Josip Kvesic Kimdir

Josip Kvesic,21 Eylül 1990’da Bosna Hersek’in Siroki Brijeig kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Bosna Hersek Genç Milli Takımı’nda defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Josip Kvesic Kimdir

Josip Kvesic Biyografisi

Josip Kvesic’in Kulüp Kariyeri

Josip Kvesic, futbol kariyerine ilk olarak doğduğu kentin adını taşıyan Siroki Brijeig takımının alt yapısında başladı. Belli bir süre burada futbol oynadıktan sonra 2008 yılında Zilina ile anlaşma sağladı ve transfer oldu. Bir sene alt yapı klasmanında forma giydikten sonra, teknik ekip tarafından beğenilerek A takıma çıkartıldı. Bu sayede ilk kez profesyonel bir sözleşmeye imza attı. 2008-2009 sezonunda Zilina ile resmi maçlara çıkmaya başlayan Josip Kvesic, toplamda 7 kez sahne aldı. Sezon sonunda Hırvatistan ekibi Varazdin takımına bonservissiz şekilde transfer oldu.

josip kvesic zeljeznicar

2 sene boyunca burada top koşturan Josip Kvesic, toplamda 34 maçta forma giydi. 2011-2012 sezonunda önce ise ülkesine geri döndü ve Zeljeznicar ile anlaştı. İlk sezonunda takımla beraber sadece 3 maçta forma giyse de sezon sonunda Bosna Hersek 1. Lig Şampiyonluğu’nu kazanma sevincini yaşadı. Kariyeri boyunca ise 57 kez Zeljeznicar forması giydi ve 2 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. 2015-2016 sezonunda önce ise Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor ile anlaştı.

Josip Kvesic’in Milli Takım Kariyeri

Josip Kvesic, milli formayı kariyerinde ilk olarak 2010 senesinde Bosna Hersek U-21 takımında giydi. Kariyeri boyunca A takıma yükselemeyen Josip Kvesic, burada 11 maçta forma şansı yakaladı. 2013 yılında Avrupa U-21 Şampiyonası’nda sahada yer aldı.

Josip Kvesic’in Başarıları

Zeljeznicar

Bosna Hersek 1 Ligi: 2011-2012 

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.