Kabe'de Tarihi Olay! İlk Kez Namaz Kılınamadı!

Mekke'de daha önce görülmemiş bir an yaşandı. Adeta böcek istilası altına giren Kabe de ilk kez namaz kılınamadı. Yetkililerin anlam veremediği bu olay dünya gündemine de yansıdı. Binlerce çekirge ve hamam böceği Kabe'yi istila etti.
Kabe'de Tarihi Olay! İlk Kez Namaz Kılınamadı!

İlk Kez Kabe'de Namaz Kılınamadı!

Mekke'de tarihi bir an yaşandı. İlk kez Kabe de namaz kılınamadı. Türkiye dahil tüm dünya basınına bomba gibi düşen olay herkesi şaşkına çevirdi. Hamam böcekleri ve çekirgelerin istilasına uğrayan Kabe'de insanlar namaz kılamadı. Pek çok insan dahil görevliler de şaşkına döndü. Hızlı bir şekilde olayı ele alan yetkililer hemen ekip göndererek temizleme işlemini başlattılar. İşte Mekke'de meydana gelen olayın ayrıntıları;

Kabe'yi böcekler sardı


1.  Çekirge ve Hamam Böcekleri İstilası

Mescid-i Haram çevresini hamam böcekleri ve çekirgeler sardı. Herkesin şaşkına uğradığı bu olayda yetkililer işlemlere hız verdi. Sadece Kabe'nin etrafıyla kalmadı tüm şehri sardı.

çekirge ve hamam böceği istilası


2. Ekipler İşe Başladı

Mekke Belediyesi'nin yaşanan bu duruma karşın tutumu oldukça etkiliydi. Umre ziyareti için gelen vatandaşların ve orada yaşayan yerlilerin sağlık sorunu yaşamamaları için Mekke Belediyesi adeta kırmızı alarma geçti. Dünya basınına kadar yansıyan bu olay kısa sürede çözüme kavuşulacağı söyleniyor.

ekipler işe başladı


3. Tam 138 Görevli İş Başında

Yaşanan bu olay karşısında Mekke Belediyesi alarma geçti. Mescid-i Haram'ın çevresini kaplayan hamam böcekleri ve çekirgeleri ortadan kaldırmak için işe koyulan 138 görevli kişi büyük bir uğraş içerisinde temizlik işlemlerine devam ettiler.

görevliler iş başında


4. Mescid'i Haram'da İlk Kez Yaşandı

İslam dünyasının en kutsal mekanı olan Mescid'i Haram da meydana gelen böcek istilası herkesi şok etti. Mescid'i Haram'da hac vazifesini yerine getirmek için gelen vatandaşlar ilk kez namaz kılamadılar. Bu durum tarihte bir ilk olarak kayıtlara geçmeyi başardı.

mescidi haram da ilk kez yaşandı


5. Adeta Böcek Dağları Oluştu

Mekke Belediyesi'nin harekete geçmesiyle birlikte görevliler işe koyuldu. Temizlenen böceklerin bir araya toplanmasıyla ortaya çıkan görüntüler herkesi şaşkına çevirdi. Oluşan böcek topluluğu da bu olayı daha da ilginç kılan etkenler arasında yer aldı.

böcek dağları oluştu


6. İşlemler Büyük Bir Hızla Devam Etmekte

Mescid-i Haram'ı çevreleyen böcekler etrafta uçmaya başlamalarının ardından, Mekke belediyesinin ilaçlama işlemine başlayarak bu durumu çözebileceğini düşündü. Başarılı geçen işlem sonrasında yetkililer imha edilen böcekleri yerlerden temizlemeye başladılar.

kabeyi böcekler sardı

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum