Joshua Kimmich Kimdir

Joshua Kimmich, 8 Şubat 1995’de Almanya’nın Rottweil kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Almanya Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Joshua Kimmich Kimdir

Joshua Kimmich Biyografisi

Joshua Kimmich’in Kulüp Kariyeri

Joshua Kimmich, futbol kariyerine ilk olarak VFB Bosingen takımında başladı ve sonrasında Stuttgart takımının alt yapısına geçiş yaptı. Uzun süre bu takımın alt yapısında yer aldıktan sonra 2013 yılında Stuttgart’ın A takımına yükseltildi. A takıma yükseldiği sene kendisini geliştirmesi amacıyla Almanya 3. Lig’inde mücadele eden RB Leipzig takımına transfer oldu.

joshua kimmich rp leipzig

Takıma katıldığı ile sene 26 maça çıkıp bir gol attı ve güzel bir istikrar sergiledi. 2014-2015 sezonunda ise 29 maça çıkıp 2 gol attı. Gösterdiği bu performans karşısında birçok büyük kulübün dikkatini çekti ve transfer teklifleri almaya başladı. 2015-2016 sezonu öncesinde Bayern Münih ile görüşmelere başladı. 8,5 Milyon Euro’ya transfer tamamlandı.

Joshua Kimmich’in Milli Takım Kariyeri

Joshua Kimmich, milli formayı kariyerinde ilk olarak 2011 yılında Almanya U-17 forması altında giydi ve 2 maçta sahada yer aldı. 2013 yılında Almanya U-18 kadrosuna davet edildi. Aynı yıl içerisinde Almanya U-19 kadrosu içerisinde de yer aldı. 2014 yılında ise Almanya U-21 genç milli takımına davet edildi. Kariyeri boyunca 24 kez forma giydi ve 1 gol atma başarısı gösterdi.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.