Jordi Figueras Montel Kimdir

Jordi Figueras Montel, 16 Mayıs 1987 tarihinde İspanya’nın Lleida kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Jordi Figueras Montel Kimdir

Jordi Figueras Montel’in Kulüp Kariyeri

Jordi Figueras Montel, futbol kariyerine ilk olarak doğduğu kentin takımlarından Lleida’nın alt yapısında başladı. Bir dönem alt yapı kadrosunda kendisini geliştirdi ve 2004 yılında dönemin teknik direktörü tarafından as takıma davet edildi.

Alt kademelerde mücadele verdiği takımlarda çok fazla şans elde edemeyen Montel, 2008 yılında Celt Vigo’nun C takımında mücadele etmeye başladı. Bir sezonda 24 maçta 5 kez gol attı.

Dikkatleri üzerine çekmeyi başaran tecrübeli futbolcu, 2009 yılında Celta Vigo’ya transfer oldu. As takımda 30 maça çıkıp 1 gol attı.

2010 yılında ise yolunu Rusya’ya çeviren Montel, ilk sezonunda kiralık olarak Valladolid’e, sonrasında ise Rayo Vallecano’ya kiralık gönderildi. Valladolid ile 25 maça çıkıp 2 gol atarken, Rayo Vallecano ile 17 maçta sahne aldı.

2012 yılına gelindiğinde Belçika ekiplerinden Club Brugge’ye transfer oldu. 2012-2013 sezonunda mücadele verdiği takımda 34 kez forma giydi.

2013 yılında eski takımı Rayo Vallecano’ya bir kez daha kiralık olarak gitti.

Sezon sonunda ise İspanya Ligi ekiplerinden Real Betis’e bonservisi ile beraber transfer oldu. Betis forması altında 67 kez sahada görev aldı.

2015-2016 sezonun devre arasında Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor’da forma giyen İspanyol Futbolcu kariyerine Karlsruhen SC'de devam ediyor.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.