Jülide Sarıeroğlu Kimdir? & Hakkında Bilgi

Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara Milletvekili ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Jülide Sarıeroğlu, 7 Haziran 1979 tarihinde Adana’da doğmuştur. Baba adı Şadi, Anne adı Kadriye’dir. İşte Sarıeroğlu hakkında detaylı bilgi!
Jülide Sarıeroğlu Kimdir? & Hakkında Bilgi

Jülide Sarıeroğlu Biyografi

7 Haziran 1979 tarihinde Adana’da doğdu. 18 Ağustos 2018’de yapılan AK Parti’nin 6. Olağan Büyük Kongresinde yeniden MKYK üyesi olarak seçildi. Halen Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini yürütmektedir.

julide-sarieroglu-biyografi.jpg


Jülide Sarıeroğlu'nun Eğitim ve Çalışma Hayatı

Gazi Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler bölümünde mezun oldu. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Çalışma Ekonomisi bölümünde Lisansüstü eğitimine devam edmektedir.  2003 yılından itibaren HAK-İŞ Konfederasyonunda çalışmaya başladı. 2004 yılından itibaren HAK-İŞ Kadın Komitesi Kadın Komitesi Başkanı, Sosyal Politika ve Endüstri İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Danışmanı olarak farklı alanlarda çalışmalarını sürdürdü.

julide-sarieroglunun-egitim-ve-calisma-hayati.jpeg


Jülide Sarıeroğlu'nun Entellektüel Hayatı

Çalışma hayatı, endüstri ilişkiler, kadın, gençlik, çalışan çocuklar, sosyal politika; işsizlik, istihdam, kayıtdışı, yoksulluk, gelir dağılımı, mesleki eğitim, mesleki yeterlilik, iş sağlığı ve güvenliği alanlarında çalışmalar yapan Sarıeroğlu'nun bir çok kitabı ve bildirisi bulunmaktadır. 

  • Kadın Çalışmaları El Kitabı
  • Kayıtlı Çalışmanın Avantajları
  • İş Arama Teknikleri
  • Çocuk Hakları
  • AB Ülkelerinde En İyi İkili Sosyal Diyalog ile İşyerlerinde Bilgilendirme ve Danışma Konseyleri Örnekleri

julide-sarieroglunun-entellektuel-hayati.jpg


Jülide Sarıeroğlu'nun Siyasi Hayatı

2008 yılında gerçekleştirilen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 2.Olağan Kongresinde MKYK üyeliğine seçildi. İstihdam Komisyonu Başkanlığı, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptı. 2009-2014 yılları arasında Çankaya Belediyesi Ak Parti Belediye Meclis üyeliği yaptı.2012 tarihinde gerçekleştirilen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 3.Olağan Kongresinde tekrar seçildiği MKYK üyeliği döneminde Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan 6. Bölge Koordinatörlüğü görevlerini 2014 Kasım ayına kadar sürdürdü. Jülide Sarıeroğlu, 26. Dönemde Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara Milletvekili olarak yeniden meclise girmiştir. 19 Temmuz 2017 Çarşamba günü itibarıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görevine devam etmektedir.

julide-sarieroglunun-siyasi-hayati.jpg

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeleri

NeOldu.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.