Josue Pesqueira Kimdir

Asıl adı Josue Filipe Soares Pesqueira olan Portekizli futbolcu, 17 Eylül 1990’da Ermesinde doğdu. Oynadığı takımlarda orta saha pozisyonunda görev almaktadır.
Josue Pesqueira Kimdir

Josue Pesqueira Biyografisi

Josue Pesqueira’nın Kulüp Kariyeri

Josue Pesqueira, futbol hayatına doğduğu şehrin en büyük akademisi olan FC Porto Akademisi'ne katıldı. Porto akademisinde kaldığı sürece ilk olarak 2009 yılında Covilha takımına, sonraki sezon içerisinde de  Penafiel takımına kiralık olarak gönderildi. Bu iki takımla 2. Lig’de mücadele ettikten sonra 2010-2011 sezonun öncesinde Hollanda ekiplerinden VVV- Venlo takımına gitti. Bir sezon içerisinde 10 maça çıktı ve sezon sonunda Porto’ya geri döndü.

josue pesqueria porto

Josue Pesqueira’nın sözleşme bittikten sonra takımı ile yeni sözleşme imzalamadı ve Paços De Ferreira takımı ile 2011 yılında sözleşme imzaladı. İlk sezonunda çok forma şansı bulamayan Portekizli, ikinci sezonunda takımı ile beraber 23 maça çıktı ve kariyerinde en iyi sezonunu yaşadı. 2 yıl forma giydiği takımda toplamda 42 maça çıktı. 2013 yılında ise eski takımı olan Porto’nun dikkatini çekti ve 2013-2014 sezonu öncesi takımı ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

josue pesqueria bursaspor

2014-15 transfer döneminde ise Şenol Güneş'in çalıştırdığı Bursaspor'un dikkatini çeken Josue, bir yıllığına Bursaspor’a kiralandı ve sezon içerisinde takımın yıldız oyuncularında biri olarak gösterildi. Sezon sona erdiğinde takımı ile beraber 31 maça çıktı ve bu maçlarda 12 gol atma başarısı gösterdi.

Josue Pesqueira’nın Milli Takım Kariyeri

Jouse, Portekiz Milli Takımı kariyerine ilk kez 2009 yılında Portekiz U-19 takımında başladı. Aynı yıl içerisinde U-20 takımında da forma giydi ve bir sonraki yıl U-21 forması ile 2 yıl oynadı. Milli takımın alt kategorilerinde 23 kez forma bulan Josue,  Portekiz A Milli Takımı ile de ilk kez 2013 yılında forma giydi.

Josue Pesqueira’nın Başarıları

Porto

Supertaça Cândido de Oliveira: 2013

Bireysel Başarılar

Primeira Liga: Breakthrough Yılın Oyuncusu: 2012–13

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.