Kaan Ayhan Kimdir

Kaan Ayhan, 10 Ekim 1994’de Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Türkiye Milli Takımı’nda defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Kaan Ayhan Kimdir

Kaan Ayhan Biyografisi

Kaan Ayhan’ın Kulüp Kariyeri

Kaan Ayhan, futbol hayatına 1999 yılında Almanya’nın güçlü ekiplerinden Schalke 04 ekibinde başladı. 4 sene boyunca Schalke 04 genç takımlarında kendisini geliştirdi ve oynadığı oyun ile teknik ekibin dikkatini çekmeyi başardı. 2013 yılında B takıma yükseltilen Türk futbolcu, bir sene kaldığı takımda 3 maçta sahne aldı. Genç yaşının verdiği tecrübesizlik yüzünden takımda çok fazla yer edemedi. Bir sonraki sezonda ise dönemin teknik direktörü tarafından as takıma davet edildi.

kaan ayhan schalke 04

Takımı ile imzaladığı sözleşme sayesinde profesyonel kariyerine başlangıç yaptı. İlk sezonu olan 2013-2014 sezonunda As takım ile 15 maça çıkıp 1 kez de gol sevinci yaşadı. Bu maçlardan bir tanesi Şampiyonlar Ligi karşılaşmasıydı ve bu olay kariyerinde bir ilkti. Bir sonraki sezonda da 15 kez Bundesliga karşılaşmasında oynarken 4 kez de Şampiyonlar Ligi maçında sahne aldı.

Kaan Ayhan, oynadığı oyun ile her geçen gün daha da takımla uyum sağlamaya başladı. 2015-2016 sezonunda da Schalke 04 formasını giymeye devam etti ve sezonun başı itibarıyla 3 kez sahada forma şansı elde etti.

Kaan Ayhan’ın Milli Takım Kariyeri

Kaan Ayhan, milli formayı kariyerinde ilk kez 2009 yılında Türkiye U-15 takımında giydi. U-15 forması altında 2 maça çıktı. Aynı yıl içerisinde Almanya U-16 kadrosuna davet edildi. Almanya U-16’da kadrosunda 6 maça çıkarken, sonraki yıllarda sırasıyla 20 kez U-17, 2 kez U-18’de forma giydi.

2013 yılında milli takım tercihini tekrardan Türkiye’den yana kullandı ve Türkiye U-21 takımına geçiş yaptı. U-21 forması altında 4 kez sahne aldı. 2014 yılında ise Türkiye Milli Takımı’na davet edildi ancak 2015 yılı itibarıyla forma giyemedi.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.