
 

abd-futbol-.jpg

The Game of Their Lives (2005)
ABD Ulusal Milli Takımının, 1950 öncesi ve İngiltere galibiyetini ele alan hikayesi.
 

gol.png

Goal / Gol (2005)
Gencin bir yandan futbol tutkusu ile diğer yandan parasızlığı ve hastalığı. Her şeye rağmen tutkusunun arkasından koşan gencin hikayesini anlatıyor. Bu film de futbol tutkunu olmaya futboldan anlamaya gerek yok. Her kesime hitap eden müthiş bir film. Büyük bir beğeniyle izlenen film 3 seriden oluşuyor.
 

lanet-takim.jpg

The Damned United  /  Lanet Takım  (2009)
İngiliz yazar David Peace’in 2006'da çıkardığı Lanet Takım adlı romanının beyaz perdeye döküldüğü 2009 yapımı bu filmde, Leeds United'in başında 44 gün kalabilen İngiliz futbolunun en önemli hocalarından Brian Clough’ın o 44 günlük  teknik direktörlük süresini anlatıyor. 
 

hayata-calim-at.png

Looking for Eric / Hayata Çalım At (2009) 
Orta yaş krizinde yok olmaya yüz tutmuş bir fanatiğin hayat hikayesini anlatıyor. Oğlunun hapıyla en sevdiği futbolcu Eric Cantona'ya kavuşur. 
 

united.jpg

United / United (2011)
İngiltere'nin en büyük kulüplerinden Manchester United'ın geçmişini, unutulmaz oyuncuları ve anlarının anlatıldığı belgesel filmi. Belgeseldeki en önemli konu ise 1958 kazası ve sonrası.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.