Juan Cuadrado Kimdir

Asıl adı Juan Guillermo Cuadrado olan, 26 Mayıs 1988’de Kolombiya’nın Necocli kentinde doğan, Kolombiya Milli Takımı ve oynadığı kulüp takımlarında orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Juan Cuadrado Kimdir

Juan Cuadrado’nun Kulüp Kariyeri

Küçük yaşlarda futbola ilgi duyan Cuadrado, futbol kariyerine ilk olarak Atletico Uraba takımında başladı. Uzun yıllar takımın küçükler klasmanında oynadıktan sonra İndependiente takımının alt yapısına geçiş yaptı. 2008 yılına kadar alt yapısının bazı kategorilerinde yer aldıktan sonra 2008-2009 sezonun öncesinde gösterdiği iyi performanstan dolayı A takıma yükseltildi.

İlk sezonunda takımı ile uyum sorunu yaşamayan Cuadrado, 30 maça çıkma başarısı göstererek büyük bir istikrar gösterdi ve bu oynadığı maçlarda 2 gol atmayı başardı.

Bu takımda genç yaşında gösterdiği performans ile 2009 yılında İtalyan kulüp Udinese ile görüşmelere başladı ve iki taraf birbiri ile anlaşarak 5 yıllık sözleşme imzalandı. İlk sezonunda 10 maçta, ikinci sezonunda ise 9 maçta forma giyme fırsatı buldu.

Kendini geliştirmesi amacıyla ligin farklı ekiplerinden Lecce’ye kiralık olarak gönderildi. Bir sezon forma giydiği takımında kendini bularak 33 maçta forma giyen Kolombiyalı, bu süre içerisinde takımı adına 3 gol kaydetti.

2011-2012 sezonunda Udinese’den ayrılarak Fiorentina takımına transfer oldu. İlk sezonunda takımı ile 40 maça çıktı ve burada gösterdiği performans ile takımın ilk 11’de değişilmez isimlerinden oldu. İkinci sezonunda ise performansını daha da yükseltti ve takımı ile beraber 43 maça çıkıp 15 kez fileleri havalandırdı.

2,5 sezon forma giydiği takımında 85 maça çıktı ve 20 gol attı. Kariyerinde zirve yapan Cuadrado, 2014-2015 devre arasında İngiliz kulüp Chelsea’ye transfer oldu. İlk sezonunda takımı ile 37 maça çıktı ve bu sezon sonunda hem İngiltere Premier Ligi hem de İngiltere Kupası’nı kazanma başarısını gösterdi.

2015 sezonunda Juventus'a kiralandı. Kiralık oynadığı süre içerisinde başarılı performans ortaya koydu. Bir sonraki sezon ise iki yıllık kiralama teklifi yapıldı ve bu teklif için 5 Milyon Euro önerildi.

2017 yılı itibariyle kariyerine Juventus forması altında devam etmektedir.

Juan Cuadrado’nun Milli Takım Kariyeri

Cuadrado, ilk olarak 2010 yılında Kolombiya Milli Takımı’na davet edildi ve ilk maçına da Venezuela takımına karşı oynadı. 2011 Copa America kadrosunda takıma yerini aldı. Bunun yanı sıra 2014 Dünya Kupası kadrosuna da seçildi ve oynadığı oyun ile takımın en iyileri arasında yer aldı. Milli forma ile toplamda 40 maça çıktı ve 5 kez fileleri havalandırdı.

Juan Cuadrado’nun Başarıları

Chelsea

  • İngiltere Lig Kupası: 2014-15
  • Premier League: 2014-15

Bireysel Başarıları

  • FIFA Dünya Kupası en fazla asist futbolcu: 2014

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.